geniz-akintisina-ne-iyi-gelir-shutter-3

Çözümü Düşündüğünüzden Kolay Olabilir: Geniz Akıntısına Ne İyi Gelir?

Favorilerime
Ekle

Mevsim geçişlerinde ve soğuk, kuru havalarda sıkça yaşanan sağlık sorunlarının başında gelen geniz akıntısını masaya yatırıyoruz bu kez. Geniz akıntısı neden olur, belirtileri nelerdir, geniz akıntısına ne iyi gelir tek tek öğrenelim diyoruz.

Siz de sık sık boğaz/geniz bölgenizde bir akıntı olduğunu hissediyorsanız, sürekli balgam atma isteği duyuyor, boğazınızı bir türlü temizleyemiyormuş gibi hissediyorsanız aşağıdaki doğal, etkili ve bitkisel yöntemleri keşfetmenizde fayda var demektir.

Hemen her evde bulunan malzemelerle, kolayca uygulayabileceğiniz bu doğal ve bitkisel yöntemlerin ne kadar etkili olduğunu keşfedince hep onlardan destek almak isteyeceksiniz. Buyursunlar, geniz akıntısına ne iyi gelir öğrenme zamanı şimdi!

İçindekiler

Geniz akıntısına ne iyi gelir?
Geniz akıntısı nasıl geçer?
Geniz akıntısı neden olur?
Geniz akıntısı belirtileri nelerdir?

  • Geniz akıntısına ne iyi gelir?

buhar-banyosu-burun-banyosu-shutter-1

Geniz akıntısı sorunuyla karşılaştığınızda öncelikle yapmanız gereken tabii ki vakit kaybetmeden doktorunuza danışmak ve onun önerilerini uygulamak olmalı. Eğer doktorunuz da sizin için uygun görür ve uygulamanızı onaylarsa aşağıdaki bitkisel, doğal ve etkili yöntemleri de bir destekleyici olarak değerlendirebilirsiniz. Hadi gelin şimdi hızlıca geniz akıntısına iyi gelen bitkisel ve doğal malzemeleri, yöntemleri sıralayalım.

Tuzlu su

Buhar banyosu

Zencefil-bal

Limon

Portakal

Sarımsak

Elma sirkesi

Nane yağı

Lavanta yağı

Yeşil çay

  • Geniz akıntısı nasıl geçer?

geniz-akintisina-ne-iyi-gelir-shutter-3

Geniz akıntısına karşı hangi bitkisel, doğal ve etkili malzemelerden destek alacağımıza göz attık ama bu malzemeleri nasıl kullanarak hızlıca faydalanabileceğimizden de söz etmeden olmaz. Geniz akıntısı nasıl geçer, geniz akıntısına iyi gelen malzemelerden en hızlı şekilde nasıl yararlanabiliriz anlatmaya başlıyoruz, toplanın!

Tuzlu su

1 çay kaşığı tuzu 1 su bardağı ılık suyun içine ekleyip güzelce karıştırın ve bu karışımla gargara yapın. Günde 3 kez tuzlu su gargarası yaparak geniz akıntısına sebep olabilen mukusun temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Buhar banyosu

Boğaz ve genizde birikip rahatsızlık veren mukusun temizlenmesine yardımcı olacak bir başka yöntem de buhar banyosu yapmak. Kaynattığınız suyu geniş bir kaba alın ve içine evinizdeki malzemelere göre tuz, nane yağı, lavanta yağı ya da toz zencefil ekleyip karıştırın. Başınızın arkasına bir havlu ya da genişçe bir bez alıp başınızı sudan yükselen buhara yaklaştırın ve nefes alarak yükselen buharı içinize çekin. Kısa süre içinde burnunuzdan başlayacak şekilde bir rahatlama hissedeceksiniz.

Zencefil-bal

Boğazınızın rahatlaması için 1 tatlı kaşığı kadar bal ile yarım çay kaşığı kadar toz zencefili ya da küçük bir parça taze zencefili rendeleyerek karıştırın ve bu karışımı doğrudan yutun. Boğazınızın rahatlamasına yardımcı olacaktır.

Limon

Güçlü antioksidan özellikleri bulunan limon da geniz akıntısından daha kısa sürede kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Bunun için yapmanız gerekense bir su bardağı ılık suyun içine çeyrek limonun suyunu taze olarak sıkmak ve yudum yudum içmek. Eğer limonlu su midenize iyi gelmiyorsa, doktorunuzdan da onay olarak karışımın içine 1 çay kaşığı kadar bal da ilave edebilirsiniz.

Portakal

Tıpkı limon gibi tam bir C vitamini deposu olan portakal, bu sayede güçlü antioksidan özellikler gösteriyor ve toksinleri vücuttan uzaklaştırarak hastalıklardan daha kısa sürede kurtulmamıza destek oluyor. Geniz akıntısı da dahil sıkça yaşanan üst solunum yolu sorunlarına karşı günde 1 fincan kadar taze sıkılmış portakal suyu içmeniz ya da 1 adet portakalı taze taze yemeniz öneriliyor.

Sarımsak

Geniz akıntısını ne geçirir sorusuna verilebilecek en doğal ve etkili yollardan biri de sarımsaktan geçiyor. Doğal bir antibiyotik olarak görülen sarımsak, geniz akıntısı da dahil birçok kış hastalığının belirtisini kısa sürede ortadan kaldırabiliyor. Bunun için her gün bir diş sarımsağı taze olarak tüketebileceğiniz gibi dilerseniz sarımsağı yemek tariflerinin içinde de bol bol kullanarak faydalarından yararlanabiliyorsunuz.

Elma sirkesi

Limon gibi güçlü antioksidan özellikleri bulunan malzemelerden elma sirkesini de 1 su bardağı ılık suyun içine 1 yemek kaşığı kadar olacak şekilde ilave edip karıştırarak boğazınızın, genzinizin rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

Nane yağı

Nane içindeki esansiyel yağlar sayesinde çok ferahlatıcı bir etki oluşturuyor. Bu sayede geniz akıntısı sebebiyle oluşan nefes almada zorlanma, burun tıkanıklığı gibi sorunlara da çözüm olabiliyor. Nane yağını nasıl kullanacağız derseniz, buhar banyosunda kullanabilir, dilerseniz buhurdanlığınıza ekleyip odanızın havasını değiştirebilir, dilerseniz 1 su bardağı suyun içine 1-2 damla damlatıp içebilirsiniz. Tüm bunları yapmadan önce tabii ki doktorunuza danışmalısınız.

Lavanta yağı

Nane yağıyla benzer etkiler gösteren doğal yağlardan lavanta yağını da yine nane yağı gibi buhar banyosu yaparak kullanabilirsiniz. Dilerseniz suyla karıştırıp yastıklarınıza sprey şeklinde sıkarak gece boyu size eşlik etmesini de sağlayabilirsiniz.

Yeşil çay

Güçlü antioksidan özellikler gösteren içeceklerin başında gelen yeşil çay da geniz akıntısına karşı yanınızda olan isimlerden. Günde 1 bardak yeşil çay içerek bu etkisinden faydalanabilirsiniz üstelik. Nefis.

  • Geniz akıntısı neden olur?

geniz-akintisina-ne-iyi-gelir-shutter-2

Gelin şimdi de geniz akıntısı neden olur sorusuna yanıt bulalım ve geniz akıntısının ortaya çıkmasına sebep olan bu durumlardan olabildiğince uzak durarak kendimizi koruyalım. Elbette içlerinde müdahale edemeyeceğimiz durumlar da var ama olabildiğince dikkatli olarak kendimizi geniz akıntısı da dahil olmak üzere birçok sağlık sorunundan koruyabiliriz diyor ve hızlıca geniz akıntısının nedenlerini sıralıyoruz:

  • Mevsim değişimleri
  • Tozlu, dumanlı ortamlar
  • Klima/ısıtma sistemi gibi sebeplerle ortaya çıkabilen çalışma/yaşama ortamı sorunları
  • Soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi rahatsızlıklar
  • Bazı alerji ve intoleranslar
  • Bazı damlalar başta olmak üzere burun içi için kullanılan maddeler
  • Burun içindeki tüylerin azalması
  • Burun içindeki dokuların zarar görmesi
  • Sinüzit
  • Bazı parfümler başta olmak üzere çeşitli kimyasal maddeler
  • Uzun süre soğuk ve/veya kuru havaya maruz kalma
  • Nazal septum eğriliği başta olmak üzere yapısal sebepler
  • Bazı akciğer rahatsızlıkları
  • Beyin ve omurilik sıvısı kaçakları
  • Hamilelik
    • Geniz akıntısı belirtileri nelerdir?

    geniz-akintisina-ne-iyi-gelir-shutter-1

    Geniz akıntısı sorunu yaşayıp yaşayamadığınızı tam olarak anlayamıyorsanız aşağıdaki belirtilere göz atarak fikir sahibi olabilir ve buna göre doktorunuza danışarak kolayca size uygun tedavi yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Karşınızda yaygın olarak bilinen geniz akıntısı belirtileri:

  • Boğazda kaşıntı
  • Boğazda yanma
  • Boğaz ağrısı
  • Boğazda sürekli balgam varmış gibi hissetme
  • Sık sık balgam atma ya da tükürme isteği
  • Bitmek bilmeyen öksürük
  • Hapşırık
  • Nefes almada zorluk
  • Gözlerde yaşarma/sulanma
  • Kulak enfeksiyonları oluşması
  • Sinüzit
  • Şu yazılarımız da işinize yarayabilir:

    Bademcik Şişmesine Ne İyi Gelir?

    Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir?

    Burun Tıkanıklığı Nasıl Geçer?

    Burun Akıntısına Ne İyi Gelir?

    Öksürüğe Ne İyi Gelir?

    Günde Kaç Kez Kullanılır, Ne İşe Yarar: Pastilin 10 Şaşırtıcı Faydası

    Önemli Uyarı

    Bu yazı genel bilgilendirme amaçlıdır, reçete niteliği taşımaz. Bu yazıdaki bilgiler de dahil olmak üzere doktorunuzun sizin için uygun görmediği hiçbir yöntemi denememelisiniz.


    Doyamayanlar için bir de videomuz var!

    Yorumlar

    0

    Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?