pipetin-zararlari-5-one-cikan

İçeceklerinizi Bir Daha Asla Pipetle İçmemeniz Gerektiğini Gösteren 6 Neden

Favorilerime
Ekle

Özellikle soğuk içeceklerin aranan ismi pipet, renkli yüzünün ardında aslında nasıl sağlıksız getiriler saklıyor bir bilseniz...

Yaz deyince akla düşen, şu sıcaklarda bizi ferahlattığı için sık sık tercih ettiğimiz limonatalardan tutun milkshake'lere, çeşit çeşit içeceğin üzerinde görmeye alışık olduğumuz bir isim kendisi. Kimilerine göre onunla içmek çok daha kolay, kimilerine göre onunla içmek içeceğin tadını bile güzelleştiriyor.

Söz konusu bir de çocuklar olunca, rengarenk pipetlere ayrı bir bayılıyorlar, doğruya doğru.

Oysa birazdan öğreneceklerinizden sonra pipet kullanmadan önce iki kez düşünecek, hatta içeceklerinizi bir daha asla pipetle içmek istemeyeceksiniz.

Pipetler, dudak çevresinin tıpkı bir sigara tiryakisinde olduğu gibi hızlıca kırışmasına neden oluyor

juicybeautyword

Pipetler, kullanılırken dudakların aldığı şekil nedeniyle dudak çevresinin hızlıca kırışmasına neden oluyor. Öyle ki alanında uzman estetik cerrahlar bu durumun sigara içen insanlarda oluşandan farksız olduğunu söylüyor.

Pipetle bir içecek içtiğimizde, ağız bölgesinde oluşan hareketler, kolajen ve elastikiyetin daha hızlı bir şekilde parçalanmasına ve bu nedenle gereksiz kırışıklıkların ve çizgilerin oluşmasına neden oluyormuş.

Son olarak söylemeden geçmeyelim, düzenli pipet kullanımı sonucu oluştuğu söylenen bu bahsi geçen kırışıklıklar öyle anlık olarak oluşan kırışıklıklar değil, kalıcı kırışıklıklar.

Sanılanın aksine pipetler diş sağlığını korumada ve onların beyaz kalmasını sağlamada etkili değil

en.r8lst

Eğer pipet kullanmadaki amacınız dişlerinizi korumaksa size üzücü bir haberimiz var. Zira, pipetler sandığınız gibi dişlerinizi korumada pek etkili değil. Hatta kullanım şeklinize göre bazı dişlerinize daha çok zarar vermesi olası.

Nasıl mı?

Pipetin gerçekten dişlerinizi koruması için büyük bir kısmının ağzınızın içinde olması, dişlerinize hiç temas etmeden doğrudan boğazınıza uzanıyor olması gerekiyor. Ve tabii ki bu şekilde bir içme tarzı, boğulmanıza bile neden olabiliyor. Aynı zamanda içtiğiniz içeceğin tadını hiç almamanıza yol açıyor. Dolayısıyla asla tavsiye edilen bir yöntem değil, baştan söyleyelim.

Bunun dışında pipeti kullanış şekillerinin her biri dişlerinizi, hatta tüm ağız sağlığınızı etkiliyor. Özellikle ağzının hep aynı tarafıyla pipeti kullananlar, bazı dişlerinin içeceğe daha çok maruz kalmasına neden olduğundan o dişlerin daha çabuk zarar görmesine ve sararmasına sebebiyet veriyor.

Pipet kullanımı bağırsaklarda daha çok gaz birikmesine neden oluyor, gaz sancısı ve gaz çıkarma gibi durumlara yol açabiliyor

delish

Pipetle bir içecek tüketildiğinde, bardaktan doğrudan içilmesine oranla vücuda çok daha fazla hava girişi oluyor. Bu hava girişi de vücudumuzda büyük bir gaz sıkıntısı doğuruyor. Bu da gaz sancılarından tutun istemsizce geğirmelere ve hatta gaz çıkarmalara yol açıyor.

Anlayacağınız pipet, vücudumuzda aslında gözüktüğü kadar sevimli etkiler yaratmıyor.

Aynı zamanda pipetler, karın şişkinliklerinin ve ağrılarının da en önemli nedenlerinden biri sayılıyor

health

Pipet kullanımı vücudumuzda gaz birikmesine neden olduğu için karın şişkinliklerinin ve ağrılarının da önemli bir tetikleyicisi sayılıyor. Özellikle içeceğini pipetle içtiğinde çok daha hızlı bitirenlerdenseniz bu konuda dikkatli olmanız ve pipet kullanımını olabildiğince hızlı bir şekilde bırakmanız büyük önem taşıyor.

Pipetler, yapıldıkları madde nedeniyle ağız kanseri başta olmak üzere birçok kansere yakalanma riskini artırıyor

mesothelioma

Bildiğiniz gibi pipetler, plastik olarak anılan ve içinde bolca sentetik madde bulunan malzemelerden yapılıyor. Bu malzemeler de artık herkesin bildiği gibi kansere karşı vücudumuzu daha açık bir hale getiriyor.

Pipetin yapıldığı malzemenin hem içeceklerdeki maddelerle hem de tükürükle bir araya gelmesiyse onu diğer birçok plastik malzemeye göre çok daha yüksek risk teşkil eden gruba sokuyor.

Pipetler çok büyük bir su kirliliğine neden oluyor, bu da su canlılarının hayatlarını tehlikeye sokuyor

1millionwomen

Dünyada her gün 500 milyondan fazla pipet tüketildiği tahmin ediliyor. Bu korkunç derecede yüksek sayıya bir de pipetlerin geri dönüştürülemeyen maddeler sınıfında yer alması eklenince ortaya üzücü bir tablo çıkıyor.

Tek kullanımlık olan ve atık hale geldikten sonra, büyük depolama alanlarında biriktirilen pipetlerin sonu okyanuslarda bitiyor. Okyanuslara atılan pipetler de tahmin edebileceğiniz üzere hem su kirliliğine sebep oluyor hem de balinalar da dahil olmak üzere suda yaşayan birçok canlının ölümüne yol açıyor.

Kaynak: Delish


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?