dogal-dis-beyazlatici

Evdeki Malzemelerle Bembeyaz Dişlere Kavuşmanın En Doğal 6 Yolu

Favorilerime
Ekle

Diş macunları ve beyazlatıcılarda florür başta olmak üzere pek çok zararlı kimyasal madde bulunuyor. Fakat diğer hiçbir kozmetik ürüne mahkum olmadığımız gibi, estetikten çok sağlıkla ilgili kaygılarla üstüne eğilmemiz gereken diş ürünlerinde de piyasa ürünlerine mahkum değiliz. Mutfağımızda bulunan malzemeleri çeşitli ek malzemelerle karıştırıp, kendi diş macunumuz ve beyazlatıcımızı, kendi kendimize üretebiliyoruz.

Basit mi basit: Ev yapımı diş macunu

ev-yapimi-macun

Çok basit şekilde yapılır. Bu malzemeleri karıştırın, macun yerine kullanın. Başlarda oldukça garipseyeceksiniz. Fakat zamanla alışıyorsunuz.

Malzemeler: 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı, 2 yemek kaşığı karbonat, 8-15 damla kadar nane, okaliptüs, tarçın veya karanfil yağı.

Bu tarife dilerseniz, 1 tatlı kaşığı beyaz kil de ekleyebilirsiniz. Daha gelişmiş ve etkili bir diş macununuz olsun isterseniz, birkaç malzeme ilaveli şu tarifi kullanabilirsiniz. Kili iyice eritip, diğer malzemelerle karıştırın. Macununuz hazır!

Malzemeler: 2 yemek kaşığı beyaz kil, 4 yemek kaşığı içme suyu, 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı, 1 çay kaşığı deniz tuzu, 5-10 damla nane, okaliptüs, tarçın veya karanfil yağı.

Malzemesi mutfaktan: Doğal diş beyazlatıcılar

dogal-dis-beyazlatici

Şimdi gelelim doğal beyazlatıcılara. Aklınıza ilk gelen şey, karbonat olacaktır. Karbonatın diş minelerine zarar verebildiğini de duymuşsunuzdur. Fakat karbonat, dişler için kimyasal içerikli beyazlatıcılar kadar zararlı değil. Ayrıca diş etleri için de oldukça faydalı. Miktarını fazla kaçırmamaya ve dişlerinizi fırçalarken diş etlerinizi zedelememeye dikkat edin yeter.

Zaten organik içerikli bir diş macunu kullanıyorsanız, fırçaya az miktar karbonat dökerek etkisini artırabilirsiniz. Yanı sıra aşağıdaki tarifleri de uygulayabilirsiniz.

Kendisi sarı, etkisi beyaz: Zerdeçal

zerdecal

Toz zerdeçal, yemeklere sarı bir renk verirken, başta dişler olmak üzere pek çok bölgenin renginin açılması için uygulanan tariflerde başı çekiyor. Malzemeleri karıştırın, beyazlatıcı olarak günde 1 defa kullanın.

Malzemeleri sıralıyoruz: 2 yemek kaşığı toz zerdeçal, 1 yemek kaşığı karbonat, 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı.

Şaka değil, ciddiyiz: Muz kabuğu

muz-dis-beyazlatma

Muz, içerdiği potasyum ve magnezyumla dişleri ve diş etlerini beslerken beyaz bir gülümsemeye de sahip olmamıza yardımcı oluyor. Dişlerinizi fırçalamadan önce muz kabuğunun içiyle dişlerinizi iyice ovun, sonra dişlerinizi fırçalayın. Hepsi bu kadar.

Diş macunları şok: Çilek

cilek-karbonat

Çileğin faydalarına daha önce değinmiştik. C vitamini açısından zengin olmasıyla enerjimizi artırmaktan cilt güzelliğine birçok alanda işimizi gören çilek, dişleri de beyazlatıyor. Çilekleri ezin, karbonatı karıştırın ve dişlerinizi bu karışımla fırçalayın. Günde 1 defa uygulayabilirsiniz.

Malzemeler: 2 çilek, 1 çay kaşığı karbonat

En doğal gargara: Elma sirkesi

elma-sirkesi

‘‘Elma sirkesinin kullanılmadığı bir bu alan kalmıştı.’’ dediğinizi duyar gibiyiz. Elma sirkesi, nasıl mübarek bir ürünse her işe yarıyor. Öncelikle asidik yapısıyla diş etlerimize iyi geliyor, antibakteriyel özelliğiyle ağız içi bakterilerini yok ediyor ve leke giderme özelliği sayesinde de dişlerimizi beyazlatıyor. Dişlerinizi fırçalamadan önce veya sonra eşit miktarda su ile karıştırıp gargara yapabilirsiniz.

Önemli Uyarı

Bu yazı genel bilgilendirme amaçlıdır, reçete niteliği taşımaz. Cilt doktoruna ve/veya güzellik ve bakım uzmanına danışmadan hiçbir cilt bakım ürününü uygulamamalısınız. Bu yazıdaki bilgiler de dahil olmak üzere uzmanların sizin için uygun görmediği hiçbir yöntemi denememelisiniz.


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?