Soya Soslu, Susamlı Hindi Fileto ve Karnabahar Pilav Tarifi

2020'de Sağlıklı Beslenmeye Karar Verenlere 11 Kolay ve Lezzetli Tarif

Favorilerime
Ekle

Yeni yıl, yeni kararlar, yeni hedefler demek biraz da... Ve tabii biz de yine işin yemek kısmındayız. 2020'ye adım attığımız şu güzel günlerde kilo vermek, forma girmek ya da formunu korumak isteyenlere destek olmak, nefis tariflerle kendine zayıflama ya da daha sağlıklı beslenme hedefi koyanlara yardımcı olmak istiyoruz.

Bilirsiniz, 31 aralık akşamı koyulan hedeflerin birçoğu henüz 1 ocak bitmeden unutulur ya da yok sayılır çoğu zaman. Söz konusu bir de sağlıklı beslenme olunca, akıllara hemen tatsız-tuzsuz diyet yemekleri düşünce bu hedeften vazgeçmek çok daha kolay olur.

Oysa birazdan tanışacağınız sağlıklı tarifler sizi bu yolda ikna etmekle kalmayacak, hedefleri arasında sağlıklı beslenmek olmayanların içinde dahi sağlıklı beslenme isteği uyandıracak.

Hadi o zaman başlayalım, 2020 hedeflerimizin ardından kararlılıkla gidelim!

  • Fırında sütlü kabak

Hemen hemen her evde olan malzemelerle kolayca hazırlanan, pratik bir ana yemek olarak rahatlıkla değerlendirebileceğiniz bir lezzet geliyor. Daha da hafifletmek için üzerinde kaşar peynir kullanmadan yapmanızı öneririz.

Her haliyle nefis: Fırında sütlü kabak tarifi

  • Köfteli kabak spagetti

Köfte-makarna sevgimizi kabakla hafiflettik. Bu renkli ve sağlık dolu spagettinin 2020'ye damga vuracağını daha ilk lokmada anladık.

Şimdiden 2020'nin yıldızı belli: Köfteli kabak spagetti tarifi

  • Fırında hafif gökkuşağı

Sağlıklı beslenirken ana öğünlerde protein almak daha bir önem kazanıyor aslında. İşte bu konuda da destek hemen tavuktan geliyor, sebzeler de tüm renkleri ve lezzetleriyle onu yalnız bırakmıyor.

Ortaya işte böyle görüntüsüyle iştah açan bir lezzet çıkıyor: Fırında hafif gökkuşağı tarifi

  • Fırında sebze dizmesi

Ratatouille olarak anılan Fransız mutfağı harikasını mutfağımıza konuk ettik, ona sebze dizmesi dedik. En sevdiğimiz sebzeler ve baharatlar aynı fırın tepsisinde buluşur da lezzetsiz olur mu hiç?

Hafif olduğu kadar da doyurucu: Fırında sebze dizmesi tarifi

  • Soya soslu, susamlı hindi fileto ve karnabahar pilav

Tek bir tabakta dev bir menü! Adeta bir pirinç pilavı gibi ama ondan çok daha sağlıklı bir pilav, bol proteinli nefis hindi ve ona eşlik eden sosu...

Muazzam: Soya soslu, susamlı hindi fileto ve karnabahar pilav tarifi

  • Portakallı buğday salatası

Diyet listelerini vazgeçilmezlerinden olan salata, sadece göbek marulla olmaz aslında. Siz yeter ki daha doyurucu bir salata yapmak isteyin, her mevsime uygun sebze ve meyvelerle çeşitlendirebileceğiniz şöyle mis gibi bir buğday salatası hazırlayalım hemen.

Kış vitamini: Portakallı buğday salatası tarifi

  • Havuçlu mercimek salatası

Buğday tüketmek sizin için pek masum gözükmediyse bol proteinli baklagillerden de destek alabilirsiniz. Mevsime de çok uygun bu salata, size doyuruculuğun en hafif yollarından birini sunuyor...

Bir salatadan çok daha fazlasına dönüşüyor: Havuçlu mercimek salatası tarifi

  • Yağsız ıspanaklı börek

Sağlıklı beslenmeye karar verenlerin en büyük sıkıntılarından biri hamur işlerinden uzak durmak olduğuna göre, buna da çözüm bulmak gerek. Mesela şöyle yağ kullanmadan hazırlayabileceğiniz efsane bir börek yapmak, düşündüğünüzden çok daha kolay.

Sırları Ferhat Şef'ten geliyor: Yağsız ıspanaklı börek tarifi

  • Bulgurlu ızgara patlıcan ruloları

Patlıcanları bol yağda kızartmaya son. Ama bu demek değil ki onların enfes lezzetinden mahrum kalmak zorundayız. 2020'de patlıcanları hafifletiyor ama lezzetlerinden asla ödün vermiyoruz.

Bulguru böyle alalım: Bulgurlu ızgara patlıcan ruloları tarifi

  • Karnabahar kısırı

Karnabahar yemeyenler bile bu tarif sayesinde karnabahar yemeye başlıyor, bu hafif lezzet, aynı zamanda çok doyurucu ve lezzetli olmayı başarıyor. Kısır, bu tarifle sınıf atlıyor.

Her zaman bulgurla yapacak değildik: Karnabahar kısırı tarifi

  • Karışık sebzeli mantar dolması

Karışık Sebzeli Mantar Dolması Tarifi

Karışık Sebzeli Mantar Dolması Tarifi

Sağlıklı beslenmeyle yetersiz beslenmeyi karıştırmamak, mutfaklarımızdan sağlıklı besinleri eksik etmemeye dikkat etmeliyiz tabii ki. İşte o besinlerin başında gelen, içinde bolca protein bulunan mantarları da unutmamalı, mesela onları şöyle enfes dolmalara dönüştürmeliyiz.

Renk renk sebzeleri hemen böyle alabiliriz: Karışık sebzeli mantar dolması tarifi


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?