Şeker Domatesi

Favorilerime
Ekle

Cherry domates çeşitlerinden biri olan şeker domatesin meyveleri tatlı ve suludur. Kiraz domatesten sonra en çok tercih edilen domates türüdür. Dokusu daha yoğundur. Şeker domateslerin tanesi 80 - 90 gram ağırlığındadır. Meyveleri parlak ve kırmızı renktedir.

Şeker domatesi mevsimi ne zamandır?

Şeker domatesi, ılık ve sıcak iklimleri sever. Yaz mevsimi güneşli ve sıcak geçen bölgeler, şeker domatesinin yetişmesi için en elverişli yerlerdir. Şeker domatesleri soğuk havaya dayanamazlar. Bu nedenle daha çok yaz mevsiminde üretilirler. Şeker domatesinin toprağının geçirgen olması gerekir. Kireçli, kumlu ve tınlı topraklarda yetişirler. Temmuz ve ağustos ayları en verimli ve lezzetli oldukları aylardır.

Şeker domatesinin içerdiği vitamin ve mineraller nelerdir?

Şeker domatesi besin değeri yüksek bir yiyecektir. İçeriğinde; protein, karbonhidrat, yağ, lif, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, A vitamini, B1 vitamini, B2, B3, B6 vitaminleri, folik asit, C ve E vitamini bulunur. 1 bardak şeker domatesi suyu günlük A vitamini ihtiyacının yaklaşık yüzde 20'sini, günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 75'ini karşılar.

Şeker domatesinin faydaları nelerdir?

- Şeker domatesi, yüksek oranlarda A,C ve E vitaminlerinin antioksidan içeriği ile kalp hastalıklarına ya da felç durumlarına yakalanma riskini azaltır. Aynı zamanda bu antioksidan içeriği sayesinde kansere karşı da güçlü bir koruyucudur.

- Düzenli olarak tüketilen şeker domatesi, kötü kolesterolü düşürmektedir.

- Likopen içeriği ile kemik sağlığı üzerinde önemli etkileri olduğu saptanmıştır.

- Şeker domatesinde bulunan krom, kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.

Şeker domatesi nasıl seçilir?

Şeker domatesi,'Lycopersicon esculentum' bitkisinin meyvesi olarak bilinse de aslında meyve değil, bir sebze türüdür. Şeker domatesi seçerken dikkat edilecek ilk nokta renktir. Satın alınacak şeker domatesinin rengi koyu kırmızı ve parlak olmalıdır. Aynı zamanda turuncu ve sarı renklerdeki şeker domatesi de faydalıdır. İyi bir şeker domatesin kokusu belirleyici özelliktir. Diğer özelliklerinden biri de sertliği ve kabuğudur. Kabuğunun kırışmamış ve sert olması gerekir. Ağırlığı 100 gramı geçmemeli, görüntüsü ise yumurta şeklinde olmalıdır.

Görselin kaynağı: http://www.tazedirekt.com


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?