Vanilya Özütü Tarifi
Vanilyanın Kalbi:

Vanilya Özütü Tarifi

14 Ağustos 2015
Tarif Defterime
Ekle

Vanilyanın kalbine giden yol, vanilya özütünden geçer. Bir vanilya sever atasözü olarak kabul edebilirsiniz bu sözü. Tatlı tariflerinizde aslında kimyasal bir ürün olan toz vanilin kullanmak yerine kendi hazırladığınız vanilya özütünü kullanabilirsiniz.

Ev yapımı vanilya özütü tarifinde yer alan alkol, fırında pişen tatlılarda ısıyla etkileşime geçtiği için uçup gidiyor, geriye mis gibi vanilya kokusu kalıyor.

Devamını Oku

KAÇ KİŞİLİK

1 küçük kavanoz

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

0 dakika
Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.
ingredients

Vanilya Özütü Tarifi İçin Malzemeler

  • 5adetvanilya çubuğu
  • 300ml.votka

Vanilya Özütü Tarifinin Püf Noktası

Hazırlayacağınız vanilya özütü yaklaşık 60 tatlı kaşığı kadar gelecektir. Bunu vanilyanın en saf ve temiz halinin dahil olduğu ortalama 60 tariflik kullanım alanı olarak düşünebilirsiniz.Vanilya çubuklarını seçerken çok kısa, çok fazla kurumuş, olabildiğine nemsiz, matlaşmış, lekeli ve dip kısımlarından çatlamaya başlamış olmamasına dikkat edin. Ağzı kapalı vakumlu paketlerde ya da cam tüplerde satılan çubuk vanilyaları satın almayı tercih edin.Vanilya çubukları uzunluğunda ve çok fazla geniş olmayan cam bir tüp ya da şişe kullanmaya özen gösterin. Kapaklı ve hava almayan temiz bir şişe olmasına dikkat edin.Hazırladığınız ve tüketmeye başladığınız özütü, farklı tariflerde sadece çekirdek kısımlarını kullandığınız vanilya çubukları ve az miktarda eklediğiniz votka ile çoğaltabilirsiniz. Artık bir vanilya müptelasısınız.
nasil-yapilir

Vanilya Özütü Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Vanilya çubuklarını uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Uç kısmında bir bağlantı noktası bırakın yani vanilya çubuklarını uzunlamasına iki eşit parçaya ayırmayın.
  2. Vanilya çubuklarını cam bir şişe ya da küçük bir sürahiye dik olarak yerleştirin. Üzerine votkayı döküp kapağını sıkıca kapatın.
  3. Alkollü bir solüsyon olan karışımı, serin ve karanlık bir ortamda en az 8-10 hafta kadar bekletin. Aralarda çalkalamayı unutmayın, şişenin kapağını açmayın. Sıvı karışımın koyulaşması ve vanilyanın aromasını çıkarmasını bekleyin.
  4. Sürenin sonunda hazırladığınız özütü, doğru ve steril bir ortamda saklayıp tatlı tariflerinizde uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz.

youtube-thumbnail

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
3.5

EDİTÖR
Marmara Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı okudu. Pişman olmadı ancak mezun...
Devamını okuyun

Sıkça Yenen Konular


Yorumlar

4

MENEMEN_UZMANI20 Kasım 2024 10:14
Alkolsüz yapmanın yolu varmı
Yanıtla
Gül Bostan2 Ağustos 2019 19:06
Alkolsüz yapmanın bir yolu olaydi ne iyiydi..😓
Yanıtla
Belen ersin14 Ağustos 2015 13:59
Vanilya cubuklarini nerden bulabiliriz?
Yanıtla
Alp Tuncer 14 Ağustos 2015 14:12
Yanıtla
Aktar ya da süpermarketlerin pastacılık malzemesi satan reyonlarında vanilya çubuğu bulabilirsiniz.

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?