frutaryen-beslenme-shutter

Sebzelerin Tüketilirken Acı Çektiğini Düşünen Akım: Frutaryen Beslenme Nedir?

Favorilerime
Ekle

Vejetaryenleri, veganları anlamak istemeyenler, hala "Et yemeden doymak nasıl mümkün olabilir ki?" diye düşünenler var, biliyoruz. Ama neyse ki biraz geç de olsa vejetaryen ve vegan beslenme konusunda daha çok bilinçlenmeye başladı herkes.

Tabii bu arada bilinmesi gereken farklı beslenme biçimleri de vardı. Özellikle son yıllarda daha çok bilinmeye ve yaygınlaşmaya başlayan raw food, yani çiğ beslenme ya da frutaryen beslenme gibi...

Tabii neredeyse her alternatif beslenme biçimi gibi yeni duymaya başladığımız tüm bu beslenme türlerinin de en çok zayıflatıp zayıflatmadığı merak konusu oldu. Oysa bu yeni yeni duymaya başladığımız, birçoklarının yaşam biçimi haline getirdiği bu beslenme türlerinin altında yatan çok daha farklı ve önemli konular var.

Bazılarınız hatırlayacaktır, daha önce tam da bu yüzden raw food ile ilgili bilmeniz gereken her şeyi anlatmıştık. Bugünse sıra frutaryen beslenmede!

O zaman sözü daha fazla uzatmadan başlayalım, frutaryen beslenme nedir, frutaryen diyeti neler içerir, bu beslenme biçimiyle zayıflamak mümkün müdür gibi sorulara hep birlikte cevap bulalım.

Buyursunlar...

İçindekiler

Önemli Uyarı

Bu yazı genel bilgilendirme amaçlıdır, reçete niteliği taşımaz. Bir beslenme uzmanı ve/veya diyetisyene danışmadan hiçbir beslenme programını ya da diyeti uygulamamalısınız. Ciddi, kronik bir rahatsızlığı olanların kendi doktorlarına da danışmaları gerektiğini hatırlatalım.


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

2

esmachan18 Mart 2022 13:08
mantıksız bence, dünyada daha önemli şeyler var. Kısaca insan olarak hem etçil hem otçul varlıklarız. Köpek dişlerimiz de var öğütücü dişler de. Fakat sayı olarak öğütücü diş oranı çok daha fazla bu da öğünlerimizin dengesini kurmak için ipucu.. Et,süt,meyve,sebze hepsine ihtiyacımız var.. İşin sırrı denge..Doğa denge üzerine kurulu. Böyle akımlar çıkararak fazla abartmaya gerek yok..
Yanıtla
eia12 Temmuz 2017 20:24
Biyolojik olarak zeytin de meyvedir.. gelsin omegalar.. Fasülye taneleri de meyvedir; gelsin proteinler.. Domates meyvedir.. Salatalık.. patlıcan.. içinde minik minik tohumları vardır.. Aslında görüldüğü kadar korkunç bir beslenme şekli değil gibi sanki.. ??
Yanıtla

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?