2015-yemek-trendleri

2015'te Mutfağa Yön Verecek Yemek Trendleri Neler Olacak?

Favorilerime
Ekle

Sonunda oldu ve 2015 geldi! Bir yıllık hasret sona erdi. Artık 2015'le başbaşayız. Aramıza 2016 girene kadar güzel bir yıl yaşamak ve damağımızı şenlendirmek için yemek dünyasında neler olacak, 2015 yemek trendleri neler olacak diye düşünüp taşınan McCormick, trend yemek kartelasını çıkarmış bile.

Dünyanın farklı noktalarında, yerel ve ulusal tatların da işin içine gireceği, farklı deneyimler arayanların yılı olacak 2015. Artık aradığımız tatlar daha da globalleşecek ve bize sadece Türk yemekleri yetmeyiverecek. Bir bakmışız ki kendimizi Japon mutfağının içinde bulmuşuz hatta oradan koşarak Akdeniz'e inmişiz.

Bu kadar heyecanlı, lezzetli ve baharatlı bir dönem için kendinizi şimdiden hazırlayın çünkü 2015'te etrafınızda hep bu yemekler olacak.

Uzak Doğu'nun yakın çocuğu: Shichimi togarashi

Son yıllarda alışık olduğumuz, chopstickleri ile dans ettiğimiz Uzak Doğu mutfağının Şanslı 7 olarak da bilinen shichimi togarashi'si ve Japon lezzetleri 2015'in gözde listesinde yerini alacak. Kurutulmuş domates, chili biberi, siyah ve beyaz susamlardan oluşan baharat, girdiği her yemeğe etnik ve özgün bir tat verecek.

Her zaman severiz: Püre

Menüde gördüğümüzde mutlu eden, hemen tabağa istiflediğimiz püreler 2015'in en beğenilen yemeklerinden olacak. Ancak bu kez yalnızca patates püresinden değil; avokado, havuç, mantar püresi de devreye girecek. O lezzetten bu lezzete koşmak isteyenler için 2015'in en favori sözü: "Bu quesadilla'ya biraz daha sos lütfen." olacak.

Bir büyük, bir küçük: Akdeniz mezeleri

Dünyaya alnımızın akıyla tanıttığımız ve sahiplediğimiz tüm mezeleri McCormick de sahiplenmiş. 2015'e damgasını vuracak bir diğer lezzetin Akdeniz mutfağı ve mezeleri olduğunu söylemiş, günü ve trendi çiçeklendirmiş. Kalamar, topik, humus ve favanın modasının asla geçmeyeceği bir kez daha kanıtlanacak.

Ağız kamaştırır: Tuzlu ekşi lezzetler

Tatlı ekşi soslara henüz alışmışken hayatımıza bir de tuzlu ekşi yiyecekler girecek. Birbirinden farklı tatların bir araya gelmesiyle oluşacak bu yiyeceklerin başında avokado ve köri gelecek. Hafif tuzlu, hafif ekşi, hafif taze bir tadın yemeklerle buluşacağı o anı heyecanla bekleyenler arasındayız. 2015 çok lezzetli olacağa benziyor.

Bir orman gibi: Tütsülenmiş sebzeler

Kızartmalar konusunda biraz daha dikkat edeceğimiz bir yıl bizimle olacak gibi. Daha çok ızgara ya da tütsü olarak karşılaşacağımız sebzeler ve baharatlar 2015 yılının güzelleri seçilmeye hazırlanıyor. Güzel bir yemeğin yanında lezzetten kendilerini yemek isteyen sebzeleri düşünsenize.

Marifet burada: Yavaş pişirilmiş et

Çabucak harlanan etler: OUT, yavaş yavaş nar gibi kızartılan etler: IN. Aslında biz yavaş pişirilen et sistemine çok alışığız. Genel olarak eti çok kanlı sevmiyor, pişirerek ağzımıza layık hale getiriyoruz. Artık dünyada da trend bu yöne evrilecek. Etler yavaş yavaş adeta kuzu tandır gibi pişirilecek, afiyetle yenecek.

Bunlar çok tatlı: Domates, patates, mantar

frugalmomeh

frugalmomeh

2015 yemek trendlerinde yerini alan üç güzellik: domates, patates ve mantar. Neredeyse insanı bağımlı yapan bu sebzeler yemeklerde daha yoğun şekilde kullanılacak. Belki bazen bir süsleme, bazen ek bir lezzet, bazen de ana lezzet olarak karşımıza çıkacaklar.


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?