Beyaz yakasından sıkılan ve o yakayı söküp atmakta geç kaldığını düşünenlerdensiniz. Mutfağa aşıksınız. Yakın çevrenizde sonradan görme değil de tarifleri not alınan, telefonda mutfak hileleri sorulan sonradan gurme olarak biliniyorsunuz. Kendi mutfağınızın şefi oldunuz olmasına da bununla yetinmiyor, dünya mutfaklarına açılmak, kendine has farklı ve keskin kuralları olan profesyonel mutfakların kokusunu içinize çekmek istiyorsunuz. Ancak gastronomi alanında yine yeniden dört yıllık bir lisans eğitimini gözünüz kesmiyor.
Yenilerine hemen hemen her gün biri katılan ancak sektördeki diğer eğitim kurumlarından farklı olarak “DUAL” eğitim modelinin uygulandığı profesyonel eğitimlerinde öğrencilerine pratik ve uygulama imkanını aynı anda sunan Doors Akademi, profesyonel ve amatör eğitim programlarıyla sizi karşılamaya hazır.
Yemek.com restaurant özel çekimlerimizde bu hafta bir farklılık yapıp sektöre yeni şefler kazandıran Doors Akademi’ye konuk olduk. Yeni yıl sofrasına özel Doors Akademi tariflerini püf noktalarıyla birlikte Profesyonel Yiyecek-İçecek İşletmeciliği Eğitmeni Fehmi Samancı’dan dinledik.
Yiyecek ve içecek sektörünün ihtiyacı olan uzmanlık ve deneyimi, dünya standartlarındaki eğitim ve yenilikçi yaklaşımlarıyla öğrencilerine aşılayan Doors Akademi, her yıl 800 profesyonel öğrenci, 2000’in üzerinde amatör mutfak tutkunu, 100’ün üzerinde kurumsal müşteriye eğitim vererek kısa sürede sektörün lider kuruluşu olmayı planlıyor.
D.ream çatısı altında, her biri farklı konsepte sahip 50'den fazla marka ve 100'ün üzerinde restoranda sektöre yön veren ve nice lezzet uzmanını çekirdekten yetiştiren Doors, Türkiye’de ilk kez uygulanan “DUAL” (eş zamanlı teorik ve pratik eğitim) modeliyle müfredatı %40 okul (kendi içinde %70 pratik, %30 teori), %60 işyeri uygulaması şeklinde kurgulamış.
Eğitim devam ettiği sırada D.ream bünyesinde bulunan butik ve zincir restoranlarda gözlem ve karşılaştırma imkanını sürecin bir parçası olarak yaşayan öğrenciler, pratik ve teorinin eş zamanlı sunulduğu profesyonel eğitimlerde “Barista, Bira ve Şarap Eğitimi”ni ücretsiz ediniyor.
Eğitim programını başarıyla tamamlayan şef adayları, MEB onaylı başarı sertifikasının yanı sıra uluslararası geçerliliğe sahip IHK sertifikası almaya hak kazanıyor, işletmelerdeki stajlarının sonuna kadar yasal çerçevelerde belirlenen tutarlarda maaş ödemesi alıyor.
Profesyonel aşçılık, stajsız profesyonel aşçılık, profesyonel pasta ve ekmekçilik, stajsız profesyonel pasta ve ekmekçilik, profesyonel yiyecek-içecek işletmeciliği, profesyonel bar ve miksoloji, barista eğitimi, Türkiye’de ilk defa uygulanan restoran ve kafe yöneticiliği eğitimi, etkinlik yönetimi eğitimi, ileri aşçılık eğitimi, ileri pastacılık ve ekmekçilik eğitimi alt başlıklarına sahip “Profesyonel Eğitim Programları”nın yanı sıra mutfak tutkunlarına yönelik uygulamalı derslerin ve farklı mutfak kültürlerinin yaşatıldığı günlük eğitimler ve gastronomik turların düzenlendiği “Amatör Eğitim Programları”, müsaitlik durumunuza ve yemeği hayatınıza ne kadar katmak istediğinize göre size sunulan seçenekler arasında yer alıyor.
20 Aralık’ta Eğitmen Şef Fehmi Samancı’nın yılbaşı sofralarının olmazsa olmazı hindi ve yanında sunabileceğiniz özel risottoya ek olarak tatlıyla sonlandırdığı özel menüsünde yer alan Karamelize Kestaneli ve Böğürtlenli Vinaigret Soslu Karışık Salata, Orman Mantarlı Risotto ve Ballı Hardalla Glaze Edilmiş Fırında Hindi But, Vanilyalı Dondurma ile Sunulan Sıcak Çikolatalı Akan Kek tariflerini küçük bir şef edasıyla kendi yılbaşı sofranız için evinizde hazırlayabilirsiniz.
Tüm eğitimleri, sektörde alanında uzman ve ödüllü şefler tarafından yirmi kişilik uygulama mutfaklarında veren Doors, ilgi alanlarına göre seçimlerini yapmış mutfak tutkunları için keşfedilecek pek çok ayrıntının saklı olduğu ve herkesin kendinden bir parça bulacağı bir oyun alanı. “Mutfakta bana da yer var” diyenlerdenseniz Doors Akademi sunduğu çözüm örnekleri ve farklı çizgisiyle en gidilesi yemek workshopları arasında yer alıyor.
Yorumlar
0