Yemek.com
Soğuk Soğuk:

Pancar Çorbası Tarifi

Rengiyle göz alan ve mutfak robotu sayesinde kolayca hazırlanan bir soğuk çorba pancar çorbası. Tarifinde yer alan ev yapımı ekşi krema damakta harika bir tat bırakıyor, böylesine canlı bir çorba yaz sofralarına yakışıyor.

Günün sıcağını soğuk çorbayla bir çırpıda alıyoruz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

30 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 6 adet orta boy pancar
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Servisi için:

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Pancar Çorbası Tarifinin Püf Noktası

Pancar püresine azar azar su ekleyip çorbanın kıvamını arzu ettiğiniz yoğunlukta ayarlayabilirsiniz.Çorbayı soğuk suyla hazırlayabilir ya da buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.Pancarları kaynar suda kabuklu olarak haşlayın. Yumuşayıp, yumuşamadığını anlamak için sadece bir iki kez kürdan batırın. Aksi takdirde; çatal yardımıyla pek çok kez delip, kontrol ettiğiniz pancarlar kendi rengini haşlama suyuna salacak ve kaybedecektir.Arzu ettiğiniz taze baharatları çorbaya katabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Bol suda yıkayıp gerekirse üzerlerini fırçaladığınız pancarları kabuklarını soymadan tencereye alın.

  2. Üzerlerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte 30 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzdüğünüz ve oda ısısında kısa bir süre beklettiğiniz pancarların kabuklarını kolaylıkla soyun.

  3. Haşlanmış pancarları iri parçalar halinde doğrayıp zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu ve tuz ilavesiyle mutfak robotuna alın. Azar azar su ekleyip püre haline getirin.

  4. Püreden daha az kıvamlı yoğun bir çorba hazırlamak için ekleyeceğiniz su miktarını dikkatlice ayarlayın.

  5. Servisinde kullanmak üzere; yoğurt ve labne peynirini küçük bir kapta karıştırın.

  6. Servis kaselerine aldığınız soğuk çorbayı, körpe pancar yapraklarıyla süsleyin. Hazırladığınız krema ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle bekletmeden servis edin.