Baharın gelişine maalesef ki herkes sevinemiyor. Genelde mart ayıyla başlayan, polenlemeyle birlikte hapşırma, kaşıntı, gözlerde sulanma ve kızarma gibi belirtilerin gelişmesiyle devam eden polen ya da bahar alerjisi bazılarımıza o güzel havaları dar edebiliyor.
Bu kişilerden biri de İsveç'te yaşayan 17 yaşındaki Ida Hultberg. Yıllardır bahar alerjisi yüzünden kötü günler geçirmek zorunda kalan, bahar aylarında dışarı çıkmaya bile korkan, ilaç kullanmaktan çok sıkılan Ida, öyle bir keşif yapıyor ki bahar alerjisinden kurtulmayı başarıyor.
Onun bu hikayesi belki benzer durumda olanlara da ilham verebilir. Buyursunlar.
ÖNEMLİ NOT: Alerjik reaksiyonlar hastalarda farklı tepkimelere neden olduğundan önce mutlaka doktorunuza danışmayı unutmayın!
Bahar aylarında sokağa bile çıkamayan Ida öyle bir şey keşfediyor ki hayatı o anda değişiyor
Yıllar yılı bahar aylarında polen alerjisiyle boğuşan Ida göz kızarması ve sulanması, burun akıntısı ve hapşırma gibi durumlarla boğuşmaktan ve bu alerjisine bir çözüm bulunamamasından öyle sıkılıyor ki kendi çözümünü kendi aramaya başlıyor.
Annesiyle birlikte çeşitli araştırmalar ve deneylerden sonra polenle sitrik asit arasında bir bağ olduğunu keşfediyorlar ve bu andan itibaren genç kızın hayatı değişiyor.
Kod adı sitrik asit
Bu bağı keşfettikten sonra araştırmalarına devam eden genç kızla annesi birçok yiyecekte sitrik asit olduğunu öğreniyorlar. Genelde E330, E331, E332, E333, E380, E1505 ya da doğrudan sitrik asit olarak adlandırılan bu madde gündelik hayatta yediğimiz o kadar çok gıdada bulunuyor ki...
En fazla reçel ve hazır meyve sularında bulunan sitrik asit aynı zamanda yoğurt, hafif içecekler, bisküviler, pastalar, dondurmalar, şekerler, cipsler ve birçok hazır yiyeceğin içinde de var.
Yorumlar
1