15-20 sene öncesine kadar "Böcek yiyor onlar, böcek." diye bahsettiğimiz mutfak, ülkemizde oldukça yüksek segmette kendine yer edindi . Soya sosu gibi bazı ürünler, geleneksel evlerin bile demirbaşı oldu.
Uzak Doğu lezzetlerine, noodle, sushi, tavuk, et hatta balıkta bile alıştık. Yoğun aromaları, farklı baharat ve yağlarıyla çok sevenleri olduğu gibi, bu mutfağa ve aromalarına karşı oldukça ön yargılı duran bir güruh da var.
Kullandığımız tarif, "General Tso's Chicken" diye bilinen çok meşhur ve lezzetli bir tavuk yemeğinden esinlenilmiştir. Ünlü bir generalin adına yapıldığına dair söylentiler var. Aynı pişirme tekniği ve aromaları karnabaharla birleştirince çıkan sonuç parmak yedirten cinsten.
Peki en sevdiğimiz kış sebzesi olan karnabaharı, klasik pane yapmak yerine, Uzak Doğulu bir ustanın elinden çıkmışçasına parlak ve aromatik bir şekilde pişirmeye ne dersiniz?
Yorumlar
4