Böbrek Ağrısı

Hemen Şu An Şekeri Bırakıp Bir Daha Asla Tüketmemenize Yetecek 9 Neden

Favorilerime
Ekle

Üç beyazdan uzak durmalı diyor, rafine şekerin ne denli zararlı olduğundan bahsediyor ama yine de bilinçli ya da bilinçsiz olarak şeker tüketmeye devam ediyorsanız yalnız değilsiniz ne yazık ki.

Her gün hayatından şekeri çıkaramadığı için onlarca, yüzlerce insan çeşitli rahatsızlıklarla yüzleşmek zorunda kalıyor, şeker bağımlılığı önemi her geçen gün artan ciddi bir rahatsızlığa dönüşüyor. Diyabet hastalığından henüz söz etmedik bile.

Tam da bu yüzden istedik ki şekerin vücudunuzda ne gibi etkiler oluşturduğunu daha detaylı bir şekilde öğrenin ve bu bilgilerin ardından kararınızı yeniden gözden geçirin. Eminiz, şekerin zararları ile ilgili bu bilgileri edindiğiniz an şekeri bırakacak, hatta bir daha asla yemek istemeyeceksiniz.

Neden mi?

Buyurunuz, tek tek anlatalım.

Küçük bir not: "Şekerle ilgili bir sorunum olup olmadığımı nasıl anlarım?" diye düşünüyorsanız Şeker Hastası Olup Olmadığınızı Anlamanıza Yardımcı Olacak 9 Önemli İpucu başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz, bizden söylemesi.

Aşırı şeker tüketimi baş ağrılarına neden oluyor

yuksek-tansiyon-belirtileri-8

Yukarıda anlattığımız durum sizi yalnızca baş ağrısı olarak etkilemiyor tabii. Vücudun sıvı dengesinin bozulması, hücrelerin susuzluk nedeniyle sağlıklı bir şekilde işlevlerini yerine getirememesi, aynı zamanda "mutluluk hormonu" olarak alınan serotoninin bir anda aşırı salgılanıp ardından kısa sürede yok olması gibi vücutta dengesizlik oluşturan tüm bu durumlar kendinizi daha halsiz, bitkin ve depresif hissetmenize neden oluyor.

"Şeker nasıl mutsuz edebilir ki, şeker mutluluğun sırrı" diye düşünüyorsanız sizi hemen şu yazımıza bekleriz: Hemen Herkesin Depresyonu Tetiklediğini Bilmeden Bol Bol Tükettiği Tehlike: Şeker

Hafızayı zayıflattığı da bilinen olumsuz etkileri arasında yer alıyor

b12-vitamini-eksikligi-belirtileri-9

Şekerin hücrelerimizi ihtiyacı olan sudan mahrum bırakmasının bir etkisi de hafıza ve konsantrasyon konusunda oluyor. Hücrelerimiz sağlıklı bir şekilde işlemediği için beynimize gerekli oksijenin taşınmasında da yetersizlikler söz konusu olabiliyor. bu da beyinde en çok hafızamızı ilgilendiren bölümü etkiliyor. Hal böyle olunca aşırı şeker tüketimi düzenli olarak sürdürüldüğünde hatırlamakta güçlükler, konsantrasyon eksiklikleri gibi sorunlar baş gösteriyor.

Bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden oluyor, vücudu hastalıklara açık bir hale getiriyor

usutme-belirtileri-aralik-2020

Aşırı şeker tüketimi hem vitamin ve mineral gibi vücudumuza faydalı birçok maddenin emilimini engelliyor hem de vücudumuza giren ve sağlığımızı tehdit eden çeşitli mikrop çeşitlerinin gelişmesine ve çoğalmasına olanak sağlıyor. Bu iki özellik bir araya geldiğinde de elbette bağışıklık sistemi zayıflıyor. Bu da vücudumuzu soğuk algınlığından kansere dek birçok hastalığa karşı açık hale getiriyor.

Kilo alımının hızlanmasına neden oluyor

seker-depresyonu-tetikleyebilir-4

Diyabet rahatsızlığı yaşayanlar başta olmak üzere gün içinde bol bol şekerli yiyecekler yiyenler ya da vakti zamanında yemiş olanlar bilir, şekerli yiyecekler yedikten bir süre sonra kendinizi çok aç hissetmeniz neredeyse kaçınılmaz olur. Aşırı şeker tüketimi, kandaki şeker oranını bir anda artırdığı gibi bir anda da düşürür. Dolayısıyla bu da iştahınızın açılmasına neden olur.

Kan basıncının olumsuz etkilediğinden kalp ve damar hastalıklarına neden oluyor

yuksek-tansiyon-belirtileri-10

Kandaki şeker oranını değiştirmesi nedeniyle şeker tüketimi kan basıncını, yani tansiyonu da etkiliyor. Zamanla kanın içinde plakaların bile oluşmasına neden olarak tansiyonu yükseltiyor, damarların tıkanmasına neden olabiliyor. Bu etkileri de temel olarak kalp sağlığını olumsuz etkiliyor tabii. Siz, siz olun rafine şekerden uzak durun, aman diyelim.

Böbreklerin ve karaciğerin çalışmasını zorluyor, böbrek hastalıklarına ve karaciğer yağlanmasına sebep oluyor

bobrek-agrisi-aralik-2020

Şeker hastalığı insülin eksikliğine ve kanda şeker oranının yükselmesine neden oluyor bildiğiniz gibi. Hal böyle olunca hissedilen o sürekli susuzluk hissi ve ağız kuruluğununun yanı sıra böbreklerin ve karaciğerin çalışması da bir hayli aksıyor. Bu her iki hayati organ da vücudun sağlıklı çalışmasını devam ettirmek için var gücüyle çalışıyor. Aşırı şeker tüketiminin düzenli olarak sürmesi durumunda ise hem fazla yıprandıklarından hem de işlevlerini yeterince yerine getiremediklerinden çok ciddi hastalıklar baş gösteriyor.

Cilt sağlığını da olumsuz etkileyen şeker, zamanla cildin kurumasına ve farklı cilt sorunlarına neden oluyor

dudak-catlagi-ayna-aralik-2020

Vücudumuz aşırı şeker tüketimi nedeniyle çok susuz kaldığından, bu durumdan ciltte kısa sürede etkilenmeye başlıyor. Deride pul pul dökülmeler, kurumalar ve çatlamalar oluşuyor. Aynı zamanda cilt tüm bu nedenlerle daha hızlı bir yaşlanma dönemine de giriyor ve kırışıklıklar beklenebilecekten çok daha erken yaşta kendini göstermeye başlıyor.

Magnezyum ve bakır gibi çeşitli minerallerin emilimini azaltıyor, bu nedenle saç dökülmesi gibi sorunlara yol açıyor

protein-eksikligi-belirtileri-7

Şekerin vücudumuza hiçbir faydası yok desek yeri. Zira kandaki şeker oranının yükselmesi diğer birçok vitamin ve mineralin emilimini de blokluyor. Sadece saçlarımızın bile sağlıklı bir şekilde uzayıp gürleşmesi için ihtiyaç duyduğu bu maddeler vücudumuza yeterince giremeyince saç dökülmeleri, saç uçlarında kırılmalar artıyor.

Hazımsızlıktan gastrite dek, çeşitli mide rahatsızlıklarının oluşmasına zemin hazırlıyor

karin-agrisi-gida-zehirlenmesi-aralik-2020

Şeker hastalığının en bilinen belirtilerinden olan mide bulantısı, aşırı şeker tüketiminin sürekli devam ettirilmesi durumunda ortaya aşırı yemek yeme durumuna da bağlı olarak hazımsızlık ve mide asidinin artması nedeniyle oluşan gastrit gibi ciddi rahatsızlıkların oluşmasına neden oluyor.

Sadece yukarıda saydığımız nedenler bile şekerin vücudumuza neredeyse tepeden tırnağa zarar verdiğini gösterirken yol yakınken bu sevginizden vazgeçin ve en azından rafine şekeri hayatınızdan tamamen çıkarıp doğal besinlerden alabileceğiniz şekerle yetinin deriz.

Minik bir not: Eğer rafine şekeri hayatınızdan çıkarmaya karar verdiyseniz Beyaz Şeker Yerine Kullanabileceğiniz Daha Sağlıklı ve Doğal 8 Tatlandırıcı başlıklı yazımızdaki maddeler size yardımcı olacaktır.


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?