Mor lahanayı sadece salatalarda mı kullanıyorsunuz? O zaman ızgarasını deneyin derim. Gökkuşağı renkleri gibi yan yana dizdiğiniz sebzeleri fırında güzelce kızartın. Bundan güzel garnitür olamaz...
![firinda-gokkusagi-sebzeler](https://cdn.yemek.com/mncrop/940/625/uploads/2019/02/firinda-gokkusagi-sebzeler.jpg)
En Nefis Yancı:
Fırında Gökkuşağı Sebzeleri Tarifi
05 Şubat 2019
Tarif Defterime
Ekle
Ekle
Devamını Oku
KALORİ: 1 porsiyon için193/kcal
Tıklayınız.
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
30 dakikaFırında Gökkuşağı Sebzeleri Tarifi İçin Malzemeler
- 150grammor lahana
- 2adetkırmızı soğan
- 2adetorta boy pancar
- 2adethavuç
- 200grambal kabağı
- 1adetpatates
- 1adetkereviz
- 5adetsarımsak
- 1dalbiberiye
- 1tatlı kaşığıdeniz tuzu
- 1tatlı kaşığıkarabiber
- 4yemek kaşığızeytinyağı
Fırında Gökkuşağı Sebzeleri Tarifinin Püf Noktası
Sebzelerin pişme sürelerini hesaplayarak farklı boyutlarda kesmek, aynı sürede pişmeleri için önemli.
Fırında Gökkuşağı Sebzeleri Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mor lahayı 3 cm kalınlığında kesin. Ardından bu kestiğiniz parçaları 3 cm'lik küpler halinde doğrayın. Kırmızı soğanı dörde bölün.
- Pancarların kabuğunu soyup 2 cm'lik küpler şeklinde doğrayın. Havuçların kabuklarını soyup 1 cm kalınlığında doğrayın.
- Bal kabağını 3 cm'lik küpler şeklinde doğrayın. Patatesi 2 cm ve kerevizi de 3 cm kalınlığında doğrayıp kenara alın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Bir kabın içine doğranan kerevizleri alıp üzerine zeytinyağı döküp karıştırın.
- Tepsinin ucuna bir sıra dizin. Aynı kaba patatesleri alıp her tarafı yağa bulanıncaya kadar karıştırın ve ikinci sırayı dizin. Aynı işlemi sırasıyla bal kabağı ve pancar için tekrarlayın. Gerekirse zeytinyağı ekleyin.
- Mor lahana küplerini dağılmadan tepsinin en son ucuna kenarına dizin. Bir sonraki sıraya kırmızı soğan dilimlerini sıkıştırın.
- Üzerlerine biraz zeytinyağı dökün. Sarımsak ve biberiyeyi ekleyin. 200 derece fırında ilk 10 dakika, altında yağlı kağıt olan alüminyum folyo ile kapatıp pişirin.
- 10 dakikanın sonunda folyoyu çıkarın. Isıyı 180 dereceye düşürüp 10-20 dakika sebzeler yumuşayıp kızarıncaya kadar pişirin.
Fırında Gökkuşağı Sebzeleri Tarifinin Pişirme Önerisi
Sebzeleri bir kaşık yardımıyla arada çevirerek pişirirseniz her yanı eşit şekilde kızaracaktır.
![youtube-thumbnail](https://cdn.yemek.com/uploads/2016/06/ymk-lazy.png)
Yorumlar
0