Alinazik Tarifi

Taste Atlas Seçti: Dünyanın En İyi 10 Mutfağından 10 Sevilen Tarif

Favorilerime
Ekle

Son günlerde sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri haline gelen Taste Atlas Awards 2022'yi görmeyen kalmadı sanıyoruz. Dünyanın en iyi mutfaklarının belirlendiği iddia edilen bu özel seçkide Türk mutfağı da ilk 10'da yerini alanlardan ama listenin tartışmaya çokça açık olduğunu, seçilen yemeklerin ve mutfakların tam olarak neye göre belirlendiğinin belli olmadığını da söylemeden geçmeyelim. Bakınız:

Dünya mutfakları içinde 2022'nin en sevilen 10 mutfağı içine dahil edilen mutfakları inceliyoruz şimdi tek tek. O lezzet dolu mutfaklardan deneyebileceğiniz birer nefis tarif vermeyi de ihmal etmiyoruz.

2022'nin en iyi 50 mutfağının sıralı tam listesini görmek isterseniz buraya

  • 1. İtalyan mutfağı: İtalyan usulü lazanya tarifi

Pizzaları, makarnaları, tatlıları ve sevdiğimiz daha birçok lezzetiyle, toplam 2438 lezzetinin öne çıkarıldığı İtalyan mutfağı dünyanın en sevilen mutfağı oldu bu yıl! Biliyoruz, ülkemizde de İtalyan lezzetlerini çok sevenlerin sayısı hiç az değil. Hadi gelin o zaman İtalyan mutfağının en sevilenlerinden birini hazırlayalım birlikte.

Kat kat lezzet: İtalyan usulü lazanya tarifi

  • 2. Yunan mutfağı: Tavuklu gyros tarifi

Bu yıl seçkinin ikinci sırasında yer almayı başaran Yunan mutfağı, bu listenin sosyal medyada konuşulmasına en çok sebep olan mutfaklarından biri desek hiç de yanlış olmaz. Toplam 398 adet lezzetinin öne çıkarıldığı listede Yunan mutfağı, tzatziki ile lezzetlendirilen özel gyro lezzetiyle karşınızda!

Bol malzemeli: Tavuklu gyros tarifi

  • 3. İspanyol mutfağı: Churros tarifi

Seçkiye göre toplam 802 lezzetiyle bu yılın en çok sevilenlerinden olmayı başaran İspanyol mutfağı da damak tadımıza çok uyan lezzetler sunuyor aslında. Tapas, tortilla, enchilada, taco, burrito, San Sebastian cheesecake, churros gibi lezzetleriyle gurmelerin ağzına layık lezzetler sunan bu mutfağı keşfetmek isterseniz bu tarifi ilk fırsatta denemelisiniz.

Deneyip de sevmeyen yok: Churros tarifi

  • 4. Japon mutfağı: Kakigori tarifi

538 lezzetinin öne çıkarıldığı seçkide 4. sırayı alan Japon mutfağı, ülkemizde seveni de sevmeyeni de çok olan mutfaklardan, doğruya doğru. Biz bu kez sevenlerinin bayılacağı, sevmeyenlerinin ise tüm ön yargılarını yıkacak bir lezzet hazırlayalım dedik, mis gibi bir kakigori hazırladık.

Animelerin vazgeçilmezlerinden: Kakigori tarifi

  • 5. Hint mutfağı: Hint usulü tereyağlı tavuk (Butter Chicken Masala) tarifi

Garam masaladan naana uzanan toplam 465 adet lezzetiyle seçkinin ilk 10'unda yerini almayı başaran Hint mutfağı, baharat sevenlerin bayıldığı lezzetlerle dolu. Eğer siz de bu mutfağı keşfetmek, farklı lezzetleriyle tanışmak isterseniz bu tariften başlayabilirsiniz.

Baharat dengesiyle damakta iz bırakır: Hint usulü tereyağlı tavuk (Butter Chicken Masala) tarifi

  • 6. Meksika mutfağı: Et fajita tarifi

2022'nin en çok tercih edilen ve sevilen mutfaklarından biri olmayı başaran Meksika mutfağı da seçkide toplam 336 lezzetiyle öne çıkarılıyor. Ülkemizde de seveni çok olan Meksika mutfağının en mis kokulu yemeklerinden fajita da orijinaline en yakın haliyle evde yapabilmeniz için karşınızda şimdi.

Bu tarifi bir köşeye mutlaka not edin: Et fajita tarifi

  • 7. Türk mutfağı: Alinazik tarifi

Ve tabii ki biz de bu listedeyiz! Gönüllerimizin birincisi olsa da listede 7. sırayı alan Türk mutfağı bu seçkide toplam 220 lezzetiyle öne çıkarılıyor. Bitmedi, "Dünyanın en sevilen ilk 50 lezzeti" arasında da mutfağımızdan bolca lezzet bulunuyor: Cağ kebabı, şiş kebap, mantı, İskender kebap, alinazik ve tabii ki döner kebap! Eğer siz de evinizi nefis bir kebapçıya dönüştürmek isterseniz bu tarifi evinizde düşündüğünüzden de kolay şekilde yapabilirsiniz.

Patlıcanın katkılarıyla: Alinazik tarifi

  • 8. Amerikan mutfağı: Donut tarifi

Amerikan mutfağı dendiğinde aklına sadece burger gelenleri şaşırtacak kadar iddialı sayıda lezzetiyle, toplam 1524 adet farklı yemeğiyle öne çıkarılan Amerikan mutfağı da seçkinin ilk 10 mutfağı arasında kendine yer bulanlardan. Siz de Amerikan mutfağının meşhur lezzetlerini kendi mutfağınıza taşımak isterseniz bu tarifle başlayabilirsiniz:

Nasıl da puf puf: Donut tarifi

  • 9. Fransız mutfağı: Creme Brulee (Krem Brüle) tarifi

Soslardan tatlılara, dünya mutfaklarını birçok yönden en çok etkileyen mutfaklardan Fransız mutfağı da 9. sırada yerini alıyor. Toplam 1177 lezzetinin öne çıkarıldığı seçkinin en sevilenlerinden Creme Brulee (Krem Brüle) bizim de damak tadımıza en çok uyanlardan biri olarak karşınızda şimdi.

Onu evde yapmak için bilmeniz gereken her şey burada: Creme Brulee (Krem Brüle) tarifi

  • 10. Peru mutfağı: Alfajor tarifi

Peru mutfağı Taste Atlas'ın öne çıkardığı 174 özel lezzetiyle 2022 yılında dünyanın en sevilen 10. mutfağı olmayı başarıyor. Peru mutfağının en sevilen ikramlıklarının başında gelen alfajor ise şefimizin tüm özel püf noktalarıyla tam karşınızda duruyor. Siz de damak tadınıza uyacak bu lezzeti deneyerek mutfağınıza çok özel bir Peru lezzeti kazandırabilirsiniz.

Orijinalini aratmaz: Alfajor tarifi

2022'nin en iyi 50 yemeğinin sıralı tam listesini görmek isteyenler de buraya


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?