İlaç, otomotiv, kağıt, tutkal, boya, tekstil, sabun ve daha birçok sektörde de kullanılan mısır, Türk mutfağının farklı noktalarında da kendine yer bulur. Patlatılarak, haşlanarak ya da közlenerek tüketilebilir. Mutfakların yanında bir sokak lezzeti olarak da öne çıkan mısır, hem tek başına hem de başka bir yemeğin içinde tane tane karşımıza çıkabilir. Mısır unu ve mısır yağı da sıklıkla sofralarda boy gösterir.
Mısırın faydaları nelerdir?
Mısır bitkisinin faydaları sandığınızdan çok daha fazla aslında. En öne çıkan faydalarını ise şu şekilde saymak mümkün:
Mısır nasıl patlatılır?
Şu içeriğimizden daha fazla detaya ulaşabilirsiniz.
Patlamış mısırın kalorisi nedir?
Patlamış mısır tamamen yağ ile yapıldığı için kalorisi biraz fazla sayılabilir. 100 gram patlamış mısırda 374,8 kalori bulunur. Patlamış mısır film veya dizi izlerken, arkadaşlarla sohbet ederken sıklıkla tüketilir. Genellikle ne kadar tüketildiği fark edilmeden hızlıca yenir. Bu yüzden aldığınız kalorilere dikkat ediyorsanız patlamış mısır yerken de sınırlarınızı bilmenizde fayda var.
Mısır nasıl haşlanır?
Mısırlarınızı hem kabuklu hem de kabuksuz şekilde haşlayabilirsiniz. Kabuklu pişirmek için mısırınızı yarısına kadar soymanız gerekir. Kabuksuz pişirirken de soyduğunuz kabukları, mısırı haşlayacağınız suyun ya da sütün içerisine koymanız gerekir. Mısırları bir düdüklü tencereye yerleştirin. Su ile pişiriyorsanız içerisine tuz ya da şeker de atabilirsiniz.
Şu içeriğimizden adım adım daha detaylı "Mısır nasıl haşlanır?" sorusunun cevabına ulaşabilirsiniz.
Lezzet için sabır şart: Mısır kaç dakikada haşlanır?
Mısırın haşlanma süresi, düdüklü tencere için yaklaşık 1 saattir. Bu süre içerisinde taneleri daha yumuşak olur.
Haşlanmış mısır kaç kalori, mısır besin değeri ne kadar?
Haşlanmış mısırın 100 gramı 96 kaloridir. Yağsız pişirildiği için düşük kaloriye sahiptir. Bunun yanı sıra, 100 gramında 21 gram karbonhidrat ve 3,4 gram protein bulunur.
Evde mısır nasıl yetiştirilir?

Eğer evde, ellerinizle mısırınızı yetiştirmek istiyorsanız ne yazık ki bunun için saksı yeterli olmayacaktır. Ama ufak da olsa bir bahçeniz varsa ve bu bahçeyi mısır ekimine ayırmanızda bir sakınca yoksa aşağıdaki adımlara dikkat ederek mısır yetiştirebilirsiniz. O zaman daha fazla bekletmeden mısır nasıl yetiştirilir diye merak edenleri hemen aşağıya doğru alalım.
Yorumlar
0