haslanmis-tavuk-kokusu-nasil-giderilir-2

Bu Yöntemlerle Çok Kolay: Haşlanmış Tavuk Kokusu Nasıl Giderilir?

Favorilerime
Ekle

Tavuk haşladığınızda tüm mutfağı saran kokudan rahatsızlık duyuyorsanız, haşladığınız tavuğu farklı tariflerde kullandıktan sonra dahi o kokunun çıkmadığını düşünüyorsanız hiç de yalnız değilsiniz aslında.

Sırf kokuyor diye tavuğu haşlamaktan çekinenlerin imdadına yetişecek, evde mis gibi haşlama tavuk hazırlamak isteyenlere yardımcı olacak, tavuğu haşladığınız o şifa dolu tavuk suyunu afiyetle tüketmenizi sağlayacak yöntemler var aslında.

Hemen her evde bulunan birkaç malzeme ve birkaç pratik yöntemle tavuğunuzu en kokusuz şekilde haşlayacak, artık uzun uzun haşlanmış tavuk kokusu nasıl giderilir, bu kokudan nasıl kurtulabilirim diye düşünmek zorunda kalmayacak.

Tavuğu haşlamadan önce yapılması gerekenler

haslanmis-tavuk-kokusu-nasil-giderilir-1

Tavuğu haşlayınca etrafa kötü bir koku yaymaması için öncelikle tavuk çiğken yapabileceklerinizi öğrenmelisiniz. Normal şartlar altında tavuğun yıkanıp yıkanmaması tam bir tartışma konusu olsa da eğer tavuğun içinde/üzerinde kan ya da kan pıhtısı gibi kalıntılar varsa haşlayınca koku yapmaması için öncesinde tavuğu yıkamayı deneyebilir ya da bir bıçak yardımıyla üzerindeki tüm kalıntıları güzelce temizleyebilirsiniz.

Bir başka yöntem olarak çiğ tavukları haşlamadan önce bir kaseye koyup üzerine su ve birkaç damla sirke ya da 1 yemek kaşığı limon suyu koyup 4-5 dakika bu şekilde bekletebilir, ardından durulayarak haşlanmaya hazır hale getirebilirsiniz.

Eğer vaktiniz varsa ve koku konusunda çok hassassanız farklı bir başka seçenek de tavuğu güzelce temizledikten sonra tuz ya da zerdeçal ile ovmak. Tavuk etinin üzerine baharatınızı döküp parmaklarınızla güzelce ovduktan sonra bol suda tavuğu yıkayıp durulayabilir ve ardından haşlayacağınız tencereye alabilirsiniz.

Tavuğu haşlarken yapılması gerekenler

haslanmis-tavuk-kokusu-nasil-giderilir-2

Tavuğu haşlarken kötü kokmasını engellemek için sadece güzelce temizlemek yeterli olmayabilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak adına haşlarken de şunları yapabilirsiniz:

  • Haşlama suyuna bütün halde 1 adet soyup temizlediğiniz soğanı atabilir, haşlama işleminin ardından kullanmak istemiyorsanız soğanı tavuk suyunun içinden çıkarabilirsiniz.
  • Haşlama suyuna soyup temizlediğiniz bir bütün havuç da ekleyebilirsiniz.
  • Eğer sebzelerinizi bu şekilde kullanmak istemiyorsanız tavuğu haşladığınız suyun içine defne yaprağı veya karabiber de ekleyebilirsiniz. Ancak böyle bir durumda tavuk suyunun aromasının da değişeceğini unutmamalısınız. Eğer sonrasında elde ettiğiniz tavuk suyu ile pilav ya da çorba yapmak istiyorsanız bu lezzet ve koku değişikliğini aklınızda bulundurmalısınız, bizden söylemesi.
  • Sadece kötü kokuyu gidermekle yetinmeyip hoş bir aroma katmak isteyenler tavuğun haşlama suyuna limon kabuğu, kekik, nane gibi farklı tatlar da ilave edebiliyor.
  • Tavuğu haşladıktan sonra yapılması gerekenler

    1-kasik-kahve-yeni

    Haşladıktan sonra mutfakta kalan kokudan kurtulmak içinse piyasada hazır olarak bulunan kimyasal çözümleri kullanmak istemiyorsanız mutfağın birkaç farklı noktasına ufak kase ya da fincanlar içine toz halde kahve koyabilirsiniz. Eğer kahve kullanmak istemiyorsanız karbonat da kokuyu içine çeken bir madde olduğundan mutfağın farklı noktalarına karbonat koyabilirsiniz.

    Daha hızlı çözümler içinse ayrı bir sos tenceresinde az miktar su kaynatıp içine çubuk tarçın koyabilir ve tarçının kokusunun mutfağa yayılmasını sağlayabilirsiniz. Tarçın aromasını sevmiyorsanız aynı işlemi limon, portakal, mandalina kabuğu gibi turunçgillerin kabuklarıyla da yapabilirsiniz.


    Doyamayanlar için bir de videomuz var!

    Yorumlar

    0

    Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?