Yemeklerimizin yanında görmekten en çok mutluluk duyduğumuz isimlerden, her menünün en ferah ismi olmayı başaran farklı salatalarımızı keşfetmeye hazır mısınız? Ülkemizin dört bir yanında değişik malzemeler ve soslarla lezzetlendirilen o kadar çok çeşit yöresel salata tariflerimiz var ki her gün birini yapsanız sofranıza bambaşka lezzetler kazandırır, menülerinizi hep aynı çoban salatanın ya da marul salatasının tekdüzeliğinden kurtarırsınız.
Bu listede Gaziantep'ten Amasra'ya, ülkemizin farklı yörelerinden çıkan birçok salata tarifi bir arada. Üstelik öyle salatalardan söz ediyoruz ki içlerinden bazılarını tek başına bir öğün gibi değerlendirebilir, bazılarını meze gibi sofralarınıza taşıyabilir, bazılarını yemeklerinizin eşlikçisi olarak menünüze ekleyebilirsiniz.
En meşhurundan en az bilinenine, fırsat buldukça her birini tek tek denemeniz gereken yöresel salata tariflerimiz karşınızda!
-
Gavurdağı salatası tarifi
En bilinen ve en sevilen yöresel salatalarımızdan biriyle, gavurdağı salatasıyla başlıyoruz. Kendisi bir Gaziantep mutfağı harikası olur...
Ceviz içiyle lezzeti katlanır: Gavurdağı salatası tarifi
-
Tablacı salatası tarifi
Şimdi de Adana mutfağına doğru ilerliyor ve özel tablalarda sunulan, sosuyla farkını ortaya koyan mis gibi bir salata hazırlıyoruz.
Sumak salataya çok yakışıyor: Tablacı salatası tarifi
-
Amasra salatası tarifi
İçinde yok yok diyebileceğimiz, bir salata kasesinde görmekten mutluluk duyabileceğiniz birçok malzeme bu salata tarifinde bir arada! Amasra mutfağından çıkıp gelen bu tarifi bir kez deneyince sık sık yapmak isteyeceğiniz ise şimdiden belli.
Bol vitaminli: Amasra salatası tarifi
-
Nergizleme tarifi
Mutfağımız öyle zengin, öyle çeşitli ki her damağa ve her öğüne uygun çeşit çeşit salatamız dahi var. Mesela Diyarbakır mutfağından çıkan bu lezzeti bir kahvaltı salatası olarak hazırlayabilir, dilerseniz öğle ya da akşam yemeklerini hafif ve besleyici bir şekilde geçirmek istediğinizde de değerlendirebilirsiniz.
Besleyici salatalar isteyenlere: Nergizleme tarifi
-
Bostana tarifi
Özellikle kebap ve diğer et yemeklerinin yanında iyi giden, Şanlıurfa'dan çıkıp gelen nefis bir salatayla devam ediyoruz. Sebzeler minik minik kıyılıyor, nar ekşili sosuyla bu salata sofranın en ferah ismi olmaya geliyor...
Midelere şenlik: Bostana tarifi
-
Manca tarifi
Közlenmiş sebzelerle, patlıcan, biber ve domatesle hazırlanan muazzam bir salatayla tanışmak üzere şimdi de Trakya'dayız. Sirkeli özel sosuyla onu mangallardan baklagil yemeklerine kadar, birçok yemeğin yanında ikram edebilirsiniz.
Her menüye yakışır: Manca tarifi
-
Mamzana tarifi
Mancanın lezzet ikizi diyebileceğimiz, daha iri iri doğranarak hazırlanan sebzelerle yapılan bu salata da Edirne mutfağından geliyor.
Suyuna ekmek bana bana yemek serbest: Mamzana tarifi
-
Babagannuş tarifi
Konu közlenmiş patlıcan, biber gibi malzemelerden açılmışken bu közlenmiş sebzelerle hazırlanan en meşhur lezzetlerimizden babagannuşu da anmadan geçmek olmaz dedik, onu Hatay mutfağında yapılanlar gibi en lezzet dolu şekilde hazırladık.
İster salata ister meze: Babagannuş tarifi
-
Sarma içi tarifi
Sadece ana öğünlerde yemeğin yanında değil, çay saatlerinde de salata yemeyi çok severiz, bilirsiniz. İşte o güzelim çay saatlerine çok yakışacak bir salata, namıdiğer Hatay usulü kısır karşınızda şimdi.
Kısırı bir de böyle deneyin: Sarma içi tarifi
-
Nohut piyazı tarifi
Yeniden Gaziantep mutfağına dönüyor ve bu kez de içindeki nohut sayesinde doyuruculuğu artan bir piyazla salata kaselerimizi dolduruyoruz. Onu tek başına yiyecekseniz nohut miktarını arttırıp soğan miktarını azaltarak midenize bir güzellik yapabilirsiniz.
Köftenin yanına da çok yakışır: Nohut piyazı tarifi
-
Maş piyazı tarifi
Eğer canınız nohut kullanmak istemiyorsa, elinizde maş fasulyesi varsa ve onunla ne yapacağınıza karar veremiyorsanız onunla da muazzam bir piyaz hazırlayabilirsiniz.
Çok doyurucu, çok besleyici: Maş piyazı tarifi
-
Eğin piyazı tarifi
Şimdiye dek yaptığınız tüm piyazları unutun, bu piyazda fasulye de, nohut da, maş fasulyesi de yok. Yoğurtlu salata sevenler için geliyor...
Erzincan mutfağına teşekkürlerimizle: Eğin piyazı tarifi
Yorumlar
0