Kışın gelmesine sevindiğimiz nadir konulardan birisidir, tezgahta yerini alan kestaneler. Bir de sobalı evde yaşıyorsanız üstelik keyfi iki kat daha artar. Bilen bilir.
Tatlılarını, pastalarını yazmıyoruz bile. Hepsi muazzam, hepsi parmak ısırtır. Yemesi çok güzel olan kestanenin sevmeyeni de yok değil. "Kestane nasıl sevilmez yahu?" diye söylendiğinizi duyar gibiyiz, ancak var öyle şanssız insanlar.
Bu yazımız kestaneyi sevenlerden çok sevmeyenlere geliyor. Kestaneye aşık olmanız için artık hiçbir engel yok.
Kansızlığa ıspanak kadar iyi gelir
Kestanede bulunan yüksek orandaki demir miktarı kansızlığa iyi gelir. Bunun için közlenmiş kestane tercih edebileceğiniz gibi kabuklu olan kestaneyi haşlayarak da tüketebilirsiniz.
Kemik gelişimini destekler ve güçlendirir
Aynı zamanda kestanenin içeriğinde bulunan magnezyum ve fosfor, kemik metabolizmasının gelişimi adına önemli bileşenlerden birisidir.
Prostata yakalanma oranını azaltır
Kestane, içerdiği yüksek oranda selenyum sebebiyle prostat kanseri ile mücadeleye yardım eder ve tüketen erkeklerin bu hastalığa yakalanma oranını azaltır.
Stresi yok eder sakinlik verir
İçindeki bileşenlerin sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisi vardır. Kestane şekerleri bu konuda oldukça ideal gibi gözüküyor, ne dersiniz?
Kışın hastalıklardan korunmanıza yardımcı olur
İçeriğindeki C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan korunmanıza yardımcı olur.
Kan dolaşımını hızlandırır
Kestane, kandaki alyuvarların yapımı için gerekli olan folik asit açısından da çok zengindir. Bu da kan dolaşımını hızlandırır. Ayrıca, kansızlık yani anemiyi önlemeye yardım eder.
Sadece kemik değil dişlerin de gelişiminde etkilidir
İçerdiği potasyum ve diğer vitaminler dişlere de fayda sağlayarak dişleri kuvvetlendirir.
Kronik ishali düzenler
Kestanenin bol lifli yapısı mide rahatsızlıklarını giderir. Aynı zamanda içerdiği lifler dolaşım sistemini rahatlatarak ishali önler.
Günün yorgunluğunu siler süpürür
Halsizlik ve aşırı yorgunluk durumlarında kestaneden yardım alabilirsiniz, içeriğindeki vitaminler vücuda enerji verir ve hücreleri uyarır.
Yorumlar
0