14 Şubat geldi çattı. Bu pazar kiminin kabusu, kiminin rüyası olacak. Kimisi sevgilisiyle el ele yürüyecek, kimisi eve pizza sipariş edecek.
Sevgililer Günü'nde aranızda bekar olmanın haklı gururunu yaşayacak arkadaşlar var, üzülüp üzülmemelerini bir kenara koyduk şimdi. Ama yalnız değilsiniz. Acınızı dindirmez ama bu yiyecekler de sizin kadar yalnız.
Karışık kuru yemiş tabağının tek tabancası: Beyaz leblebi
Sırasıyla ilk önce bitenden en son bitene doğru yazalım: Fındık, badem, Antep fıstığı, varsa kaju yoksa soslu mısır, çekirdek grubu ve tabii ki beyaz leblebi! En son tabakta kalır kimse de yüzüne bakmaz. Bir de sarı olanı var bunun ama ona biraz daha sıcağız, küçükken yediğimiz tozlardan sanıyoruz.
Çünkü kenarlarında malzeme yok: Pizza kenarları
Haydi ya? Gerçekten mi arkadaşlar? Pizza kenarları kilo mu yapıyor dediniz siz? Bu kadar sitemkar, bu kadar soru işaretli bir cümle daha önce kurmamış olabiliriz ama pizza kenarlarına büyük haksızlık ediyorsunuz. Yalnızlık onun kaderi değil olmamalı. Yedin mi kenarıyla, sosuyla yiyeceksin pizzayı.
Bir de buradan yak: Ekmek içi
Pizzayı daha yeni sindirmişken bir de bu çıktı. Kilo yapar düşüncesiyle yenmeyen ekmeğin iç kısmı. Bize göre en güzel, en tereyağı sürülesi kısmı. Ekmek yiyorsan içini dışını bir yiyeceksin arkadaşım.
Sebze yemeğinin olmazsa olmaz garnitürü: Havuç
Tam olarak bahsettiğimiz durum, yukarıdaki gibi bir yemeğin içindeki havuçların itina ile seçilip yenmemesi. Yapılan sebze yemeği ne olursa olsun, ki bu patates yemeği olabilir, bezelye olabilir, türlü olabilir... Normalde havuç seven ya da sevmeyen herkesin yaptığı bir durumdur ve de bu.
Söğüş tabağında domateslerin arasında gülümseyen: Sivri biber
Kahvaltı sofralarının en en en olmazsa olmazıdır domates söğüş tabağı. Hele bir de bu pazar kahvaltısıysa iyice özenilir. Sivri biberler ile renk katılır, kekik ve pul biberle de taçlandırılır. Ancak gel gör ki biberlere kimse dokunmaz.
Ne tam boş ne tam dolu: Öğrenci evinde yarım kalan yoğurt
Yalnızlık kumkuması değil de nedir bu yarı dolu süt ya da yoğurt kapları? Çünkü öğrenci onu asla bitiremez, yarısını anca tüketebilmiştir. Yarısını da bozulunca atmaya üşenmiştir. Uzun bir süre kalır orada o. Ta ki bir anne, varsa bir sevgili eli değene kadar.
Resmen dram: Sucuklu yumurtanın son sucuğu
Bu biraz da nezaketen bir yalnızlıktır. Hani kahvaltı edersin sucuklu yumurtanın sucukları teker teker azalmaya başlar. Ancak o son sucuk kaldığında kimse çatalını daldıramaz. Çoğu zaman tabağın içinde soğumuş ve donmuş olarak mutfağa geri gider... Üzüldük resmen be!
Oysaki ne heveslerle almıştık: Buzdolabında unutulmaya yüz tutmuş reçeller
Bir Nutella olsa öyle mi olurdu? Anında biterdi. Hoş Nutella zaten dolapta muhafaza edilmez ama, koyan da yok değil.
Çünkü içi daha güzel: Biber dolmasının biberi
İç harcının güzelliği sebebiyle yalnız kalır güzelim dolmalık biber. Masaya kalabalık gelir, dolu dolu gelir ama yalnız gider.
Ekmek içini belki anlarız ama: Ekmeğin kıtır kısmı
Ekmeğin kıtırı diye de tabir edilen, ekmeğin üst kısmında bulunan sert yerdir. Yemeğe başlamadan önce itina ile, titizlik ile o kısmı ayıklayanlar var. Bütün halinde masaya gelip, parça parça edilen (yazık olan) başka bir yiyecek nadirdir.
Çoban salatanın sosunun içinde yüzen: Soğan parçacıkları
Tüm ana yemeklerin yanında yapımı en kolay olması sebebiyle belki de en çok tercih edilen salatadır. Ancak yavaş yavaş sonlarına doğru gelindiğinde salatanın sos ve yağ karışımında göze çarpan soğanlar, adeta yalnızlığı simgeler.
Asla iki değil: Hamburgerin içine konulan tek turşu
Sebebi bilinmez ama fast food zincirleri de dahil olmak üzere büyük bir çoğunluğun yaptığı bir şeydir bu. Yahu koysanıza iki tane, bari turşular çift olsun.
Kafaya dikilmediği sürece: Susamı paketin dibinde kalan çubuk krakerler
Evet, yukarıdaki başlıkta da yazdığımız gibi krakerler bittikten sonra pakette kalan susamları kafanıza dikmediğiniz sürece o da yalnızlığa mahkumdur. Yazıktır, günahtır. En iyi yeri orasıdır yahu!
Yorumlar
0