barut agaci kabugu

Barut Ağacı Kabuğu

Favorilerime
Ekle

İyileştirici özelliği ile kabukları kullanılan ağaç, halk arasında “erkek akdiken” ismiyle bilinir. Doğru şekilde kullanıldığında oldukça faydalı olan barut ağacı kabuğu, taze tüketildiğinde zehirlenmeye neden olur.

Barut ağacı kabuğunun mevsimi ve saklanması

Kuzey ve Orta Anadolu’da sulak alanlarda, bataklıklarda, nemli fundalıklarda ve dere kenarlarında büyüyen barut ağacı, gölgelik alanlarda yetişir. Yavaş büyüyen bir ağaç olan barut ağacı; nisan, mayıs ve haziran ayları arasında çiçek açar ve kabuklarının çiçek açmadan önce toplanması gerekir. Toplanan taze kabuklar ise mideyi tahriş edeceği ve kusmaya neden olacağı için hemen kullanılmaz. Toplandıktan sonra en az bir yıl bekletilen kabuklar tıbbi amaçla tüketilir. Bir yıl bekletilen barut ağacı kabukları poşetlere konarak veya iple bağlanarak nem oranı düşük, rutubetsiz bir ortamda saklanır. Nemin yanı sıra ışıktan da olumsuz etkilenen barut ağacı kabuğu, gölgelik ve havadar bir ortamda muhafaza edilmelidir.

Barut ağacı kabuğu nasıl kullanılır ve püf noktaları nelerdir?

Barut ağacı kabuğu oldukça kısıtlı bir kullanıma sahiptir ve genellikle çay olarak tüketilir. Çay olarak hazırlanacağı zaman ağaç kabukları çok küçük parçalara bölünür veya toz haline getirilmiş kabuklar kullanılır. Küçük parçalara bölünen kabuklar 15- 20 dakika demlendikten sonra günde üç defa yemeklerden önce içilir.

İyileştirici etkisiyle haricen de kullanılan barut ağacı kabuğu kaynatılır ve suyu ile yaralara pansuman yapılır. Bunun dışında taze barut ağacı kabuğunun kullanılması tavsiye edilmez.

Barut ağacı kabuğunun faydaları nelerdir?

-Çay olarak tüketilen barut ağacı kabuğu, ravent ve kazayağı otu gibi sindirim sistemini düzenler ve kabızlığa iyi gelir.

-Kurşun zehirlenmesine karşı iyileştirici etkiye sahiptir.

- Barut ağacı kabuğu karaciğer hastalıklarına iyi gelir, siroz ve sarılık gibi rahatsızlıklara karşı kullanılır.

-Barut ağacı kabuğu tere otu gibi metabolizmayı hızlandırır ve zayıflamaya yardımcı olur.

-Çay olarak tüketilen barut ağacı kabuğu gut ve hemoroid hastalığına karşı iyileştirici özelliğe sahiptir.

-Barut ağacı kabuğu, bağırsak parazitlerinin temizlenmesine yardımcı olur.


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?