antibiyotik-etkili-yiyecekler

Tükettiğinizde Yeni Yılı Hasta Geçirmeyeceğiniz Doğal Antibiyotik Etkili 10 Yiyecek

Favorilerime
Ekle

Hasta olmaya çok yaklaştığımız belki de çoktan hasta olduğumuz aylardayız. Bunun için oldukça önlem alıyoruz en azından almaya çalışıyoruz.

Yediklerimizin içtiklerimizin önemi oldukça ortada. İlaçlara sığınmadan önce önlem almakta oldukça fayda var. Bu yazımızda bahsettiğimiz yiyecekler vücudun direncini artırıp bağışıklık sitemini güçlendiriyor. Hastalık sırasında da tüketildiğinde daha kolay ve çabuk iyileşmenize yardımcı oluyor.

Herkese önce acil şifalar diliyoruz sonra da afiyet olsun diyoruz.

Sıcak sıcak bir başlangıç yapalım: Zerdeçallı mercimek çorbası

Mikropların kökünü kurutan zerdeçal ile annelerimizin şifalı çorbası olan mercimek çorbasının gücünü düşünebiliyorsunuz değil mi? Bizde lezzetli bir tarifi bulunan mercimek çorbasını hazırlarken tuz ve karabiberi eklediğiniz sırada toz olarak tarife ek 1-2 çay kaşığı zerdeçal ekleyebilirsiniz. Gerisi ise aynı.

Zencefil iyileştirsin: Zencefilli havuç çorbası

Eğer üzerinizde biraz kırgınlık varsa ve yavaştan grip olacak gibi hissediyorsanız kendinizi, zencefili çorba içinde kullanmaya ne dersiniz? Çok da lezzetli üstelik. Acı olacak diye korkmayın şeker gibi bir de havuç var içinde.

Zencefilli havuç çorbası tarifi için sizi böyle alalım.

Grip aşısına yanaştırmaz: Fesleğen

Fesleğen, taze ya da kurutulmuş olarak tüketilebilir. Tüketildiğinde; soğuk algınlığı ve grip başta olmak üzere birçok hastalıkla savaşır.

Annelerimizin bir bildiği varmış: Pekmezli keçiboynuzu

Pekmez ve keçiboynuzunun faydalarını muhakkak okumuşuzdur. Okumasak bile büyüklerimiz ellerinde kavanozlarla küçükken çok kovalamıştır. Evet efendim haklılar da. Yatmadan önce birer kaşık keçiboynuzu ve pekmezi karıştırıp yutuyoruz, Ne de güzel yumuşatır boğazı o. Öksürüğe de iyi gelir.

Her yemeği kabul: Karnabahar

Karnabaharın içinde bulunan selenyum adlı madde, hastalıklara karşı  bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Özellikle kış aylarında ana yemeklerde bol bol tüketebilirsiniz.

Böreklerin olmazsa olmazı: Çörek otu

corek otu yagi

corek otu yagi

Bağışıklık sistemini güçlendirme özelliği bulunan çörekotunu, günde 1 tatlı kaşığı çiğneyerek tüketebilirsiniz. Bu şekilde tüketim sizin için zor olacak ise bir tatlı kaşığı bal ile karıştırıp suyla yutabilirsiniz.

Şaşırdık mı hayır: Bal

balli-krem

Sabah kahvaltıda alacağınız 1 tatlı kaşığı bal antibakteriyal ve antiviral özelliği ile bağışıklığınızı korumaya yardımcı olur ve gün içerisinde enerjinizi de arttırır.

Her rengi kabul: Biber

1 adet yeşil, kırmızı, sarı ya da dolmalık biber günlük C vitamini ihtiyacın tamamını karşılamaya yeter. Yeşil ve kırmızı biber aynı zamanda A, K ve B6 vitamini ve potasyum, bakır ve manganez bakımından zengindir.

Klişe evet ama: Portakal

portakal

portakal

1 orta boy portakal günlük C vitamini ihtiyacının tamamını karşılar. C vitamininin de akla ilk gelen özelliği hastalıklardan korumasıdır, portakalın bu özelliği yabana atılacak cinste değil arkadaşlar.

Şifa niyetine: Sarımsak

sarimsak

sarimsak

Sarımsağın hepimizin bildiği gibi bağışıklık sistemine katkısı oldukça büyüktür. Soğuk algınlığına yakalandığınız süreçte aktarlarda satılan sarımsak çaylarından içebilir ya da sarımsağın kendisini de tüketebilirsiniz.

Önemli Uyarı

Bu yazı genel bilgilendirme amaçlıdır, reçete niteliği taşımaz. Bu yazıdaki bilgiler de dahil olmak üzere doktorunuzun sizin için uygun görmediği hiçbir yöntemi denememelisiniz.


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?