Evde uyuza ne iyi gelir?

5 Doğal Yöntemle: Evde Uyuza Ne İyi Gelir?

Favorilerime
Ekle

Son zamanlarda görünürlüğünün arttığı söylenen hastalıklardan uyuz ile ilgili bilinmesi gereken bazı detaylar var! Evde uyuz tedavisi nasıl olur, evde uyuz nasıl geçer, daha da önemlisi uyuz olup olmadığımız nasıl anlaşılır, uyuz hastalığının belirtileri nelerdir, öğrenmenin tam zamanı şimdi!

Sarcoptes scabiei şeklinde anılan akarlar sebebiyle oluşan uyuz hastalığı, bir çeşit cilt rahatsızlığı bildiğiniz gibi. Kaşıntı, ciltte kızarıklık ve kabarcıkların oluşması, döküntü gibi temel belirtilerle kendini gösteren uyuz rahatsızlığı sizin ya da sevdiklerinizin başına da gelirse aşağıdaki bilgileri öğrenmenizde fayda var demektir. Tabii bu bilgileri hemen uygulamaya koyulmamalı, mutlaka doktorunuza danışmalı ve onun sizin için uygun gördüğü yöntemleri uygulamalısınız, hatırlatmış olalım diyor ve evde uyuza ne iyi gelir, hemen anlatmaya başlıyoruz!

İçindekiler

  • Uyuz belirtileri nelerdir?

Evde uyuza ne iyi gelir?

Uyuz hastalığı nasıl geçer, evde uyuza ne iyi gelir sorularına yanıt vermeden önce uyuz olup olmadığınızı anlamanızı sağlayacak belirtilere göz atmanızda fayda var. Uyuzun yaygın olarak görülen belirtileri şöyle:

  • Temas yoluyla bulaşabilen bir cilt hastalığı olan uyuzun en belirgin belirtisi yoğun kaşıntıdır.
  • Kaşıntı özellikle gece saatlerinde daha belirgin hale gelir.
  • Deride kızarıklıklar ve kabarcıklar görülür.
  • Uyuz parazitleri cilt yüzeyinde tüneller kazarak ilerlediği için ciltte izler ve lezyonlar oluşur.
  • Bu iz, kabarcık ve kaşıntılar özellikle parmak aralarında, bileklerde, dirseklerde, koltuk altında, bel hizasında, meme uçlarında ve genital bölgelerde daha belirgindir.
  • Uyuzun ilerlemesi halinde kabuklu kabarcıklar, cilt yaraları oluşmaya başlar.
  • Ciltte kaşıntı sebebiyle de yaralar ve döküntüler oluşabilir.
  • Bu belirtiler sizde de varsa hiç vakit kaybetmeden doktorun yolunu tutmanız ve gerekli tedavilere hemen başlamanız tavsiye edilir, aman ihmal etmeyin.
  • Evde uyuza ne iyi gelir, uyuz hastalığı nasıl geçer?

Çay ağacı yağı

Uyuzun belirtilerini konuştuk, sıra geldi daha da merak edilen kısma, evde uyuza ne iyi gelir, uyuz hastalığı nasıl geçer sorusunun yanıtlarını öğrenmeye. Yukarıda da söylediğimiz gibi en ufak bir uyuz şüpheniz varsa her türlü temastan olabildiğince uzak durarak doğrudan doktorunuza gitmeniz ve onun yapacağı testlerden sonra uyuz olmanız halinde yine doktorunuzun sizin için uygun gördüğü tedavi yöntemlerini uygulamanız en önemlisi. Ancak cildinizi rahatlatmak için doğal yöntemlerden de destek almak isterseniz uyuza iyi geldiği söylenen ve hemen aşağıda sizi bekleyen doğal yöntemlere ve malzemelere de göz atabilir, doktorunuza danışıp onun onayını almanız durumunda bu yöntemleri de cildinizi rahatlatmak için bir destekleyici olarak değerlendirebilirsiniz. Unutmayın, aşağıdaki yöntemler tek başına tedavi edici olarak görülemez ancak ve ancak doktorunuzun sizin için uygun görmesi durumunda destekleyici olarak uygulanabilir, bizden hatırlatması diyor ve evde uyuza ne iyi gelir, hemen sıralıyoruz:

  • Çay ağacı yağı

Cilt sağlığını desteklediği için çokça kullanılan yağlar arasında olan çay ağacı yağı, antimikrobiyal ve anti paraziter özellikleri sayesinde uyuz hastalığının da iyileşme sürecine katkıda bulunuyor. Bunun için çay ağacı yağını zeytinyağı ya da badem yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile karıştırıp ciltte etkilenen bölgelere uygulamanız öneriliyor.

  • Aloe vera

Tam bir cilt dostu olan aloe vera da uyuz hastalığının rahatsızlık veren etkilerini azaltmaya yardımcı olan doğal malzemelerden. Özellikle uyuzun sebep olduğu kaşıntı ve kızarıklıkları sakinleştirebilecek olan aloe vera bitkisi elinizde varsa yaprağının arasında bulunan jeli çıkarıp doğrudan cildinize uygulayabilir ya da aloe vera içeren kremlerden destek alabilirsiniz. 

Evde uyuza ne iyi gelir?
  • Karanfil yağı

Güçlü antioksidan özellikleri bulunan ve tıpkı çay ağacı yağı gibi antimikrobiyal özellikler gösteren karanfil yağı da bu süreçte destek alabileceğiniz doğal isimlerden biri. Ancak tek başına yoğun olacağından yine tıpkı çay ağacı yağında olduğu gibi karanfil yağını aynı oranda bir taşıyıcı yağ ile (Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, badem yağı gibi) karıştırarak kullanmanız önerilir, aklınızda bulunsun.

  • Ceviz yaprağı çayı

Anti paraziter özellikleri bulunan bir başka doğal malzeme de ceviz yaprağı ve ceviz yaprağı çayı. Bu sebeple aktarlardan ya da doğal ürün satışı yapan mağazalardan, online alışveriş sitelerinden ceviz yaprağı çayı elde edebilir, çayı demledikten sonra soğumasını bekleyip cildinizde uyuz sebebiyle kızaran, kabaran bölgelere bir pamuk yardımıyla sürebilirsiniz.

  • Sirke

Evde uyuz tedavisinde en çok kullanılan yöntemlerden biri de sirke ile cildi sakinleştirmek. Elma, üzüm ya da elinizde olan bir başka türdeki sirke ile uygulayabileceğiniz bu yöntemde bir bardak sirkeyi bir bardak suyla güzelce karıştırmanız ve bir pamuk yardımıyla uyuzdan etkilenen bölgelere sürmeniz önerilir. Ardından en az 15 dakika bu şekilde bekletmeniz ve cildinizi temiz suyla güzelce arındırmanız beklenir. Bu işlemin uyuza sebep olan akarları ciltten arındırdığı söylenir, bizden aktarması.

Yalnız dikkat, sirke cildinizin tahriş olmasına da sebep olabilir, doktorunuza danışmadan saydığımız bu yöntemler de dahil olmak üzere hiçbir doğal yöntemi, ne kadar zararsız gözükürse gözüksün uygulamayın, doktorunuzdan onay almadan hareket etmeyin.

Önemli Uyarı

Bu yazı genel bilgilendirme amaçlıdır, reçete niteliği taşımaz. Bu yazıdaki bilgiler de dahil olmak üzere doktorunuzun sizin için uygun görmediği hiçbir yöntemi denememelisiniz.


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?