Temizliğe bir kez girince çıkarmıyoruz, farkındayız. Ancak zannettiğimiz kadar saatlerimizi alan bir şey olmamasını için elimizde geleni yapabiliriz.
Sizin için daha önce hem mutfağı hem buzdolabını temizlemiş, hem de mutfak dolaplarını düzenlemiştik. Şimdi sıra geldi evinizin emektarı, bozulmaya ve kirlenmeye yatkın bulaşık makinesine.
Önemli olan başlamak, gerisi gelir. Bulaşık makinesi temizlemek bir süre sonra size çocuk oyuncağı gibi gelir.
Şimdiden ellerinize sağlık.
İlk adım: Bulaşık makinesindeki eşyaların çıkarılması ve ilk temizlik
Bulaşık makineniz henüz yıkama işleminden çıktıysa doğrudan rafları çıkarın. Eğer içinde mutfak ürünleri varsa yıkayın ve boşalmasını sağlayın.
Temizleme işlemi bittikten sonra: Yarım kova suyun içine 2 bardak sirke koyun ve temizleme suyunuzu hazır edin.
İkinci adım: Temizleme kollarının temizlenmesi
İşi temizlemek olan bir cihazı temizliyor olmak biraz garip kaçsa da makinenin su fışkırtan ve dönen kollarının temiz olup olmadığını kontrol edin.
Bir kürdan yardımıyla su çıkış deliklerinin temiz olup olmadığına bakın. Eğer kir varsa bu bölgelerdeki kirleri çıkarın.
Üçüncü adım: Bulaşık makinesinin tabanının ve kapağının temizlenmesi
Belki de en çok kire rastlayacağınız bölgedesiniz. Genellikle kapağın altına su gitmez ve bu bölge daha kirli olur. Bu yüzden kapağı farklı konumlara getirerek hazırladığınız sirke ve su karışımıyla o bölgeleri temizleyin.
Ardından bulaşık makinesinin kollarının bağlı olduğu düzeneği (eğer çıkartabiliyorsanız) çıkarıp temizleyin. Bu bölge teknik bilgi gerektiren bir bölgedir. Eğer söktüğünüz bölümü tekrar takamayacaksanız bir bilene danışın
Dördüncü adım: Bulaşık makinesinin lastiklerinin temizlenmesi
Buzdolabı temizliğinde olduğu gibi bulaşık makinesi temizliğinde de lastikler çok önemli.
Bu bölgeyi temizlemek için: Bir diş fırçasını ıslatın. Üzerine bir çay kaşığı karbonat dökün. Karbonatlı fırçanızla tüm lastikleri iyice fırçalayın. Gerektiğinde bu işlemi tekrarlayın.
Beşinci adım: Çatal kaşıklığın temizlenmesi
Kareli yapısıyla kir tutan bir diğer nokta da çatal ve kaşıkların yerleştirildiği bölümdür.
Bu bölümü temizlemek için: Yarım tencere su kaynatın, içine 1 yemek kaşığı karbonat atın. Ardından çatal kaşıklığı bu suyun içinde bir yarım saat kadar bırakın. Çıkardığınızda bulaşık deterjanı ve sünger yardımıyla temizleyin.
Altıncı adım: Makinenin içinin temizlenmesi
Detayları geçip en büyük noktaya geldiğinizde yapmanız gereken şey çok basit. 2 su bardağı sirkeyi bulaşık makineninizin dibine doğru dökün. Ardından makinenizi ekonomi modunda, en kısa sürede yıkamaya bırakın. Böylece makinenin içinin temizlenmesi ve parlamasını sağlamış olacaksınız.
Yorumlar
3