heritageradionetwork.org

İçinizdeki Muhteşem Şefi Ortaya Çıkaracak Dünyaca Ünlü 8 Aşçılık Okulu

Favorilerime
Ekle

Aşçılık, neredeyse günümüzün en popüler mesleği haline geldi. Konu böyle olunca, aşçılık okullarına da ayrı bir ilgi göstermek gerekiyor. İster modaya uyan, ister küçük yaşlardan itibaren bir şef olmaya gönlünü kaptırmış olsun, herkesin geçeceği yol mutfak okulundan geçiyor.

Bir aşçı adayı olarak belki de hayatınızın en büyük kararlarından biri olan okul seçme işini yaparken değerlendirebileceğiniz dünyaca ünlü bazı aşçılık okullarını ve şartlarını sizler için inceledik.

Eğer Türkiye'deki benzerlerini görmek isterseniz ise buyrun: Türkiye’deki Yemek Workshop’ları ve Eğitimleri

Geleceğin Julia Child'ı olmak için: Le Cordon Bleu

Fransızca’da Mavi Kurdele anlamına gelen Le Cordon Bleu, 1895 yılında, “La Cuisiniere Cordon Bleu” dergisinin yayımcısı ve gazeteci Marte Distel tarafından, Paris’te kuruldu. Ünü hızla tüm dünyaya yayıldı. Julia Child’ın bu okulda egˆitimini tamamlayarak ünlü bir as¸çı ve yemek yazarı olması, Le Cordon Bleu’nün ününe ün kattı.

20 ülkede, 40’ın üzerinde uluslararası okulda, yılda 20.000 ögˆrenciye egˆitim veren Le Cordon Bleu’nun, artık Türkiye’de, Özyeğin Üniversitesi bünyesinde de bir kampüsü mevcut.

Michelin yıldızlı ya da ödüllü s¸eflerle egˆitim veren okul, klasik Fransız mutfagˆı ve uluslararası as¸çılık tekniklerine odaklanıyor.

Detaylı bilgi için sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Mezunu işsiz kalmaz: Culinary Insititute of America

Sadece Amerika’nın değil, dünyanın en prestijli aşçılık okullarından biri olan Culinary Institute of America’nın, New York ve California’da kampüsleri bulunuyor. Buradan mezun olanların işsiz kalmayacağına garanti gözüyle bakılan okul, 16 farklı ırktan, 130 akademisyen ile kusursuz bir eğitim vermeyi hedefliyor.

Eğitim veren şeflerinin çoğu American Culinary Federation-Certified Master Chefs ünvanına sahip olan Culinary Institute of America’da, öğrenci öğretmen oranı 1’e 18 şeklinde. Aşçı olmak isteyip de bu okulun hayalini kurmayan yok denecek kadar azdır. Profesyoneller tarafından en çok tercih edilen aşçılık okulu olan CIA’den üniversite diploması alabilmek için 38, ön lisansınızı tamamlamak için ise 21 ay eğitim almanız gerekiyor.

Ayrıntılı bilgi için sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Kar amacı olmayan okul: Johnson & Wales University

Kar amacı olmayan bir aşçılık okulu olan Johnson & Wales Üniversitesi, dünyanın parmakla gösterilen aşçılık okullarından biri. İşletme, otelcilik, aşçılık, teknoloji ve eğitim üzerine 50 eyaletten ve 98 ülkeden, 16.000’in üzerinde lisans ve lisansüstü öğrencisine diploma programları sunan üniversite, mezunlarına aşçılık kariyerleri konusunda da yardımcı oluyor.

Lisans programını tamamlamak için 4 sene, ön lisans programını tamamlamak için ise 2 sene devam etmeniz zorunlu. Providence, Rhode Island?– North Miami, Florida?– Denver, Colorado?– Charlotte ve North Carolina ‘da kampüsleri bulunan J&W, Amerika’nın en iyi aşçılık okulu olarak kabul ediliyor.

Ayrıntılı bilgi için sitelerine göz atabilirsiniz.

Bu disipline değer: DCT Swiss Hotel and Culinary Arts School

İsviçre’nin Luzern kentine 20 dakika mesafedeki DCT Swiss Hotel and Culinary Arts School, Avrupa yemekleri, pastacılık ve restoran işletmeciliği odaklı eğitim veren prestijli bir aşçılık okulu. Aşçılık programlarına ek olarak, sadece uzmanlık kazanılmak istenen konular üzerine sertifika programları olan okulda eğitim alabilmeniz için en az 6 ay yemek sektöründe deneyiminiz olması gerekiyor.

Toplam 9 ay süren programın bitiminde, İsviçre’de 3 ay zorunlu staj yapmanız gerekiyor. Diğer okullara göre oldukça disiplinli bir eğitim sunan DCT Swiss Hotel and Culinary Arts School, bu işi profesyonel yapmak isteyenlerin kendilerini emin ellerde hissedeceği bir yer.

Detaylı bilgiye sitelerinden ulaşabilirsiniz.

6 ayda aşçı eder: French Culinary Institude

1984 yılında New York’un, Soho Bölgesi’nde kurulan French Culinary Institude, hem profesyonellerin, hem de amatörlerin gidebileceği bir aşçılık okulu. Aşçılık, gıda yönetimi, pastacılık ve ekmekçilik sanatı, şarap sanatı ve restoran işletmeciliği bölümlerinde diploma veren okulda, profesyonel eğitimi tamamlamanın süresi 6 ay.

Zaman problemi olanlar için oldukça avantajlı olan okul, amatörler için daha kısa süreli sertifika program seçenekleri sunuyor.

Detaylı bilgi için sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Hızlandırılmış programları bile var: New England Culinary Institute

Aşçılık sanatı, gıda yönetimi, pastacılık ve ekmekçilik sanatı, işletmecilik lisans ve ön lisans programları gibi seçenekler sunan New England Culinary Institute, 18 ay kampüs eğitimi ve 3 farklı yerde tamamlanmış staj şartı koşuyor.

Özellikle bir konuda uzmanlaşmak isteyenler için hızlandırılmış yoğun programlar da sunan NECI , isminden İngiltere’de gibi anlaşılsa da Amerika’da bulunuyor.

Daha fazla bilgi için sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Florida'da 2 yıla ne dersiniz: Apicius International School of Hospitality

Apicius Culinary Institue İtalya’nın gastronomik şehirlerinden biri olan Floransa’da bulunuyor. Aşçılık sanatı, pastacılık ve ekmekçilik, şarap eğitimi gibi konularda oldukça iyi bir eğitim veren bir okul, Avrupa’nın en iyi aşçılık okulları arasında gösteriliyor.

Son iki yılını University of South Florida’da okuma imkanı sunan ACI, 4 yıl lisans, 2 yıl ön lisans ve 1 yıl da sertifika program seçenekleri sunuyor. Ayrıca amatörler için 1 haftadan başlayıp 2 aya kadar uzayan özel kurslar da mevcut.

Detaylı bilgi için sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Cebinizi yakmayan aşçılık okulu: Oregon Culinary Institute

oregonculinaryinstitute.com

oregonculinaryinstitute.com

Aşçılık ve pastacılık üzerine önlisans programları sunan diğer okullara kıyasla daha uygun fiyatlı olan Oregon Culinary Institute, eğitim olarak diğer okullardan geri kalmıyor.

Ön lisans programı 1,5 yıl süren okul, dünyanın en pahalı ve en prestijli okullarıyla yarışacak kadar iddialı bir eğitim sistemine ve fiyat politikasına sahip.

Detaylı bilgi için sitelerini ziyaret edebilirsiniz.


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?