ege-yol-ustu-lezzetler

Bir Ege Tatiline Giderken Yolda Mutlaka Uğramanız Gereken 21 Lezzet Durağı

Favorilerime
Ekle

Beyaz yakalısından bohemine, yavaş gezgininden hızlı tatilcisine, emeklisinden hipsterına, karavancısından motorcusuna herkes plan program peşinde; çünkü ülkenin en güzel zamanlarına giriyoruz. Yaz tatili geldi çattı! İzinleri eritmenin, tatil programı yapmanın, sınırlı bir süre için de olsa “başka bir dünya mümkün” demenin zamanlarındayız. Güzel yolların dünyasında gerçekten de her şey mümkün, çünkü en berrak denizler, kafayı uçurup başka diyarlara konduran deli rüzgarlar, teni tuzlu yakan güneşler diyarındayız. Ege’ye doğru gidiyoruz. Uçaktan in uçağa bin tatilcileri için hüzünlü dakikalar başlıyor. Aşağıda kaçırdıkları lezzetler kolay kolay dünyanın başka bir köşesinde yakalayamayacakları cinsten.

Ülkemizin batısını kat eden yollar yerel lezzetler açısından hayli zengin. Turizmin bölgeye verdiği canlılığın da etkisiyle ister iş için ister tatil için bu rota üzerinde yola düşmek baştan sona bir zevk. Neredeyse her 20 – 30 kilometrede bir mucizeyle karşılaşıyoruz. İşte Ege’ye doğru inerken durup soluklanacağımız ya da uğradığınız merkezlerde yola ara verip, "Yaşasın tatil başladı!" diyeceğimiz yaz kokulu lezzet köşeleri.

İsteyene kahvaltı, isteyene köfte: Şarköy Çiftlik (Trakpet)

Sabah erken kalktınız, yola koyulmak lazım, daha gün bile ağarmamış. Varsayalım yola çıkış noktamız İstanbul... Güneye Tekirdağ üzerinden ineceğiz. Kahvaltıya yüklenmiyoruz, açlığı bastırmalık ufak tefek çözümlerle yola koyuluyoruz, çünkü tatil demek sizi bekleyen o ilk durak demek. Bu durak Tekirdağ taraflarındaysa muhtemelen bir köfteci olacaktır.

Şarköy Çiftlik (Trakpet) bölgenin iyi köftecilerinden. Ayrıca bulunduğu konum itibariyle de sizi Tekirdağ merkez keşmekeşinden uzaklaştırıyor. Bölgede yıllar içinde dev işletmeler haline gelen köfteciler artık çok çok çok meşhur oldular. Sanki eski tatlarından uzak gibiler. Yan yana dizili küçük köfteciler ise kentsel dönüşümle yerlerinden oldu. Ama Şarköy Çiftlik hem dinlendirici bahçesi, hem burna ufak ufak deniz kokusu üfleyen manzarasıyla iyi bir alternatif olmayı sürdürüyor. Ayrıca sabah sabah ne köftesi diyenler için kallavi bir kahvaltısı da var.

Adres: Karevli Köyü, Deniz Boyu Mevki, İstanbul Yolu No: 340 (Trakpet), Tekirdağ

Çek mis gibi havayı ve et kokusunu içine: Kavaklık Restoran – Keşan

İstikametiniz Keşan tarafında ve yolu Şarköy’e doğru değiştirmek istemiyorsunuz. Aslında haklısınız da, çünkü bu bölge konu küçük baş hayvancılık olunca birbirinden lezzetli seçenekler barındırıyor. Kavaklık Restoran da bu alternatiflerden biri. Kocaman bahçesinde minik göletler, hamaklar ve dört bir yanındaki ağaçlarla insana “Tamam işte tatil başladı” havası veren Kavaklık’ta mutlaka tatmanız gereken lezzet satır köfte. Bölgenin ünlü kuzu etinden satır çekim yapılan köfte boylu boyunca bir tabağı kaplıyor. Bu haliyle biraz Hatay’ın kağıt kebabını da anımsatıyor. Arzuya göre köfteyi domates ve biberli de yaptırabilirsiniz.

Et sevmeyenler için burada da zengin bir kahvaltı menüsü bulunuyor. Kavaklık Restoran insana yol yorgunluğunu unutturan şahane bir köşe. Zaten bölge hariç müdavimleri de işi bilen uzun yolcular, motorcular ya da güneye sıkça inenler.

Adres: Çanakkale Yolu Üzeri 10 km. Keşan / Edirne

Gerçek esnaf lokantası ruhu burada: Trakya Lokantası – Keşan

Keşan’da bir de esnaf lokantası var, gösterişsiz, sade ama işinin ehli benzersiz bir işletme. Trakya Lokantası, sahibi Mehmet Bey ile özdeşleşmiş bir lezzet köşesi. Burada yiyeceğiniz herhangi bir yemekten memnun kalmama ihtimaliniz yok. Her şey düzenli, özenli ve olması gerektiği gibi.

Bu arada Mehmet Bey’in kendine özgü kuralları ve prensipleri de var. Unutulmaz dizi Seinfeld’in kült karakterlerinden Soup Nazi’yi bilen bilir. Gereksiz sorular ve istekler bu çorbacımız tarafından net bir dille reddedilir: No çorba sana! Daha da üstelerseniz Soup Nazi size kapıyı gösterir.

Trakya Lokantası’nda da fazla bir şeye karışmamanızı öneririz. Efendi gibi yemeğinizi yiyiniz, hesabınızı ödeyiniz, çayınızı kahvenizi içip yolunuza devam ediniz. Yoksa Mehmet Bey size gerekli alakayı gösterecektir Unutmadan not edelim buranın tatlıları da harikadır.

Adres: Büyük Cami, 22800 Edirne

Böyle bir manzara yok: İlhan Restoran - Gelibolu

Yolculuğun en keyifli zamanlarına doğru ilerliyoruz, çünkü hedefte Gelibolu – Çanakkale hattı var. Benzersiz Ege coğrafyası, dünyada bir eşi daha bulunmayan boğazı, güneye doğru indikçe başlayan çam ormanları, yol kenarında belirmeye başlayan sarı çiçekli katırtırnakları, papatyalar, mevsimine denk gelirseniz gelincikler ile rengarenk bir hat sizleri bekliyor. Bu hat aynı zamanda insanı yavaştan Ege mutfağına doğru da hazırlıyor.

İlhan Restoran’da dönemine denk gelirseniz Gelibolu’nın meşhur sardalyasını mutlaka deneyiniz ama patlıcan közlemeyi sipariş etmeyi de sakın ha unutmayınız. Deniz kıyısındaki işletme bölgenin güvenilir yerleri arasında.

Adres: Liman İçi No:2 Gelibolu- Çanakkale

Her şey anne lezzetinde: Doyuranlar Gözleme – Eceabat

Söz yol üstü lezzetleriyse Doyuranlar eşine az rastlanır mucizeler sunuyor. Eğer yolunuz Kabatepe – Eceabat taraflarından geçecekse ve açsanız mutlaka uğramalısınız. Yok oradan geçmiyorsa da geçiriniz. Burası birbirlerinin kopyası yüzlerce gözlemeciden biri değil. Daha çok Gökçeada tarafına devam edenlerin bildiği Doyuranlar’da her şey anne lezzetinde hazırlanıyor. Gözlemeler, çorbalar tek kelimeyle efsane. Tüm ürünler hemen orada sipariş üzerine pamuk elli teyzeler tarafından yapılıyor. Masaya gelen zeytinler, söğüşler ikram.

Doyuranlar’ı efsaneleştiren sadece gözlemeleri değil. Eğer yeriniz varsa kavanozlara kurulu turşular, kompostolar, salça ve pekmezlerden mutlaka alınız. Başka yerde böylesini bulamazsınız. Hele saatlerce kaynatarak karpuzun moleküllerine ulaştıkları bir karpuz pekmezi var ki anlatmaya kelime yetmez. Erik kompostosu yakalarsanız da mutlaka alınız. Tam bir tatil güzelliği. Uğramadan sakın ha yola devam etmeyiniz.

Adres: Kabatepe yolu Teyyare Meydanı Kümeevler Kabatepe, Eceabat

Bölgenin en iddialı balıkçısı: Yalova Restoran – Çanakkale merkez

Çanakkale iskelede bulunan Yalova Restoran yılların tecrübesiyle bölgenin en iddialı balıkçısı. Burası tam bir yol üstü durağı değil, çünkü hemen yiyip kalkabileceğiniz bir menüleri yok. Daha çok gelmişken uğramadan geçilmemesi gereken yerlerden. Yalova için deniz ürünlerinde ülkenin en iyi yerlerinden biridir desek abartmış olmayız. Hem kabuklu, hem eklem bacaklı, hem de balık konusunda muhteşemler. Konu Ege durakları olunca ot mezelerine de burada giriş yapabilirsiniz. Balık ya da deniz ürünlerini sevmiyorsanız dediğimiz gibi çeşit çeşit otlar ve her biri günlük hazırlanan mezeler de emrinize amade. Tek sıkıntısı var, o da gittiğiniz tatil beldesinde böylesini bulamayıp hayal kırıklığına uğramak.

Adres: Yalova Cad. Gümrük Sok. No:7 Çanakkale

Peynir helvası dendi mi işin uzmanı o: Kadir Usta Peynir Helvacısı – Çanakkale

Peynir helvası denilen hibrit tatlının anavatanındayız. Çanakkale sınırlarına girdiğiniz anda helvacı tabelalarını göreceksiniz. Vitrinlerde büyük dikdörtgen tepsiler ve tek parça kocaman bir keke benzeyen peynir helvaları sizleri bekliyor. Hemen ilk karşınıza çıkana dalmayınız. Ana caddeyi kesen dar bir sokaktaki Kadir Usta’yı arayıp bulunuz. Peynir helvası dendi mi işin uzmanı Kadir Usta’dır. Lezzet beyninizi uyuşturacak üzülmeyin, çünkü Kadir Usta günlük hazırladığı helvaları vakumlu paketlerle kargo yoluyla da gönderiyor.

Usuldendir oracıkta hemen bir porsiyon mideye indirilir, yolun ilerleyen kısımlarında yemek için de küçük bir paket sardırılır. Paketi aracınızın içinde serin yerde tutmakta fayda var, yoksa üstünün kıvamı yumuşayacaktır. Peynir helvasının içinde adı üstünde peynir var, böylece tatlı yoğun ve kıvamlı bir hale gelmiyor. Tam yol üstü menüsü. Baymadan, yormadan enerjiyi alıp yola devam etmelik...

Adres: Arap İbrahim Paşa Cad. No:22 17100 Çanakkale

Cumhuriyet'in ilk tanığı: Edremit Cumhuriyet Lokantası

Güneye doğru inişimiz devam ediyor. Yarımadanın içinde Edremit’teyiz. Zeytinlikler başlıyor ve artık Ege’nin kalbine doğru yaklaştık. Ege’nin kalbinde Cumhuriyet’e tanıklık etmiş simge bir mekandayız. Kuruluş tarihi 1910 yılına kadar giden Cumhuriyet Lokantası, o dönemde Yunanistan’dan Edremit’e göçen Ali ve Hüsnü adlı iki tutkulu kafadar tarafından kurulur. 29 Ekim 1923 yılında modern Türkiye ve Cumhuriyet ilan edilince lokantanın kuruluşu olarak da artık bu tarih kabul edilir. O dönemden beri aynı çatı altında yetişen ekip, ülkenin nadide markalarından birini yaratmış durumda. İşlerine aşkla bağlı oldukları lokantanın her köşesinden belli oluyor. Sayısız sulu, yemek ve yöresel tat aslına uygun tariflerle hazırlanıyor. Edremit’ten geçerken mutlaka uğranmalı.

Adres: Camivasat Mah., İnönü Cad. No:10, 10300 Edremit/Balıkesir

İster konaklayın, ister sadece uğrayın: Zeytinbağı Otel – Kaz Dağları

Zeus’un, Truva savaşını izlediği, ilk güzellik kraliçesi seçiminin yapıldığı, dört bir yanının endemik çiçekler, bitkilerle dolu olduğu dünyada benzeri olmayan bir düş köşesi. Zeytinbağı’nı bilmeyenler mutlaka rotalarını planlayıp buraya uğramalılar. Direksiyonu dağlara doğru kırmak gerekeceği için zamanlamayı da ona göre yapmalı. Ama yoldan sapacağınız her kilometre için buna değecek. Bu küçük motelin mutfağı şef Erhan Şeker’e emanettir. Eğer kahvaltıyı denk getirebilirseniz muhtemelen tatilin geri kalanını da burada geçirmek istersiniz. Aslında şanslıysanız ve yer varsa bunu gerçekten de düşünebilirsiniz. Böylesi bir atmosferde konaklamak dünyanın başka bir yerinde kolay kolay yakalamayacağınız bir fırsat olur.

Adres: Çamlıbel Köyü Edremit/Balıkesir

Sadece çorbadan ibaret değil: Ayvalık Paşa Çorba

Cunda taraflarına doğru salınacaksak, bir simge mekana daha uğramalıyız. Paşa Çorba yerel halkın da çokça rağbet ettiği bir işletme. Sebahat ve Emine hanımların ustalığında Türk ve Girit lezzetleri bir arada. İsmine kanmayın burada sadece çorba yok. İlk açıldıklarında tuzlama ve paça gibi çorbalarla başlamışlar işe, o yüzden isimleri böyle kalmış. İçeride etli etsiz, zeytinyağlı ya da ızgara tadacağınız her bir tabak, bundan sonraki her Cunda planında yerini kesin alacaktır.

Adres: Talatpaşa Cad. Fotoğrafcılar Aralığı. No:14 Ayvalık

Biri Ayvalık tostu mu dedi: Mesut Büfe – Ayvalık

Ayvalık denince akla haliyle dillere destan Ayvalık tostu geliyor. Sahile doğru indiğinizde tostçular çarşısını sorun hemen gösterirler. Evet Ayvalık’ta bu işin bir çarşısı oluşturulmuş. Sıra sıra tostçular bir araya toplanmış. İçeri girdiğiniz anda "buyurunlar" başlıyor. İstikamet belli, Mesut Büfe. Zaten Mesut’un önünde mutlaka bir doluluk vardır, kolayca bulursunuz. Biz sıktırmıyoruz ama tostlarını ketçap mayonezli tercih eden de çok. Karışığı yanında ayranla patlatıp bedene güç veriyoruz. Üstüne çayı da içtik mi bizden usta tatilcisi yok.

Adres: Tostçular Çarşısı, Ayvalık (Ayvalik Meydan - Tansas Yani), 10400 Balıkesir

Arayan bulur: Aranan Köfteci - Ayvalık

Canınız tost istemedi ya da Tekirdağ’dan beri yediğiniz köfteleri özlediniz. Ayvalık’ta çarşı tarafına doğru gidiyoruz. Peynircilerin ve manavların olduğu hali soruyoruz. Gölgesi bol o küçük pasajda aradığımız köfteciyi buluyoruz, Aranan Köfteci karşımızda. Buranın halkının genel özelliği köftecimizde de var. Personel samimi, hoşsohbet. Bir yandan servis yapılırken diğer yandan akvaryumdaki balıkları besliyorlar. Köfte muazzam. Öncesinde çorba ve köftenin yanında mutlaka yoğurt söylüyoruz.

Adres: Belediye Sebze Hali No:17 | Ayvalık/ Balikesir

Sırf kolaçita için bile gidilir: Ayna – Cunda

Evet, çok kaldık Ayvalık’ta ama Ayna’yı da yazmasak olmazdı. Örneğin resimdeki börek – pay karışımı efsanenin adı Kolaçita. Vallahi biz de bilmiyorduk. Tarifini bile vermişler biz de kendi sitelerinden öğrendik, zaten onlar da karşı kıyıdan öğrenmişler, Girit’ten. Tarihsel olarak hemen karşı kıyıdaki Midilli ve Girit ile çok sıkı bağları var bu bölgenin. Mübadele ile topraklardan uzaklaşılmış ama etkileşim hiç kopmamış. Ayna, tam anlamıyla mucizeler yaratan bir işletme. Pilavından, fener kavurmasına kadar dokundukları her tabağa değişik bir şeyler yapıyorlar. Muhtemelen işin sırrı geleneksel ve öznel tariflerin yanında, kullanılan malzemelerin tazelik ve kalitesinde.

Balıkesir’den geçerken bölgenin benzersiz etleri ile iskenderi coşturan Hünkar’a uğramak tamam, Cunda klasikleri için Taşkonak tamam, dar sokaklarda keşfedilmeyi bekleyen fırınlar tamam, sıra sıra balıkçılar da tamam. Ama Ayna’nın yeri ayrı. Özetle bu sayılanlar için direksiyonu mutlaka Ayvalık’ a ve Cunda’ya kırmalısınız. Not: Cunda'ya gelmişken bagaja bir teneke zeytinyağı atmak için bizim tercihimiz Has Ada zeytincilik.

Adres: Yeri Çarşı Cad. No:22 Cunda Adası Ayvalık, Balıkesir

Osmanlı'dan günümüze: Gülcemal Köfte (Manisa Kebapçısı) - Manisa

Belki de deniz tarafına geçmeden yola devam ettiniz. Manisa taraflarındaysanız, gezgin bünyelerin yakından bildiği Gülcemal Köfte’yi bulmalısınız. İki isimle de biliniyor, hem köfte hem de kebap. Kökleri Osmanlı zamanına kadar gidiyor. Manisa ve kebap ne alaka diyenler için işin tarihsel açıklaması da var. Zamanında şehre Halep’ten gelen bir usta tarafından yapılıyor bu kebap. Sonraları şehrin ustaları da el veriyorlar ve şişe sarılı muhteşem lezzet şehirle bütünleşiyor.

Adres: Birinci Anafartalar Mahallesi Banka sokak No: 3 Manisa

Kokusu yeter: Kokoreççi Asım Usta – İzmir

Yol İzmir’e düştüyse mutlaka ama mutlaka Asım’a uğranmalı. İnsan, İzmir’de yenen kokoreçse bize İstanbul’da yedirdikleri nedir diye düşünmeden edemiyor. Arada gerçekten de çok fark var. Bir kesim bu işi yanlış yapıyor ve belli ki yanlış yapanlar İzmirliler değil. Şişe dizili bütün kokoreçlerden halka çıkartılan dilimlerden tarif edilemez güzellikte kokular geliyor. Dilimlerin yağı ve suyu ocağa damlarken insan keşke hep tatil olsa diyor.

Adres: Burak Reis Cad. No:194 Çamdibi, 35500 İzmir

İzmir'de söğüş burada yenir: Söğüşçü Niğdeli Muammer Usta – İzmir

Konu madem sakatata geldi ve İzmir taraflarındayız o halde kesinlikle Niğdeli Muammer Usta’ya uğramalıyız. Burası meşhur İzmir söğüşünün adresi. Peki söğüş madem İzmir’de, meşhur usta neden Niğdeli diye düşünebilirsiniz. Haklısınız ama söğüş işi aslında Niğde işidir. Yıllar sonra İzmir ile anılmaya başlamış orası ayrı. Muammer Usta küçük salaş bir köşe ama içerideki lezzet hiç de öyle küçük değil. İzmir’den geçecekseniz onlarca lezzetli köşenin arasına mutlaka Muammer Usta’yı da sıkıştırınız.

Adres: Anafartalar Caddesi No:563 Mezarlıkbaşı Konak/İzmir

Esnaf lokantası sevenlere: Özüm Lokantası – İzmir

İzmir’in simgelerinden Pizza Venedik (belki de Türkiye’nin en iyi pizzası), Sevinç Pastanesi (belki de Türkiye’nin en iyi pastanesi) ve daha çokça İzmir lezzeti ilgili yazılarımızdan bulabilirsiniz. Biz hazır gelmişken daha kuytudan gidelim ve usule uygun devam ederek Özüm Lokantasına uğrayalım. Kuytu dedik ama muhtemelen yer bulamayacaksınız, olsun denemeye değer. Özüm tam bir esnaf lokantası. Daha önce kelle paça yazımızda konu ettiğimiz nohutlu işkembe, döner ve sayısız tava ve tencere yemeğiyle sizi yolunuzdan ayrı koyacak bir lezzet durağındasınız, kıymetini biliniz.

Adres: Yıldırım Beyazıt, 35090 Bornova/İzmir

Egeli için balık mühim iş: Cumhur Kaptan’ın Yeri – Urla

İzmir’e gidenler bilir burada konu deniz ürünlerine geldi mi işletmelerin adı restorandan “balık pişiricisi” tabirine döner. Aslına mantıklı da, balığın mahareti zaten pişirmesinde. Eskiden müşterinin kendi balığını getirip buralarda pişirtmesi esasından gelmiş bu tabir. Sonuç olarak Egeli için balık mühim bir iştir. İşte bu mühim iş için İzmirliler bile vakit bulduklarında kalkıp Urla’ya giderler ki Cumhur Kaptan’ın yerinde doyasıya balık yesinler. Urla’nın muhteşem kokuları ve denize sıfır manzarasıyla Cumhur Kaptan bir restorandan çok daha fazlası. Mevsimine ve gününe göre çıkan balıkları başka yerlerde kolay kolay rastlayamayacağınız usüllerde pişiriyorlar. Urla’ya gelmişken Cumhur Kaptan haricinde çarşıdaki Beğendik Abi’ye de uğramayı es geçmeyiniz. Orada da işe şevketibostandan başlayın gerisi zaten gelir.

Adres: Mareşal Fevzi Çakmak Cad. No:45, Urla/İzmir

Türkiye'nin en iyi 10 lokantası arasında gösteriliyor: Kaplan Dağ Restoran – Tire

Bir kere daha iç Ege’ye doğru kıvrılıyoruz, öyle ya aslında kimsenin sahilden kıvrıla kıvrıla inmeye zamanı yok. Peki o halde biraz tırmanışa ne dersiniz. Deniz kıyısından dağ havasına geçelim. Yine mi yoldan sapacağız demeyin, bu işin doğasında yoldan sapmak var. Sapmayanlar ne mi kaçırıyor? Kaplan Dağ Restoran Türkiye'nin en iyi 10 lokantası arasında gösteriliyor, işte bunu kaçırıyor. 2015 Dünyanın En İyi Restoranı El Cellar de Roca’nın şefi Joan Roca bile Kaplan Dağ’ı ziyaret etmiş hesap edin. Bunca üne şöhrete rağmen burası da tahmin edeceğiniz üzere burnu havada değil, aksine sıcak ve samimi bir işletme.

Restoran arada bir bölgedeki köylülerden aldığı az bilinen tarifleri de menüsüne katıyor. Bu anlamda da değerli bir kültürel mirasa sahip çıkıyorlar. Kaplan’da ayaklarınızın altına Tire Ovası’nı aldığınızda başka hiçbir şey düşünemeyeceksiniz.

Adres: Kaplan Köyü, Tire, İzmir

Çöp şişin tescilli markası: Kasap Mehmet Zengin'in Yeri – Çine

Çine köftesi ve çöp şişin en ünlü adreslerinden biri tescilli bir marka olan Kasap Mehmet’tir. Sıra sıra çöpçüler arasında bizim de tercihimiz burası. 50 yılı aşkın zamandır hizmet veren işletme atadan dededen beri bu işi yapıyor. Çöp şiş ve ayran ikilisi bir yol üstü durağında giden en uyumlu menü diyebiliz. Hem yemesi aşırı kolay hem de lezzeti tavan! Tek kötü tarafı bu çöp şiş denen şeyi yerken kaç tane yediğiniz, daha ne kadar yiyebileceğiniz konusunda asla bir fikriniz olamıyor. Sonsuza kadar yenilebilir gibi.

Adres: Çine, Yeni, 09500 Aydın

Rakibi neredeyse yok: Mikado Pide – Aydın

foursquare

foursquare

İzmir’den Denizli’ye doğru giderken uğramanız gereken bir durak burası. Mutlaka uğrayın ve pide denilen basit gibi gözüken lezzeti aslında ne kadar yanlış bildiğimizi öğrenin. Kaymak nedir, pide üzerinde neye dönüşür, tahin pideyle birleşince nasıl bu hale gelir, şaşıracaksınız. Sipariş üzerine yapılan pideler için biraz beklemeyi göze almalısınız.

Eti ve peyniri kendi çobanlarından edinen Mikado’da hamurun suyu da yörenin dağlarından süzülüp geliyor. Bu yüzden başka yerde benzerini bulabilmenizin ne yazık ki imkanı yok. Kıymalı pidenin üzerine sıkılan turunç suyu ise tarif edilemez, ancak deneyerek anlayabilirsiniz. Tek rakibi bir ihtimal Marmaris’ten Datça’ya doğru giderken Mavi Pide olabilir. Onu da belki yazının ikinci bölümünde ele alırız. Öyle ya Ege yolu lezzetlerini bir yazıya sığdırmak imkansız.

Adres: Çarşı Mah. Hükümet Cd. No:7 Bozdoğan/Aydın


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?