lahanaya-elma-kabugu-ekleme

Neden Lahana Pişirirken İçine Elma Kabukları Atmalısınız?

Favorilerime
Ekle

Çocukken burun kıvırdığımız, kerevizle, brokoliyle, pırasayla, karnabaharla aynı kaderi paylaşan lahanayı bazılarımız büyüdüğünde çok sevdi, bağrına bastı, onu evde bol bol pişirdi. Bazılarımız ise lahana denince hala koşarak uzaklaşıyor, onu sevmeye bir türlü yanaşmıyor.

Ama lahana sevmeme sebeplerinde bir açıdan haklılar. Çünkü hepimizin de kabul edeceği gibi lahana pişerken çok da hoş, iştah açıcı, nefis mi nefis kokan bir sebze değil ne yazık ki... Bir de yedikten sonra yaptığı o hazımsızlık ve gaz durumları var ki çoğu kişi sırf bu sebepten bile lahanayı evine sokmuyor.

Ama mutfakta her şeyin bir çaresi olduğunu da unutmamak lazım. Zira lahananın kokusuna tahammül edemiyorsanız, yedikten sonra rahatsız olma riskini göze alamıyorsanız onun aslında çok kolay bir çözümü var.

Ve bu çözüm mutfağınızda siz onu görün diye bekliyor.

Lahana haşlarken neden içine elma kabukları atmalısınız?

Haşlanırken mutfağı hatta tüm evi o pek hoş olmayan kokusuyla dolduran lahana aslında bu küçük kötü huyundan vazgeçmek için tek bir malzemeye ihtiyaç duyuyor.

Elma!

Zira yeşil ya da kırmızı fark etmez bir adet bütün elma sizi tüm bu sıkıntılarınızdan kurtarmaya hazır. Üstelik sadece lahana kokusunu bastırmakla kalmıyor bu sihirli malzeme, aynı zamanda lahananın hazmını da kolaylaştırıyor.

Nasıl yapacaksınız?

  • Bir adet elmanın kabuklarını ince bir şekilde soyun.
  • Lahananın haşlandığı tencerenin içine bu kabukları atın. (Sadece kabuklar, elmanın kendisi değil)
  • Bu kabukların lahana pişme süresi boyunca tencerede kalmasına dikkat edin.
  • Bu sayede lahana pişerken etrafa hiç koku yaymadığını fark edecek ve lahanayı yedikten sonra da hazımsızlık sorunu çekmeyeceksiniz.

    Başka yolları da var

    justcookhappy

    justcookhappy

    Elma kabukları en kolay yöntemlerden biri olarak bilinse de lahana kokusunu ortadan kaldırmanıza yarayacak başka yollar da var.

    Onları da hemen kısaca sıralayalım:

  • Lahanayı haşlama suyuna bir miktar süt ekleyerek yaydığı kokunun önüne geçebilirsiniz. Aynı zamanda süt, lahanaların kar gibi beyaz olmasını da sağlar.
  • Lahanaları pişirmeden bir gece önce onu tuzlu su içinde bekletirseniz kokunun önüne geçebilir, aynı zamanda pişme süresini de kısaltabilirsiniz. Ancak lahanayı pişirirken ekleyeceğiniz tuz oranını buna göre dengelemeniz gerekebilir.
  • Bayat ekmekleri küçük parçalar halinde lahanayı pişireceğiniz tencerenin dibine koyarak da koku yapmasının önüne geçebilirsiniz.
  • Ayrıca haşlama suyuna atacağınız birkaç defne yaprağı da lahana kokusunun yayılımını engelleyecektir.
  • Öyleyse artık bu nefis lahana tariflerini yapmamak ve yememek için bahaneniz kalmadı.

    Şimdiden afiyetler olsun!


    Doyamayanlar için bir de videomuz var!

    Yorumlar

    2

    Seval Akgun Basol23 Aralık 2017 15:08
    Cok faydali bilgiler 70 yadinda sayenizde ogrendim.tsk.ler
    Yanıtla
    Duygu Arslan 25 Aralık 2017 09:30
    Yanıtla
    İlham verebildiysek ne mutlu bize :) Rica ederiz.

    Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?