Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Kurabiye Canavarlarının Ağzına Layık Kurabiye Tarifleri ve Gevrek Püf Noktaları

Favorilerime
Ekle

Şimdi filmi biraz geriye sarıp çocukluğumuza dönüyoruz.

Okula başlamadığınız, işe güce sarıp derde kedere bulaşmadığımız mutlu mesut yıllardı onlar. Salçalı ya da yağlı ve şekerli ekmek dilimleriyle sokakta ceylanlar gibi sektiğimiz günler. Annenizin sesiyle irkildiğiniz an soluğu evde alıyorsunuz. “Neden evdeyim ben şu an yaee?” diye kendi kendinize homurdandığınız sırada mutfaktan yükselen kurabiye kokusu alıyor aklınızı. Süt en iyi arkadaşınız o sıralar. Biraz mızıkçı ve baş belası bulsanız da onu, kurabiye hatrına katlanıyorsunuz ona. Çünkü biliyorsunuz ikisi paket bir program. Sütü veto eden çocuklar çoook sayıda kurabiyeden mahrum kalır.

Gel zaman git zaman aradan yıllar geçti ve büyüdük. O mis kokulu, kıyır kıyır kurabiyelere ilgimiz eksilmek yerine arttı. En iyilerini tatmanın peşine düştük. Trafikte kaldığımız sırada kazınan midemize yara bandı oldu onlar, bir kurabiyeyi kahve eşliğinde bir romanla çırptık. Sezon finali merakla beklenen dizilerin yapım ve yayınında demli bir bardak çayla yine onların emeği geçiyordu. Peki neydi bir kurabiyeyi bu kadar güzel kılan? Malzemesi, tarifi, pişirme tekniği... Neydi o anne kurabiyesini dünyanın en mukaddes atıştırmalığı yapan. Hazırsanız onu kırıntılarına ayırıp mercek altına alıyoruz.

Yağ, şeker, un ve kabartma tozunu karıştırmaktan ibaret değil ona hayat vermek. Kurabiye dediğin alın teri istiyor biraz, biraz da teknik.

Çikolatalı ya da elmalı kurabiye tarifi fark etmez, öncelik bu: Kurabiye nasıl yapılır?

Elmalısından tuzlusuna çeşit çeşit kurabiye tarifi aramadan önce her kurabiye için geçerli olan uygulamaları öğrenmek gerek. Unutmayın, bir kurabiyenin neli olacağından çok nasıl olacağı önemli.

Ağızda dağılan kurabiyelerin altın kuralı: Kurabiye yapımında kullanılacak olan tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı

Süt, tereyağı, yumurta hatta un bile önceden sıraya girecek arkadaş. Kurabiye niyetine girmeden siz, mutfak tezgahı üzerinde yoklama alacağız.

Bu kurallara uyuldu da hazırlandı bu kurabiyeler.

Kokusu tüm evi sarsın diye: Kurabiye yapımında hangi yağlar kullanılmalı?

Bu aşamada kılavuzunuz özenle seçmiş olduğunuz kurabiye tarifleri. Mis kokulu kurabiyeler için genellikle tereyağı kullanın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz ya da eritip bir parça soğuttuğunuz tereyağını hamura katın. Bu yöntem kurabiyelerinizi daha yumuşak yapar, yağ eşit olarak her yöne dağılır. Bazı kurabiyelerin bir parça daha sert olması arzu edilir, bu nedenle soğuk tereyağı küpleri halinde hamura katılabilir.

O zaman akşama kurabiyeli sandviç dondurma mı hazırlasak?

Bazı kurabiyeler de sıvı yağı sever hatta Ege kokulu zeytinyağını, yumuşak da olur bu kurabiyeler ama bir tereyağlı değil.

Emeksiz yemek olmuyor gerçekten: Şeker ve yumurta homojen bir hal alana kadar çırpılmalı, un elenmeli

Kek yapmıyoruz kabul. Fakat şöyle bir durum var, (özellikle tatlı kurabiyelerde) toz şeker kullandığınız bir tarif üzerinde yol alıyorsanız şeker taneleri kendini salana kadar yumurtalarla birlikte çırpın. Arzuya göre robot ya da hamur yoğurma aparatlı mikserden destek alın.

Pudra şekeri kullanıyorsanız işiniz daha kolay, hadi yine iyisiniz. Un ekledikten sonra eller girsin devreye, böylelikle topaklanma olmaz. Mikser sana ayrılan sürenin sonuna geldik bebeğim. Hani nerede büklüm büklüm rulo elmalı kurabiye?

Şekilli kurabiye tarifi için: Kurabiyelerin şekli nasıl korunur?

tahinli-kurabiye-tarifi

İster kurabiye kalıplarıyla şekil verecek olun ister elinizde yuvarlayacak... Kurabiyeleriniz fırından tepsiye yerleştirdiğiniz gibi çıkmıyorsa bir sorun var demektir. Bu sorunu kabullenmek yerine bir an önce çözsek ya. Yayılmayan, çatlamayan kurabiyeler yapmak mümkün.

Tariflere uyalım lütfen: Kurabiyelerin fırında yayılmaması için ne yapmalı?

Kurabiye dediğin ağızda dağılacak, fırında değil. Bu nedenle tarifte yer alan oranlara sadık kalmalı, gönlünüzden koptuğu için malzemeleri arttırmamalısınız.

İki Renkli Kurabiye Tarifi

İki Renkli Kurabiye Tarifi

Tamamen teşvik için bkz: İki renkli kurabiye.

Pişirme esnasında boyutların küçülmemesi için daha hamur halinde ya da şekil verildikten sonra kurabiyeler buzdolabında dinlenmeli, soğumalı. Dinlenmeyen kurabiyeler yağlı kağıt üzerinde yavaş yavaş çekilir (yağlı kağıt boşuna geçmedi burada, fırın tepsilerine serilsinler boylu boyunca).

Bitti mi? Hayır. Dinlenen hamur yeniden çok fazla yoğrulursa da elinizin ısısıyla yumuşar. Tepside yayılır da yayılır.

Bir püf: Elinizi soğuk suya batırın ve hızlı hızlı yuvarlayın onları. El çabukluğu marifet. Damla çikolatalı kurabiye hızı seviyor anlayacağınız.

Yağı fazla kaçtıysa da salar kendini bu meret, tıpkı kışın yemeği abartan bizler gibi "battı balık yan gider" diye düşünür.

Bu konu mühim: Peki ya çat diye çatlamaması için kurabiyeler nasıl hazırlanmalı?

Ölçüsünden fazla un ya da kabartma tozu kullanılırsa pişer pişmesine de üzerleri çatlar. Kekte olduğu gibi pek iyi bir şey değildir bu. Kurabiye kıvamının tutmadığının göstergesidir genellikle.

Geri sayın bir, belki de iyice yoğurmadınız onu ya da hamuru açma esnasında incittiniz.

Kulak memesi kıvamı dediklerinden: Kurabiye hamuru nasıl yoğrulmalı?

Şeker ve yumurtalar ayrıca harman oldu, o cepte. Gerekli ise diğer sıvı malzemeler de katıldı aramıza. Onların da başını döndürdük bir tur. Un elendi ve eklendi. Tarifte yer alıyorsa kabartma tozu da aynı şekilde. Anlı şanlı un kurabiyesi hazırlamak çok kolay olmamalıydı zaten.

Parça parça yapın şimdi hamuru, yeniden ve yeniden... Bu şekilde yoğurun, kuru meyve ya da çikolata parçaları girecekse işin içine hafifçe unlanıp eklensin. Hani şu meşhur “kulak memesi yumuşaklığında” kıvam var ya, aklınızdan çıkarmayın onu. Bir mantar kurabiye kendi kendine bitmedi öylesine.

Çok hırpalandılar, bırakın biraz da dinlensinler: Kurabiye hamuru buzdolabında dinlendirilmeli

Sıkıya gelemeyen hamurdan kurabiye mi olur? Soğukta kalsın da aklı başına gelsin. Şaka bir yana ceza değil bu, bir gereklilik. O hazırladığınız kurabiye hamuru toparlanırken elinizin ısısıyla yumuşadı aslında. Zamanınız varsa buzdolabında en az 1 saat (ya da derin dondurucuda 30 dakika) dinlenecek ki daha kolay açılsın, kolay şekil verilsin, gevrek olsun, dahası pişirme esnasında dağılmasın.

Bu arada kullanmadığınız kurabiye hamurlarını paketleyip küçük parçalar halinde derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Kapiş

Sürekli mısır gevreği yenmez, gelin ondan mısır gevrekli kurabiye hazırlayalım.

Ağızlara bir lokmada sığsın diye: Kurabiye kalınlığı ne kadar olmalı?

Tarife ve vermek istediğiniz şekle göre değişiklik gösterse de özellikle şeker hamuruyla kaplanacak kurabiyeler 1 cm.’den ince olmamalı. Aksi takdirde kırılgan olurlar. Daha kalın olurlarsa da içleri hamur olur yani çiğ kalır.

Gördün mü bak şeker hamurlu kurabiye, istesen de daha fit gözükemeyeceksin.

Fırından mis kokular yükselsin: Kurabiye hangi ısıda ve ne kadar sürede pişirilir?

Fırın önceden ısıtılmış olacak, bu bir. Düşük sıcaklıkta ve aralarda kontrol edilerek pişirilecek, bu iki. Fırın tipine göre fark eder pişirme süreleri ancak önceden ısıtılmış 160 derece fırın ve 12-13 dakikalık pişirme süresi idealdir. “3 dakikanın lafı mı olur?” diyenler taş kesmiş kurabiyelerine merhaba desinler. Fanlı fırınları ayrıca göz hapsine alsınlar. Kurabiyenin mottosu “takibe takip” arkadaşlar, unutmayın.

Biri acıbadem kurabiyesi mi dedi? Duyamadım ben tam.

Fırın kapağını açmaktan korkmayın: Kurabiyelerin pişip pişmediği nasıl anlaşılır?

Süre önemli dedik, altını çizdik. Kokular gelmeye başladı zaten hafiften. İdeal süre geçti geçiyor. Açın fırın kapağını, tepsinin ortasında yer alan bir kurabiyeyi kurban seçin. Bıçakla kaldırıp altına bakın. Rengi hafif pembe ise tamamdır bu iş.

Çıkartın onları dışarı, kritik bir karar alıp 3-4 dakika daha pişirmeye devam ederseniz dişleriniz üzülür bu işe. Taş keserler taş!

Elleriniz, ağzınız yanmasın: Pişen kurabiyeler nasıl soğutulmalı?

hindistan-cevizli-kurabiye-tarifi

Kolaylık olması açısından yağlı kağıt üzerinde pişirilen kurabiyeler (ekstra yağa ne hacet), sıcağı sıcağına incitmeden ızgara teli üzerine alır ve bu şekilde oda ısısında havalanarak soğutulursa iç ısılarıyla alt kısımları hamurlaşmaz. Kıyır kıyır tatları yerinde kalır.

Unutmayın o yumuşak deyip fırından çıkartmak istemediğiniz kurabiyeler bu esnada asıl kıvamını alacak ve katılaşacak. Ses verin Hindistan cevizli kurabiyeler.

Hayat kurtaran bilgi: Kurabiye nasıl taze kalır?

Kapağının sıkıca kapalı olduğundan emin olduğunuz metal ve cam kavanozlar ne güne duruyor? Doldurun onları kurabiyelerle, oda ısısında muhafaza edin.

Kurabiye canavarlarını ayağınıza getirtecek püf: Atın kavanoza 1 adet kesme şeker ya da bir avuç pirinç nemden eser kalmasın. Kurabiyeleriniz tazecik, biricik olsun.

Oldu da bayatladı, en kötü ihtimalle mozaik pastaya kan olurlar, can olurlar. Çikolata sosuyla kaplanıp yenir zencefilli kurabiye. Üzerine de bir bardak çay içilir.

Kurabiye yapımı cepte, sıra geldi tariflere: Kurabiye Tarifleri

Buraya kadar geldiyseniz eklediğimiz ilk malzemeden kurabiyenin misler gibi fırından çıkışına, hatta onu afiyetle yememize kadar olan tüm süreci en doğru şekilde öğrendiniz. Artık gönül rahatlığıyla dilediğiniz tarifi seçerek işe koyulabilirsiniz. Ama bu da biraz zor, çünkü birbirinden nefis kurabiye tariflerimiz var bizim.

Anne eli değmiş gibi: Elmalı kurabiye tarifi

elmali-kurabiye-ytk-site

Kurabiyenin en güzel, en yuva kokan halidir elmalı kurabiye. Çocukluğa götürür, gün boyu gidip gidip yediğimiz tepsiler dolusu kurabiyeleri hatırlatır. Anne elinin lezzetini ilk onu yerken fark eder insan. Dışarıda yediklerinizden çok farklı, annenizin yaptığına en yakın lezzette bir kurabiye arıyorsanız elmalı kurabiye tarifimiz tam size göre.

Elmalı kurabiyenin biraz daha şekilli, biraz daha tarz hali de var tabii. İçine bol bol ceviz koyduğumuz elma püresiyle harikalara imza atan kurabiyenin hamurunu ufak değişikliklerle kullandık, bu da çok güzel oldu. Rulo elmalı kurabiye tarifimizi de hemen paylaşıyoruz ki siz de yapın yapın yiyin.

Elmalı kurabiyeden farklı ama yine onunla yarışır güzellikte, içinden yumuşacık meyve tadı gelen bir kurabiye istiyorsanız reçelli kurabiye ya da marmelatlı kurabiye tariflerimize de bekleriz.

O bir pamuk prenses: Un kurabiyesi tarifi

Un Kurabiyesi Tarifi

Un Kurabiyesi Tarifi

Un kurabiyesine olan sevgimiz de elmalı kurabiyeye olan sevgimizle yarışır. Kıyır kıyır, ağızda dağılan misler gibi bir un kurabiyesine kim hayır diyebilir ki zaten. Günün her saati yemek isteyeceğiniz bu nefis lezzeti, siz de muhteşem yapın diye un kurabiyesi tarifimizi şöyle bırakıyoruz. Şimdiden ellerinize sağlık.

"Un kurabiyesi yapmak istiyorum ama o kadar malzeme şu an evde yok" diyenleri de unutmadık. Üç malzemeyle de şahane kurabiyeler yapılacağına inananlar olarak tereyağı, pudra şekeri ve tabii ki unumuzu aldık, denedik. Övüne övüne herkese ikram edebileceğimiz bir lezzet çıktı. Siz de misafirlerinize ikram edip bol bol yiyin diye üç malzemeli un kurabiyesi tarifini de yazmayı ihmal etmedik.

Un kurabiyesinin Yunanistan'dan gelen akrabası kavala kurabiyesi var bir de. Un kurabiyesine methiyeler düzerken onu atlamak olmaz. İçine konulan badem ve unun önceden kavruluyor oluşuyla un kurabiyesinden biraz ayrılan bu kurabiye, uzun süre taze kalmasıyla da gönlümüzde ayrı bir yere yerleşiyor. Bir yapalım da görelim ne kadar taze kalıyormuş derseniz kavala kurabiyesi tarifimize de bekleriz. Ama söyleyelim, yemeden duramayacağınız için zaten bayatlamaya fırsatı kalmayacak.

Hep tatlı kurabiye olmaz: Tuzlu kurabiye tarifi

Tuzlu Kurabiye Tarifi

Tuzlu Kurabiye Tarifi

Kurabiye deyince insanın aklına ilk hep tatlı olanları geliyor, tuzlusuna biraz ayıp oluyor. Oysa kurabiyenin tuzlusu da ayrı bir leziz oluyor. Özellikle çayın yanında çok iyi gidiyor. Siz de tuzlu atıştırmalıklar yemeyi sevenlerdenseniz tuzlu kurabiye tarifini mutlaka deneyiniz efendim.

Kandil simidinden tanıyıp bildiğimiz mahlebi aldık, onunla misler gibi kurabiyeler yaptık. Mahlepli kurabiyenin hafif tatlı hafif tuzlu lezzeti, pastaneden aldığınız tuzlu kurabiyeleri aratmayacak hatta onlara fark atacak güce ulaştı. "Ben de yapmak istiyorum." diyenlere mahlepli kurabiye tarifi bizden.

Basit tariflerle başlayayım diyenlere pratik çözümler: Kolay kurabiye tarifleri

Kurabiye yemeyi çok seven ama yapma konusunda çok da başarılı olmayanlardansanız üzülmeyin. Kolay kurabiye tariflerimizle pratikliğin sınırlarını zorlamaya kararlıyız biz. Evde fırın olmadan da doya doya kurabiye yiyebileceğiniz bir tarifimiz var mesela. Hindistan cevizi, yumurta beyazı ve şeker bir araya geliyor, karışım tavadaki yerini hiç vakit kaybetmeden alıyor. Bu üç malzemeli kurabiye tarifi habersiz gelen misafirlere en hızlı ve en leziz cevap oluyor.

Bazen üç malzeme bile fazla olabilir, evde yumurta olmayabilir mesela. Bu gibi durumlarda da imdadımıza tatlı krizlerinin ustası çikolata ve artık en geleneksel mutfaklarda bile yerini etmeyi başaran mısır gevreği yetişiyor. Üstelik pişirme derdi bile olmadan hop diye hazır oluyor. Biraz da derin dondurucu da bekledi mi tamam oluyor. İki malzemeli kurabiye tarifi keyfinize keyif katmaya geliyor. Yapılışını ayrıntılı izlemek isteyenleri Youtube kanalımızdaki iki malzemeli kurabiye tarifi videomuza bekleriz.

Üç Malzemeli Nutellalı Kurabiye

Üç Malzemeli Nutellalı Kurabiye

Bu kurabiyelerin çikolatası beni kesmez diyenleri de böyle alalım. Üç malzemeyle, bol bol nutellayla pratik ve nefis bir kurabiye de yaptık çünkü. Nutella yerine dilerseniz başka çikolatalar da kullanabilirsiniz elbette. Süte bandıra bandıra yemelik, yapımı kolay mı kolay bu kurabiyeleri bir kez deneyince bağımlısı olabilirsiniz. Üç malzemeli nutellalı kurabiye tarifi, tarif defterinizin baş köşesindeki yerini almaya hazır.

Bize pratik kurabiye tarifi istiyorum deyince vereceğimiz tariflerin o kadar sınırı yok ki üç malzemeli fıstık ezmeli kurabiyemizi de vermeden edemiyoruz mesela. Toplam 20 dakikada çayınıza, kahvenize en leziz eşlikçi olacak kurabiyeleriniz hazır olacak diyoruz, daha ne olsun. Aniden gelen tatlı krizlerine çözümü üç malzemeli fıstık ezmeli kurabiye tarifinde bulabilirsiniz artık.

Farklı bir tat arayanlara: Değişik kurabiye tarifleri

Elmalısı, çikolatalısı iyi güzel ama biraz da farklı kurabiyeler denemek lazım. O zaman şöyle kokusu daha okuyunca gelen bir tarçınlı kurabiye tarifi ya da kıtır kıtır sesler çıkaracak bol cevizli kurabiye tarifi verelim dedik.

Sonra işi biraz daha abarttık, kuru armut ve Antep fıstığı aldık. Bol tereyağlı, kokusu evi sıcacık bir yuvaya dönüştürecek güçte nefis bir kurabiye hazırladık. Kuru armut ve fıstıklı kurabiye tarifimizi deneyince ne demek istediğimizi daha iyi anlayacağınızdan eminiz artık.

Kurabiye bir kek gibi yumuşacık, bir baklava gibi şuruplu da olur desek inanır mıydınız? Tadı brownie'yi hatırlatan ıslak kurabiyeler, kakaolu tadıyla kahveye öyle yakışıyor ki koca bir tepsi kurabiye, bir fincan kahvenin yanında bitiveriyor. Islak kurabiye tarifini deneyerek siz de kahve saatlerinize yeni bir tat kazandırın.

Kurabiyeye ne katsak güzel oldu, hangi malzeme girse içine daha bir şahaneleşti o. O zaman sınırları zorlayalım. Lor ile kurabiye yapalım dedik. O da çok güzel oldu. Siz de bizim gibi peynir tatlılara da çok yakışıyor diyorsanız lorlu kurabiye tarifini yapılacaklar listenize ekleyin.

Bunlardan da farklı bir tat aayanları damla sakızlı, lokumlu ya da zencefilli gibi çok çeşitli kurabiyelerimizin olduğu kurabiye tarifleri bölümümüze davet edelim.

Kurabiyeye renk de çok yakışır: Renkli ve şekilli kurabiye tarifleri

Renkli ve şekilli kurabiye deyince ilk olarak aklınıza şeker hamurlu kurabiye geliyor, biliyoruz. Dilediğiniz şekli vererek, gönlünüze göre renkleri kullanarak yapabileceğiniz kurabiyeler, özellikle de doğum günleri, yıl dönümleri ve yeni yıl gibi özel günlerde en minnoş hediyelere dönüşebiliyor. Biz de özel günlerinizde yanınızda olalım istedik, şeker hamurlu kurabiye tarifimizi hazırladık. Size sadece yaratıcılığınızı konuşturmak kaldı.

Peki, şeker hamuru kullanmadan renkli ve sevimli kurabiyeler yapmak mümkün mü? Elbette mümkün. Rengini şeftaliden alan, yazı şimdiden yaşamamızı sağlayacak minnoş şetfali kurabiye tarifimiz var mesela. Kurabiyenin içinde şeftali yok yalnız, onu şimdiden söyleyelim.

Son zamanların en moda akımlarından olan kadife rengini de atlamayalım. Gıda boyası kullanmadan, pancar, vişne ve elma sirkesi kullanarak hazırladığımız kırmızı kadife rengindeki bu kurabiyeler, aralarına da dolgular eklenince bir harika oldu. Rengine bakmaya doyamayacağınız ama yemeden de duramayacağınız kırmızı kadife kurabiye tarifi kaçırılacak gibi değil.

Şekilli demişken anlatmadan olmaz. Mantar şeklinde minnoş kurabiyelerimiz de var. Üstelik ortası çikolata dolu. Altın günlerinde marifetlerinizi gün yüzüne çıkarabileceğiniz, çocuklarınıza eğlenerek yiyecekleri bir atıştırmalık olacak kıyır kıyır mantar kurabiye tarifimize doğru alalım sizi. Şirinler bile kıskanır bu mantar kurabiyeleri.

Onlara doyum olmaz: Çikolatalı kurabiye tarifleri

Çikolatalı Bonibonlu Kurabiye Tarifi

Çikolatalı Bonibonlu Kurabiye Tarifi

İnsanı birkaç dakika içinde mutlu edebilen çok az şey var şu dünyada. Onlardan en ünlüsü de çikolata. E o zaman kurabiye sevgimizi çikolatayla aşka dönüştürecek tariflerde sıra. Mutluluğun formülünü çikolata ve daha fazla çikolata olarak anlamış, çok da doğru yapmış olan çikolatalı ve bonibonlu kurabiyeler mutlulukla yenilmeyi bekliyor mesela. Onları daha fazla bekletmeyin, hemen okuyun çikolatalı ve bonibonlu kurabiye tarifini, doğru mutfağa.

Bol tereyağlı kurabiye hamurları şekilden şekle girdi, fırından masalsı kokular yükseldi. Ama hala bir şeyler eksik gibi mi? Hemen alın çikolatalarınızı bir kenara, benmari usulü eritin bir güzel. Kurabiyelerin üzerlerini dilediğiniz şekilde ya da tamamen kaplayın erimiş çikolatayla. Kurabiyenin lezzetini en az ikiye katlayacak bu formulü uygulamak isteyenler, çikolatalı kurabiye tarifine göz atabilirler.

Her yere çikolata, hep daha çok çikolata diyenlere de bol çikolatalı kurabiyelerimizle cevap veriyoruz. Çikolatalılar güzel ama yetmiyor mu, buyurun bu tarife. Hem kakaosu bol hem de çikolatası iri parçalı. Biz bitter kullandık ama dilerseniz bitter oranı daha az ya da daha çok olan çikolataları da kullanabilirsiniz. Bol çikolatalı kurabiye tarifimiz tatlı krizinize çözüm olmaya kararlı.

Sağlıklısı da mümkün: Şekersiz ve glutensiz kurabiye tarifleri

sekersiz-yulafli-kurabiye-tarifi

Glutensiz beslenmeyi tercih edenler ya da hastalıklarından dolayı beslenmek zorunda olanlardansanız veya aynı şekilde şeker de tüketemiyorsanız kurabiyeden vazgeçmek zorunda değilsiniz. Şeker kullanmadan, un yerine de yulafı tercih ederek bir kurabiye yapıp bulabileceğiniz en masum atıştırmalığa imza atabilirsiniz. Nasıl mı? Şekersiz yulaflı kurabiye tarifimiz sayesinde.

Sağlıklı bir kurabiye olmanın dibine vurmuş bir tarifimiz daha var. Kendileri şekerden de undan da uzak durmayı başarmış ancak yine de tatlılığından ödün vermemiş harika bir lezzet sunuyor. Bu çabasıyla zaten denenmeyi çoktan hak etti diyor ve şekersiz unsuz kurabiye tarifini buraya bırakıyoruz.

Son zamanların en popüler yiyeceklerinden kinoa, kurabiyelere de karıştı. İçinde tarçından bala, bademden keten tohumuna birçok lezzet bulunan kurabiye, enerjinize enerji katmaya kararlı anlayacağınız. Yüzünüze biraz sağlık, biraz renk gelsin diye geliyor kinoalı çikolatalı kurabiye tarifi.

Elmalı, çikolatalı, değişik, renkli, şekilli... Püf noktalarımız ile birbirinden farklı ve lezzetli tariflerimizi de verdikten sonra huzurlarınızdan afiyetle çekiliyor, sizi mutfağınızla baş başa bırakıyoruz.

Artık sizden kurabiye isteyen sevdiklerinize övünerek yapabileceğiniz nefis kurabiyelere imza atacak, misafirlerinize tadına doyamaycakları kurabiyeler ikram edecek, en güzeliyse canınız istediği her an kurabiye yapmanın keyfini doyasıya yaşayacaksınız.

Bazı günler çok kurabiye, afiyet olsun


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

2

Dilek Nil Sarıkaya25 Haziran 2021 02:14
yarın küçük kardeşime yapacağım bakalım nasıl olcak beyencekmi
Yanıtla
Gonca29 Ekim 2015 21:36
Anlatımlarınızın hoşluğu için teşekkür ederim
Yanıtla

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?