İlaç, tekstil ve gıda sektörlerinin farklı alanlarında karşımıza çıkan keçiboynuzu veya diğer adıyla harnup, insanların en eski yıllardan beri kullandığı bitkiler arasında yer alıyor. Pekmez ve un gibi çeşitleri bulunan keçiboynuzu, farklı bir pişirme yöntemiyle yapılan keçiboynuzu özü ile de hayatımızın bir parçası.
O yüzden gelin keçiboynuzunun tüm tüketim şekillerini ve faydalarına tek tek öğrenelim.
Sırrı baklalarında: Keçiboynuzu nedir? Faydaları nelerdir?
Keçiboynuzu, baklagiller familyasının en gözde üyeleri arasındadır. Hafif yay biçimindeki bir şekle ve üzerinde çekirdeklerinin bulunduğu hafif şişkinliklere sahiptir. Yetişirken yeşil olan bitki, olgunlaştığında kahverengiye dönüşür. Baklaları yenebilen bu bitki, Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü alanlarda hayat bulur. Türkiye’de Antalya, Mersin ve Muğla’nın farklı ilçelerinde yetişir.
Keçiboynuzu pekmezi nedir? Faydaları nedir?
Keçiboynuzu pekmezi faydaları ve lezzeti düşünüldüğünde adının geçtiği yerde dikkat kesilmeniz gereken eşsiz bir şifa deposudur.
Keçiboynuzu pekmezinin nasıl yapıldığından nasıl kullanıldığına tüm detayları şu içeriğimizde bulabilirsiniz.
Keçiboynuzu özü nedir? Faydaları nedir?
Keçiboynuzu özü, keçiboynuzunun kimyasal maddeler kullanılmadan farklı süreçlerden geçtikten sonra aldığı konsantre sıvı formdur.
Keçiboynuzu unu nedir? Faydaları nedir?
Keçiboynuzu ununun nasıl kullanıldığından nereden satın alabileceğinize tüm detaylara şu içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
Keçiboynuzu nasıl yenir?
Pekmez şeklinde kullanımı fazlasıyla yaygın olan keçiboynuzu, ılık bir suda bekletilerek de tüketilebilir. Ayrıca suyu içilebilir ya da un elde edilerek tatlılarda kullanılabilir.
Ayrıca keçiboynuzu unu kullanarak nefis kekler, hamur işleri yapabilir ve bu un gluten içermediği için gluten intoleransınız olsa dahi onunla hazırlanan bu tarifleri rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Keçiboynuzu nasıl kaynatılır?
Elinizle parçalara böldüğünüz keçiboynuzunu önceden kaynattığınız yarım litre suyun içerisine atın ve kısık ateşte 3-4 dakika daha kaynatın. Ardından ocaktan alarak 20 dakika bekletin. Sonrasında elde ettiğiniz suyu keyifle tüketin.
Keçiboynuzu özü nasıl kullanılır?
Keçiboynuzu özü, öğünlerde ya da öğün aralarında tüketilebilir. Kahvaltılarla daha bir uyumlu olmasının yanında günün her anında belli bir seviyede kullanılabilir. Her mevsim tüketilebileceği gibi özellikle soğuk kış günlerinde hastalıklara karşı doğal bir siper almanızı sağlar.
Keçiboynuzu kaç kalori? Keçiboynuzu nesin değeri nedir?
Keçiboynuzunun 100 gramında 229 kalori bulunur. Bu açıdan bakıldığında dikkatli bir şekilde tüketilmesi önerilir. Ayrıca 54,6 gram karbonhidrat içerir. Bunun yanında fosfor, magnezyum, çinko mineralleriyle birlikte A, B, D ve E vitaminlerine sahiptir.
Evde keçiboynuzu nasıl yetiştirilir?

Keçiboynuzunu evde yetiştirmek isterseniz keçiboynuzu nasıl çimlendirilir öğrenmeli, keçiboynuzu ağacı nasıl yetiştirilir, yetiştirirken nelere dikkat edilir bilmeli. Tam da bu yüzden evinde keçiboynuzu yetiştirmek isteyenleri hemen aşağıdaki adımlara doğru alalım ve mutlaka bu adımlara dikkat edin demeden de geçmeyelim. Buyursunlar, keçiboynuzu nasıl çimlendirilir, nasıl yetiştirilir anlatmaya başlayalım:
Yorumlar
0