Eskişehir’e gidip de çi börek yemeden dönmeyen yoktur herhalde.... Lezzetli,çıtır çıtır... Hamuru ısırdığınız da akan suyu...
Eskişehir öyle ideal bir şehir ki.. Yerli yabancı turistlerin sıkça ziyaret ettiği, gece gündüz sokaklarda o akışın hep sürdüğü, eğlencenin insana gençlik ve moral aşısı olduğu ülkemizin en Avrupai yeri. Yaklaşık bir yıldır Eskişehir’ de yaşıyorum. Halihazırda Eskişehir’de yaşıyorken siz de geldiğiniz de keyifli bir vakit geçirebilin diye ilk keşfimize başlayalım.
Güzel bol ışıklı hafta sonu sabahına uyandınız, spor ayakkabılarınızı giydiniz. Porsuk Çayı ve adalar bölgesi etrafında bir gezintiye çıktınız, Instagram için renkli Odunpazarı evlerinin önünde fotoğraf çekildiniz, arada attığınız hikayeleri saymıyorum bile... Kulaklığınızda sevdiğiniz müzik çalarken attığınız adımları saymadınız, böyle olunca bir yorgunluk çöktü. Eh siz de haliyle acıktınız.
Hal böyle olunca kendinizi Eskişehir’in en gözde çiğ börek mekanı Papağan Çiğ Börek'in önünde buldunuz. Bir porsiyonda beş adet görseldeki gibi çi börekler geliyor. Kızgın yağda kızartılması sizde ağır olur kaygısı oluşturmasın. Hamuru oldukça ince 20 saniyede pişiyor. Hamurunun içine katılan sirke, kızartılma esnasında yağı çok çekmemesi ve hafif çıtırlık vermesini sağlıyor. İçerisine kıyma, az miktarda soğan, karabiber ve tuzun olduğu bir harç ekleniyor. En önemli detay ise kıyma harcı içine su ilave edilmesi. Bu nedenle kızartmadan önce uzun süre beklememesi gerekir. Hazır olduğu an pişirilmeli ki harcın sulanma ve suyunu hamura bırakıp pişerken delinme ihtimali olmasın. Servis edilirken bile o su içinde buhar olarak hapsoluyor. İlk ısırıkta içinden akan suyuyla çi börek yediğinizi hissediyorsunuz. Orijinal çi börek dediğin susuz olmaz zaten. Bilin ki eğer yediğiniz de o su akmıyorsa o ‘çi börek değildir’. Görseller yeni açılan şubeden. Geldiğinizde geçmişe yolculuk yapmak isterseniz içeriye bir göz atın.
Yorumlar
0