Yemek.com
Anneanne Elinden:

Salçalı Soğanlı Sulu Erişte Tarifi

Mutfağa girmeyi, çeşitli malzemelerden lezzetli yemekler çıkarmayı sevenler için farklı tarifler, keşfedilecek yeni yerler, yaşanacak yeni maceralar demektir. Hele ki bu tarif çocukluktan bugüne uzanıyorsa, değmeyin keyfimize!

Bu işte öyle bir tarif. Çocuklar için anneanne evi bir başkadır. Kokusu, kenarda köşede saklı şekerlemeleri, dolapta sırf siz seviyorsunuz diye yapılan yemekleriyle yer alır hafızalarda. Bu da bir anneanne tarifi. Sırf iki torunu çok seviyor diye evde sık sık yapılan, her seferinde tencereyi sıyırdığımız, aradan geçen yıllara rağmen unutmadığımız bir tarif. Hem lezzetli, hem çok basit. Biz evde sık sık yapıyoruz. Umarım siz de seversiniz. Buyrun o zaman...

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 150 gram erişte
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 50 gram tulum peyniri (2 yemek kaşığı)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencerenin içerisine suyu ve erişteleri alın. Orta ateşte eriştelerinizi haşlayın.

  2. Pişen eriştelerin içerisine tuzunu ekleyin ve ocaktan alın. Haşlama suyunun çorba miktarına yetecek kadar kalmasına dikkat edin. Eksik kalırsa su ekleyin.

  3. Ayrı bir kapta Erzincan tulum peynirini ufalayın veya çatalla ezin.

  4. Soğanı küçük küpler halinde doğrayıp peynirle karıştırın.

  5. Bir sos tenceresine zeytinyağı ve salçayı koyup salçayı karıştırarak kavurun.

  6. Haşlanmış erişteleri suyuyla birlikte bir tabağa alın. Üzerine salçalı sos ve peynirli soğanlı karışımdan ilave edin.

  7. Soğanlı salçalı erişteniz afiyetle yenmeye hazır. Sıcak sıcak servis edin.

Salçalı Soğanlı Sulu Erişte Pişirme Önerisi

Kullanacağınız salçayı 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası olacak şekilde karıştırarak kullanabilir, yemeğinize lezzet katabilirsiniz. Su bardağınızın boyutları farklı olabilir. Bu nedenle suyunuz eksik kalırsa mutlaka su ilave edin.