arnavutkoy-hobi-bahceleri-one-cikan

İçinizdeki Ekip Biçme Arzusunu En Doğalından Karşılayacak 8 Hobi Bahçesi

Favorilerime
Ekle

Zamanında şehir hayatının keşmekeşinden bir nebze uzaklaşabilin diye İstanbul’daki en gidilesi park ve koruları sizin için derlemiştik. Hatta hafta sonları daha da uzaklara gidin diye kaçamak rotalar bile çıkarmıştık.

Bu kez bu kaçma, doğayla bütünleşme isteğimizi bir tık yukarı taşıyor, elimizi toprağa değdiriyoruz.

İşte karşınızda ekip biçebileceğiniz, istediğiniz sebze ve meyveleri yetiştirebileceğiniz, sonra afiyetle mideye indirebileceğiniz hatta kendi ellerinizle büyüttüğünüz ürünleri satabileceğiniz hobi bahçeleri!

Adeta dünyanın en lezzetli oyunu: Komşuköy

facebook

Beykoz’da yer alan Komşuköy kendi tanımlarıyla, GDO’suz, hormonsuz, doğal ve mevsiminde ürünler yetiştirerek mutfağınıza sağlık katacağınız, bilgisayar üzerinden kolayca yönetebileceğiniz gerçek tarla.

Bilgisayar oyununa benzeyen bu tarladaki işleyiş çok kolay. Önce ücretsiz üye oluyor, sonra 20 ya da 40 metrekarelik tarlanızı seçiyorsunuz. İşin en keyifli kısmı ise burada başlıyor. Havuç, turp, brokoli, pancar, Brüksel lahanası, roka, ıspanak, karnabahar gibi birçok çeşit sebzeden en çok gönül verdiğiniz yedi ürünü seçiyor, en sonunda da ürünler büyüyüp olgunlaştığı zaman evinizde, sofranızda bitiyor. Hatta gidip toplamanıza bile gerek yok, bir kargo yeter. Hatta ürünlerinizi komşuköylülerle takas yapıp çeşitliliğinizi arttırmak da mümkün.

Kısacası Komşuköy; işi başından aşkın, ekip biçmekle uğraşmayan ama yediğine içtiğine dikkat eden arkadaşların ilgisini çekecek türden, bir göz atmalı.

İletişim: Komşuköy

Ekip biçme meraklılarını böyle alalım: Cavidan Hanım Çiftliği

facebook

https://cdn.yemek.com/wp-content/uploads/2014/05/kafein-hakkinda-bilgiler.jpg |

Şehrin ilk hobi bahçesi: Yemyeşşil Hobi Bahçeleri

facebook

Yaklaşık 8 yıl önce hizmet vermeye başlayan Yemyeşşil, İstanbul’un ilk hobi bahçesi olma özelliğini taşıyor. Yani şimdilerde aynı hizmeti veren birçok belediyenin ve özel sektör kuruluşlarının da ilham kaynağı olur.

Beykoz Boshane köyündeki bu 20 metrekarelik parsellerde ürünlerinizi bahçıvan danışmanlığında ekip biçebilirsiniz. Olur da bahçenizle ilgilenecek vakti bulamazsanız telaşa mahal vermeyin, bakım işini Yemyeşşil çalışanları emanet edin.

Doğayla baş başa vakit geçirmek ve ekolojik tarım yapmayı öğrenmek isteyenleri böyle alalım.

Yemyeşşil Hobi Bahçeleri adres: Bozhane Köyü, Boğaziçi Mahallesi, Profesörler Sitesi Yanı, Beykoz, İstanbul

Kendi sebze ve meyveni yetiştirmenin tadı başka: Beykoz Belediyesi Hobi Bahçeleri

begonvilsokagi

Beykoz Belediyesi’nin bahçesi olmayan, elini toprağa değdiremeyen şehirli için hayata geçirdiği hobi bahçelerinde; kendi sebze ve meyvenizi hatta mevsim çiçekleri bile yetiştirebilirsiniz. Üstüne üstlük mahsullerinizi alanda kurulan satış noktalarında satarak kazanç bile elde edebilirsiniz ya da en iyisi mideye indirebilirsiniz.

Elektrik ve su gibi ihtiyaçların belediye tarafından karşılandığı bu hobi bahçelerinde 50’şer metrekarelik 100 adet bahçenin yer aldığını da belirtelim. Eğer bu işte yeniyseniz ücretsiz danışmanlık hizmetleri de var.

Sadece ilçe sakinleri değil ilçe dışından da bu işe gönül vermiş arkadaşlar bu bahçelerin etinden sütünden yararlanmalı!

İletişim: Beykoz Belediyesi Hobi Bahçeleri

Organik tarım gibisi yok: Küçükçekmece Belediyesi Hobi Bahçesi

kucukcekmece.istanbul

Organik tarıma teşvik etmek amacıyla açılan bu bahçeler Küçükçekmece’nin Atakent Mahallesi’de. 40 metrekarelik parsellerden oluşan 266 adet bahçede; ister sebze ister meyve yetiştirebilirsiniz. Her parselde kişiye özel musluklar da var.

Yalnız burada bahçe sahibi olmak için kuraya katılmanız şart.

İletişim: Küçükçekmece Belediyesi Hobi Bahçesi

Türkiye’nin en büyük hobi bahçesi : Arnavutköy Belediyesi Hobi Bahçesi

foursquare

Türkiye’nin en büyük hobi bahçesi olma özelliğini taşıyan bu proje 4 yaşına merdiven dayıyor. Toplamda 61.000 mektrekare alan üzerine kurulan hobi bahçelerinin her biri 78 metrekareden oluşuyor.

Bu bahçelerin yanı sıra alanda çocuk oyun alanı, bitki marketi, spor alanı, otopark, kafeterya, meyve bahçesi bulunuyor.

Şehir hayatının keşmekeşinden kaçmak, organik tarım yapmak için biçilmiş kaftan olan bu bahçeler için sulama, çapalama, bahçıvanlık gibi ekstra hizmetleri de var.

İletişim: Arnavutköy Belediyesi Hobi Bahçesi

Toprağa, yeşile, doğaya doyuyoruz: Sultangazi Belediyesi Hobi Bahçesi

sultangazi.bel.tr

Toprağa, yeşile, doğaya olan özleminizi gidereceğiniz Sultangazi Belediyesi Hobi Bahçesi listedeki son önerimiz.

Mimar Sinan Kent Ormanında bulunan bahçeler, 70 metrekarelik 36 adet bahçeden oluşuyor. Diğerlerinden farklı olarak 6 adet seralı bahçesi de var. Anlayacağınız pek cüzi bir miktara kendi emeğinizle doğal sebze ve meyveler yetiştirmek istiyorsanız böyle gelin.

Damlama sulama sistemi bulunan ahşap kulübelerde bahçe için kullanacağınız eşyalarınızı da saklayabilirsiniz.

İletişim: Sultangazi Belediyesi Hobi Bahçesi

Mekan bonusu: Ek Biç Ye İç

foursquare

Gümüşsuyu’nda kentsel tarım yöntemiyle yetiştirdikleri ürünleri; leziz yemeklere dönüştüren bu restoran, listenin bonusu.

Kentsel tarım ve bahçecilik yapan ve bu konulara kafa yoran arkadaşların yüzünü güldürecek mekanın menüsünde; zencefilli tavuk, kremalı havuçlu kabak gibi bu mevsimde içleri ısıtmalık çorbaları var. Ezine peynirli, füme, vegan proteinli, ranch tavuk gibi wraplari de en çok satanlardan. Birkaç adımda hayalindeki salatayı yaratabileceğin salata menüsü de epey başarılı.

"Şehir merkezinin yoğun ortamında sürdürülebilir bir yaşam için kaynak noktası olma hevesinde” olan mekanın; deneyimlerini bir araya getirecek ve meraklılarıyla buluşturacak program ve etkinlikleri de var. Bu sebeple mekanı sosyal medya adreslerinden takip ediniz.

Ek Biç Ye İç adres: Gümüşsuyu Mahallesi, İnönü Caddesi, No 9/A, Beyoğlu, İstanbul


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?