Yasemin çiçeği, yüzyıllar boyunca yaşamış ve simge olarak anılmış bir çiçektir. Bulunduğu ortamı daha hoş ve dekoratif hale getiren yasemin, kokusuyla da büyüleyici bir etkiye sahiptir. Yalnızca geceleri açan yasemin, bu özelliğinden dolayı mitolojik aşk hikayelerinde kendisine yer bulmuştur.
Yasemin çiçeği evde nasıl yetiştirilir?
Yasemin çiçeği bakımı nasıl yapılır?
Yasemin çiçeği ne zaman açar?
Yasemin çiçeği ilkbahar mevsiminde açar ve yaz aylarında tam verimine ulaşır. Sonbahara kadar çiçek açmaya devam eden yasemin, çoğunlukla çeşitliliğe bağlı olarak krem, beyaz veya sarı renklerinden oluşur.
Yasemin sarmaşığı nasıl çoğaltılır?
Yasemin bitkisini çoğaltmak için yaz aylarının sonlarına doğru çelikler üretilir. Çelik yaseminden veya bir bitkiden köklendirmek üzere alınan bir parçaya verilen isimdir. Çeliği alırken yaseminin ezilmemesi için keskin bir makas kullanmak önemlidir. Bitkinin tepe kısmından 10 – 15 cm uzunluğunda bir çelik kestikten sonra su içinde 4 hafta köklendirmeye bırakılmalıdır. Dilerseniz aspirin, köklendirme hormonu kullanarak köklenmeyi teşvik edebilirsiniz.
Yasemin bitkisi ne zaman budanır?
Yasemin bitkisini kontrol altında tutmak ve daha verimli büyümesini sağlamak için budama önemlidir. Yasemin çiçeğini budamak için en uygun zaman ilkbahar mevsimidir. Yaprakların dökülmesi ile birlikte budamaya başlayabilirsiniz. Yasemin bitkisi yaz aylarında tomurcuklanmaya başladığından dolayı 1 Ağustos’a kadar budama yapmak önemlidir.
Yasemin çiçeği özellikleri nelerdir?

Yasemin çiçeği yıllardır saflığın ve masumluğun sembolüdür. Mis kokusu sayesinde, kozmetik ve parfüm sektörlerinde bolca kendine yer bulmuş bir çiçektir. Yasemin bitkisi; ağrı kesici, balgam söktürücü, cilt için tonik gibi birçok yararlı özelliğe sahiptir. Aynı zamanda kurutulmuş yasemin yapraklarından yapılmış yasemin çayı insan bedeni ve ruhunu dinlendirmeye yardımcı olur.
Yorumlar
0