kulak tıkanıklığına ne iyi gelir

Etkili Çözümler Bulmak Mümkün: Kulak Tıkanıklığına Ne İyi Gelir?

Favorilerime
Ekle

Birçok farklı sebeple zaman zaman herkesin başına gelebilen sağlık sorunlarından kulak tıkanıklığı ile ilgili hepimizin bilmesi gerekenler var. Halk arasında sıkça yaşanan bir sorun olmasına rağmen neden olduğu, nelerin iyi geldiği pek bilinmeyen kulak tıkanıklığı sorunları sizin ya da sevdiklerinizin de başına geliyorsa ve aklınıza hemen "Kulak tıkanıklığına ne iyi gelir?" sorusu takılıyorsa sizi hemen aşağıya doğru alalım, kulak tıkanıklığı neden olur, nasıl geçer tüm detaylarıyla öğrenelim.

Her zaman olduğu gibi uyarımızı da yapmadan geçmeyelim: Kulak tıkanıklığı ciddi bir sağlık sorunudur, asla hafife almamalı ve böyle bir sorunla karşılaştığınızda doğrudan doktorunuzun yolunu tutmalısınız. Aşağıdaki doğal ve etkili çözümler size ne kadar masum gözükürse gözüksün, doktorunuza danışmadan asla uygulamamalı, doktorunuzun önermediği ya da onaylamadığı hiçbir yöntemi üzerinizde denememelisiniz, aman diyelim.

Sağlıklı, upuzun bir ömrünüz olsun diyor ve hızlıca kulak tıkanıklığı ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlatmaya başlıyoruz. Buyursunlar...

İçindekiler

Kulak tıkanıklığı neden olur?
Kulak tıkanıklığına ne iyi gelir?
Kulak tıkanıklığı nasıl geçer?
  • Kulak tıkanıklığı neden olur?

kulak-tikanikligina-ne-iyi-gelir-shutter-3

Kulak tıkanıklığının yaygın olarak bilinen sebeplerini aşağıda bir bir sıraladık. Siz de bu ve benzeri sebeplerle kulak tıkanıklığı sorunu yaşıyorsanız en başında da söylediğimiz gibi hiç vakit kaybetmeden doktorunuza danışmanız gerektiğini unutmamalı, doktorunuzun önerileri dışında hiçbir yöntemi uygulamamalı, doktorunuzun sizin için uygun gördüğü tedaviyi almalısınız, yeniden hatırlatmış olalım ve kulak tıkanıklığının nedenlerini anlatmaya başlayalım:

  • Kulaklarda kir birikimi olması
  • Dış kulağın giriş yolunda salgının fazla salgılanması
  • Dış kulak yolunun dar olması
  • Kulak temizleme çubuklarının hatalı kullanımları
  • Kulağa yabancı bir cismin girmesi
  • Yolculuklarda yaşanan basınç ve hava değişimleri
  • Yüzme gibi sporlarla ilgilenenlerde görülen su basıncı kaynaklı kulak tıkanıklıkları
  • Duş başta olmak üzere kulak içine su kaçabilecek ortamlar
  • Dış kulak ya da orta kulak enfeksiyonları
  • Östaki tüpünde fonksiyonel bir bozukluk oluşması
  • Son olarak, bazı hastalıkların yan etkileri olarak da kulak tıkanıklığı oluşabilir, aklınızda bulunsun.
  • Kulak tıkanıklığına ne iyi gelir?

kulak-tikanikligina-ne-iyi-gelir-shutter-1

Kulak tıkanıklığı farklı hastalıkların belirtisi olarak kendini gösterebileceği gibi dış kulakta kir birikmesi ya da sık sık seyahat etme sebebiyle oluşan basınç sorunları nedeniyle de oluşabilir. Ortaya çıkış sebebine bağlı olarak uygulanması gereken yöntem de farklılık gösterecektir. Ve tabii ki sizin durumunuz için en iyi yöntemi ancak sizi muayene eden doktorunuz bilebilir. Aşağıdaki doğal malzemeler ancak destekleyici olarak doktorunuzun onayından sonra kullanabileceğiniz çözümler olabilir, aman dikkat.

Kulak tıkanıklığına iyi geldiği bilinen yöntemler şöyle:

Zeytinyağı ve badem yağı

Çay ağacı yağı

Kulakları ıslak bırakmama

Sakız çiğneme ve esneme

Oksijenli su

Gliserin

  • Kulak tıkanıklığı nasıl geçer?

kulak-tikanikligina-ne-iyi-gelir-shutter-2

Kulak tıkanıklığına ne iyi gelir sıraladık ama bu yöntem ve malzemelerle ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz sizi şöyle de alabiliriz:

  • Zeytinyağı ve badem yağı

Kulak içinde biriken kirler sebebiyle ortaya çıkan kulak tıkanıklığına çözüm olarak kullanılabilen zeytinyağı ve badem yağı ikilisi, kulak içindeki katılaşmış, sertleşmiş kirlerin yumuşatılmasını amaçlıyor aslında. Bunun için 1 çay kaşığı kadar zeytinyağını hafifçe ısıtmak, ardından aynı miktarda badem yağıyla karıştırıp bir kulak çubuğu yardımıyla çok derine olmayacak şekilde kulak yoluna sürmek yeterli oluyor. Bir süre sonra yumuşayan kirler kolaylıkla çıkıyor, kir sebebiyle oluşan tıkanıklık sorunu da ortadan kalkıyor.

  • Çay ağacı yağı

Güvenilir aktarlardan elde edebileceğiniz çay ağacı yağıyla kulak kirlerinden kurtulabilir ya da iltihaplanmaların azalmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için 1 su bardağı kadar suyu güzelce kaynatın ve içine birkaç damla çay ağacı yağı damlatıp karıştırın. Sudan yükselen buhara kulağınızı paralel olacak şekilde yakınlaştırıp bir süre bekleyin. Kulağınızdaki kirlerin yumuşayıp aktığını göreceksiniz. Hemen olmasa dahi yumuşayan kirler siz uyurken de kulağınızdan akabilir ve rahatlamanızı sağlayabilir, aklınızda bulunsun.

  • Kulakları ıslak bırakmama

Kulaklarınızı, özellikle de kulak içlerinizi asla ıslak bırakmamak da tıkanmanın önüne geçecek yöntemlerden biri aslında. Bunun için duştan, havuzdan, denizden çıktıktan sonra kulaklarınızı hemen temiz bir havluyla kurulayın ya da saç kurutma makinesi ile kurutun. Böylece kulaklarınızı enfeksiyon kapma riskinden koruyabilirsiniz.

  • Sakız çiğneme ve esneme

Eğer kulak tıkanıklığı sorununu uçak başta olmak üzere seyahatlerinizde sık sık yaşıyorsanız, basınç nedeniyle yaşadığınız bu kısa süreli kulak tıkanıklığıyla baş etmek için sakız çiğneyebilir ve sık sık esniyormuş gibi yaparak ya da esneyerek kulaklarınızı rahatlatabilirsiniz.

  • Oksijenli su

Hidrojen peroksit olarak da anılan oksijenli su, kir sebebiyle tıkanan kulakları açmak için destek alınan malzemelerden biri. Kulak damlası olarak kullanılan bu ürünü doktorunuzun sizin için uygun gördüğü miktarda kulağınıza damlatıp kulağınızdaki kirin yumuşamasını sağlayabilir ve ardından kulağınızı kirden arındırabilirsiniz.

  • Gliserin

Tıpkı oksijenli su gibi gliserin de kulaktaki kirlerin yumuşatılmasını amaçlayan bir malzeme. Bu malzemeyi de yine doktorunuzun önerisi ile güvenilir eczanelerden temin edebilir ve yine doktorunuzun önerdiği miktarda kulağınıza damlatıp kirlerin yumuşamasını bekleyerek kulağınızı temizleyebilirsiniz.

Önemli bir not: Kulak oldukça hassas bir organımızdır ve kulak ile ilgili herhangi bir sağlık sorunu oluştuğunda doktora danışmadan hiçbir müdahalede bulunmamak gerekir. Bu yüzden kulak tıkanıklığı da dahil olmak üzere kulağınızla ilgili herhangi bir sorun yaşarsanız hemen bir kulak burun boğaz uzmanı doktordan ve kendi doktorunuzdan randevu almalı, gerekli muayeneleri yaptırmalı ve yine doktorlarınızın sizin için uygun gördüğü tedavi yöntemlerini onların önerdiği şekilde uygulamalısınız.

Önemli Uyarı

Bu yazı genel bilgilendirme amaçlıdır, reçete niteliği taşımaz. Bu yazıdaki bilgiler de dahil olmak üzere doktorunuzun sizin için uygun görmediği hiçbir yöntemi denememelisiniz.


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?