usutme-nedir

Üşütmeye Ne İyi Gelir, Belirtileri Nelerdir?

Favorilerime
Ekle

Havalar soğudu ve hastalık kelimesini daha çok duyar olduk. Bunların en yaygın olanı ise üşütme yani soğuk algınlığı. Peki bu hastalıkla nasıl baş edilir? Tedavi sürecinde neler tüketilmeli?

Kış kadar soğuk bir mevsimde, çok sık karşılaşılan bir hastalık olan üşütme ya da başka bir tabirle soğuk algınlığı ve nezle zayıf bir bünyeniz varsa gününüzü zehir edebilir. Üşüttüğünüzü nasıl anlarsınız peki? Eğer kendinizi halsiz ve yorgun hissediyorsanız, burnunuz akıyorsa ya da ateşiniz yükseliyorsa soğuk algınlığı kapınızı çoktan çalmış demektir.

İlk iş olarak doktorunuza danışmalı ve tedavi sürecinde kendinize iyi bakmalısınız. Doğru bir bakım süreciyle üşütmeden 2-3 gün içerisinde kurtulabileceğinizi de bilmelisiniz. “Üşütmeye ne iyi gelir, belirtileri nelerdir?” diye merak edenlere tatmin edici açıklamalar ve önerilerle geliyoruz.

Üşütme belirtileri nelerdir?

Kas ağrıları yaşıyorsanız, özellikle çocuklarda yüksek ateş ve bunla birlikte terleme rastlanıyorsa, halsizlik, yorgunluk hissediyorsanız üşütmüş olmanız olasıdır. Üşütme çoğu zaman griple birlikte görülebilir. Bu durumda şiddetli burun akıntısı ve burun tıkanıklığı da bu belirtileri takip edebilir.

Ayrıca üşütmenin şiddetine göre kusma, ciltte kızarıklık, nefes darlığı, boğulma hissi, mide bulantısı, baş ağrısı gibi belirtilere de rastlanmaktadır.

Üşütmeye hangi yiyecekler iyi gelir?

portakallı zencefilli iksir

portakallı zencefilli iksir

Bildiğiniz gibi yatıp dinlenmek iyileşme sürecinin olmazsa olmazı. Bol bol yatmalı ve kendinizi yormaktan, "bana bir şey olmaz"lardan vazgeçmelisiniz. Stresten uzak durmalısınız. “Ne alaka” demeyin. Stres, bağışıklık sisteminizi zayıflattığı için iyileşme sürenizi de uzatacaktır. Soğuktan korunmalı ve vücudunuzu sıcak tutmalısınız. Terlemede aşırıya kaçmamak şartıyla vücudunuzu sıcak tutmanız size iyi gelecektir.

Daha hafif gıdalarla beslenmelisiniz. Hastalıkla uğraşırken, iştahınız pek olmayacak muhtemelen ve bu yüzden de yağlı gıdalar mide bulantısına sebebiyet verebilir. Et ve süt ürünleri, taze meyve ve sebze tüketebilirsiniz.

Yattığınız odanın havasını sürekli temiz tutmalısınız. Buhar makinalarıyla odanızı sürekli nemli tutabilirsiniz. Ya da belli aralıklarla odayı havalandırabilirsiniz.

Üşütmeye iyi gelen çorba ve bitki çayları

Tavuk Suyu Çorbası Tarifi

Tavuk Suyu Çorbası Tarifi

Tavuk suyu çorbası! Bir kasesi ilaç niyetine içilebilir. Çünkü tavuk çorbası, burundaki salgının kıvamını azaltacak ve tıkanıklığınızı giderecektir. Mikropları daha kısa sürede vücudunuzdan atmanıza da yardımcı olacaktır. Sadece tavuk çorbası değil, birçok kış çorbasını antibiyotik niyetine tüketebilir, nezleyi bünyenizden kovabilirsiniz.

Bitkisel tedavi yöntemlerinden de bahsedersek eğer, zencefil çayını rahatlıkla buraya yazabiliriz. Taze zencefili suda kaynatarak, çay halinde tüketebilirsiniz. Sonrasında kendinizi daha rahat hissedeceksiniz.

Belki de çoğu kişinin duymadığı ekinezya ise grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların baş düşmanı. Ekinezyanın olduğu yerde hastalığın lafı edilmiyormuş, siz düşünün. Bağışıklık sisteminizi güçlendiren bu bitkiyi evinizde mutlaka bulundurun ve tüketin.

Ama ne olursa olsun en iyi yöntem, tartışmasız doktorunuza danışmanız. Vücudunuz için en uygun tedavi yöntemi için aile hekiminize danışmayı unutmayın.

Önemli Uyarı

Bu yazı genel bilgilendirme amaçlıdır, reçete niteliği taşımaz. Bu yazıdaki bilgiler de dahil olmak üzere doktorunuzun sizin için uygun görmediği hiçbir yöntemi denememelisiniz.


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0 yorum yapılmış

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?