http://www.spearmintdental.com/toothache-causes-prevention-and-treatment/ | spearmintdental

Diş Ağrısına Ne İyi Gelir, Diş Ağrısı Nasıl Geçer?

Favorilerime
Ekle

Gece yarısı bir anda gelen diş ağrısı, güzel uykumuzu böler ve bizi günlerce süründürür. Diş ağrısını kesip tatlı uykumuza devam etmek için çözüm önerileri arıyor, diş ağrısına ne iyi gelir diye düşünüyor, her yerde diş ağrısı nasıl geçer diye arıyorsanız size önerilerimiz var.

Diş ağrısı, beyne yakın bir bölgede gerçekleştiği için çok şiddetli olarak hissettiğimiz bir ağrı. Güzel ve derin uykularımızı bölen, evin içinde deli gibi bir oradan bir buraya dolaştıran, hayattan soğutan, bir işe odaklanmayı engelleyen, sadece ağrıyı geçirmek için çare aradığınız bir durumdur. Her nedense bir de bu ağrı gece gelir.

Biz de sizin için araştırdık ve ağrınızı doktora gidene kadar geçirebilecek yöntemler bulduk. Unutmayın ki doktora gitmeden yapacağınız hiçbir şey, hiçbir tedavi yöntemi işe yaramaz, sadece geçici rahatlamalar sağlar.

Diş ağrısı nedenleri nelerdir, diş ağrısına ne iyi gelir?

Diş ağrınızın nedeni çürüyen dişiniz ise öncelikle dişinizin dolgulu olup olmaması önemli. Örneğin, dolgulu olmayan dişinize yemek artığı kaçtıysa ağrı yapar. Bu durumda dişinizi fırçalayın ve dişinizin arasına kaçan artığa ulaşıp çıkartın. Kesinlikle dişinizi kürdan benzeri sivri uçlu araçlarla karıştırmayın. Çünkü bu daha çok ağrı çekmenize neden olacaktır.

Ağrının nedeni yemek artığı değilse, 4-5 karanfili çürük dişinizle çiğneyin ve karanfilin acı suyunun dişinize gitmesini sağlayın. Çünkü bu acı tatlı karanfil suyu dişinizi uyuşturur ve ağrı çekmenizi hafifletir.

Eğer dişiniz iltihaplandıysa zonklama şeklinde ağrı yapar. Bu durumda antibiyotik kullanmanız gerekir ama bu da doktora gitmeden mümkün olmuyor. Doktora kadar geçecek sürede doğal antibiyotik olarak bildiğimiz sarımsağı çiğneyip dişlerinize bastırmayı deneyebilirsiniz. Bu uygulama, iltihabın yaptığı basıncı azaltır ve ağrıyı hafifletir.

Tuzlu suyla 2-3 dakika gargara yapmanız da bir süreliğine sizi rahatlatacaktır. Sirke ve suyu karıştırarak da bir gargara hazırlayabilirsiniz. Sirkenin türü önemli değil.

Diş ağrısı için alternatif çözümler nelerdir, diş ağrısı nasıl geçer?

Eğer yukarıda anlattığımız yöntemleri uygulamak istemez ya da uygular ve istediğiniz sonucu tam olarak alamazsanız buz terapisi yöntemini de deneyebilirsiniz.

Peki, nasıl yapılıyor buz terapisi? Hemen anlatalım, buz torbasına buz doldurun ve ağrıyan bölgeye tampon uygulayın. İşte bu kadar. Bu uygulama, hem dişinizin şişmesini engeller hem de ağrıyı hafifletir.

Diş ağrısı için uygulanan ama işe yaramayan ve tehlikeli olabilen yöntemler

Dişinize alkol basmak hiç doğru bir yöntem değil. Hiçbir şekilde ağrıyı kesmeyeceği gibi bir de damağınızı tahriş eder.

Pamuğa kolonya, rakı dökmek eski işe yaramayan ve en önemlisi tehlikesi olan yöntemler arasında.

Çörek otu da diş ağrınıza iyi gelebilecek bitkisel yöntemlerden değil ama ağrı kesildikten sonra tekrar ağrımasını engelleyebilecek bir tedavi yöntemi. Çörek otunu 2 ay boyunca her gün çiğneyerek yuttuğunuz taktirde ağrınız olmaz ve iltihaplanma riskini azaltır.

juliansherman

juliansherman

Dolgulu ve kaplamalı dişlerde ağrıyı kesmek maalesef daha zor. Diş kapalı bir kutuyken dişin köküne ulaşmak ve ağrıyı yok etmek pek mümkün olmuyor. Yukarıda saydığımız yöntemleri deneyebilirsiniz ancak en çok işe yarayacak şey buz kompleksi.

Önemli bir not: Biz "Diş ağrısına ne iyi gelir?", "Diş ağrısı nasıl geçer?" sorularına cevap vermeye çalıştık. Ancak tabii ki bunlar kıalıcı olmayan, geçici rahatlama sağlayan çözümler olabilir ancak. Bu yüzden diş ağrınız başlar başlamaz diş doktorunuzdan randevu alın ve bir an önce profesyonel eller sayesinde sağlığınıza kavuşun.

Sağlık bu, ihmale de şakaya da gelmez.

Önemli Uyarı

Bu yazı genel bilgilendirme amaçlıdır, reçete niteliği taşımaz. Bu yazıdaki bilgiler de dahil olmak üzere doktorunuzun sizin için uygun görmediği hiçbir yöntemi denememelisiniz.


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?