Tel tel kadayıflarla yapılmış enfes şerbetli tatlılara, mesela künefeye, fıstıklı kadayıf tatlısına, kadayıf dolmasına bayılıyoruz ama... Aslında kadayıf gibi efsane bir lezzetle sadece bilindik o şerbetli tatlıları yapmak olmaz bizce.
İsteyin, onunla enfes ana yemekler bile yapabilir, tüm misafirlerinizi şaşırtacak farklı tatlılara imza atabilir, herkesin sizden tarifini isteyeceği sıra dışı ve nefis tarifler hazırlayabiliriz.
Evdeki kadayıfları en farklı ve en lezzetlisinden değerlendirmek isteyenleri aşağıdaki kadayıflı farklı tariflerimize doğru alalım, kadayıf lezzetini günün her anına yakışır sofralara taşıyalım.
Kadayıflardan çıtır çıtır, tatlı mı tatlı çanaklar hazırlıyor, içini de tam kıvamında, keşkül tadında bir muhallebi ile dolduruyoruz. Bu çanakları dilerseniz farklı sütlü tatlıları içine koyarak da değerlendirebilirsiniz.
Çıtırtılar yükselsin: Kadayıf çanağında muhallebi tarifi
Sultan sarmasının kadayıflı ve içi cevizli hali o. Sütlü tatlıların en dolu dolusu, en şık olanı, en lezzetlisi.
Bir taneyle asla yetinemeyeceksiniz: Kadayıflı paşa sarma tarifi
İçinde hem fındık hem de fındık ezmesi bulunan, Kuzey'in en çıtır tatlısı o. Şu zamana dek hiç denemediyseniz, hatta böyle bir tatlıdan an itibariyle haberdar olduysanız en yakın zamanda malzemeleri hazırlayıp mutfağa koşar adım gelin deriz. Tadına bakınca bu muhteşem lezzeti tanımadan geçen zamanlarınıza üzüleceksiniz.
Bir lokmasıyla enerji tavan: Fındık ezmeli kadayıf tarifi
En başında söylediğimiz noktaya geldik, kadayıfı sadece tatlılarda değil ana yemeklerde bile gönül rahatlığıyla kullanabileceğinizi göstermek istedik. Bu mantı için hamur açma derdi yok, kadayıflar var! Dilerseniz hellim yerine kıyma kullanarak klasik mantı lezzetine çok daha yakın bir lezzet de hazırlayabilirsiniz.
Her haliyle nefis: Hellim kadayıf mantı tarifi
Sadece mantı yapıp bırakmak olmaz. Biliyorsunuz, mutfakta "imkansız" diye bir şey yok. Mesela bugüne dek yaptığınız, yediğiniz en çıtır çıtır, en lezzetli şinitzel ile kadayıf sayesinde tanışabilir, tadına bakınca kadayıfa bir kez daha hayran olabilirsiniz.
Böylesi çok daha lezzetli, çok daha çıtır: Kadayıflı şinitzel tarifi
İsmi kek ama kendisi, bir kekten çok daha fazlası. Bir kere içinde hem yaş hem de kavrulmuş halde enfes kadayıflar bulunuyor, ceviz ve tam kıvamında bir şerbet de işin içine dahil olunca ortaya böyle efsanevi bir tarif çıkıyor.
Yapımı da çok ekonomik ve pratik üstelik: Kadayıflı kek tarifi
Şimdi de Ferhat Şef'ten başka yerde kolay kolay bulamayacağınız bir tarif geliyor. İçindeki irmikli, yumuşacık dokulu muhallebisi, mis gibi tereyağı kokan kadayıftan kasesi ve üzerine gelen çilek sosla bu tatlı, en özel davet sofralarınızda dahi yerini alacak kadar iddialı.
Misafirlerinizi en tatlısından şaşırtın: Çilek soslu kadayıf kaseleri tarifi
Şerbetli tatlılarda kadayıfı kullanmaya alışkınız ama kendimizi sadece künefeyle, klasik kadayıf tatlısıyla, hadi bilemediniz kadayıf dolmayla sınırlamamalıyız. Tel kadayıfların tel tel olup damak çatlattığı bu tarife de mutlaka şans vermelisiniz mesela.
Bir kez deneyince bir daha vazgeçemeyeceksiniz zaten: Telli baba tatlısı tarifi
Sırada kadayıfla hazırlanan bir tuzlu yemek tarifimiz daha var! Sunumunun şıklığı, o nar gibi kızaran görüntüsü ile kuracağınız en özel sofralara bile çok yakışacak, dilimleyerek sunulduğundan tabakta da çok şık duracak.
Klasik pilavları gölgede bırakan o muazzam tadından söz etmiyoruz bile: Kadayıflı pilav tarifi
Toplam 4 malzemeyle pratik bir şekilde irmikli nefis bir muhallebi hazırlıyor, o muhallebiyi kuplara pay etmek yerine kadayıflar sayesinde çok daha farklı, çok daha lezzetli ve çok daha şık bir pastaya dönüştürüyoruz.
Bu pratiklik ve şıklığı aynı anda kolay kolay bulamazsınız: Kadayıflı irmik pastası tarifi
Kadayıfla hazırlanan yukarıdaki tüm tariflerin kalbimizdeki yeri ayrı ama bu, çok daha başka! Özellikle en sevdiğiniz tatlı künefe ise bu tatlıyı denedikten sonra eminiz fikrinizi değiştirecek, "İmkan olsa da her gün cennet çamuru yapıp yesem" diye düşüneceksiniz.
Bu lezzet için Kilis'e ne kadar teşekkür etsek az kalır: Cennet çamuru tarifi
Yorumlar
0