Kahve severler, her gün bardak bardak içenler, güne bir kupa kahve içmeden başlayamayanlar buraya!
Kahve faydasıyla zararıyla kabul ettiğimiz, pek sevdiğimiz, enerji veren, nefis bir içecek ama... Hakkında birçok olumsuz araştırma sonucu da bulunuyor, özellikle glukoz toleransını olumsuz etkileyebileceği, insülin direncini artırabileceği ve kilo almanıza neden olabileceği de söyleniyor. Bunun yanı sıra bugüne kadar birçoğunuzun duyduğu gibi kahvenin zayıflattığı söylenen araştırmalar da bulunuyor. Hal böyle olunca kafalar karışıyor.
Tam da bu yüzden kahveyi tüm yönleriyle ele alıyor, kimler içerse ne işe yarar, kahve kilo mu aldırır yoksa zayıflamaya mı yardımcı olur bir bir anlatıyoruz.
Artık güne kahveyle başlamadan önce iki kez düşünebilir, öğrendiklerinizden sonra kahveye olan bakış açınızı değiştirebilirsiniz.
E haydi o zaman kahve zayıflatır mı yoksa kilo mu aldırır anlatalım.
Toplanın!
"Kahve zayıflamaya neden olmayabilir"
Son araştırmalara göre, kahve, aslında bol miktarda tüketildiğinde kilo verme yönündeki hayallerinizi tersi yönde etkileyebiliyormuş ne yazık ki. Avustralya’da yapılan bir çalışmaya göre kahvenin içinde bulunan bir polifenol olan CGA (klorojenik asit), vücudumuzdaki yağ kaybını önleyici bir etki oluşturabiliyor. Öyle ki insülin direncini artırmaya bile neden olabileceği söyleniyor.
Kahve severleri üzecek bu araştırma, kahvenin faydalarından ne kadar yararlanabileceğinizin günde ne kadar kahve içtiğinizle alakalı olduğunun da altını çiziyor. Yani araştırmaya göre, günde 3-4 bardak kahve içmek kardiyovasküler hastalıklara veya tip 2 diyabet riskine karşı vücudumuzu koruyucu bir etkide bulunabiliyor olsa da biraz daha fazla, yani günde 5-6 bardak kahve içmek, insülin direnci ve glukoz intoleransı gibi sorunların ortaya çıkmasına neden olabiliyor.
"Kafein alımının fazlalığı vücudunuz için tahmin ettiğinizden daha tehlikeli olabilir"
Araştırmaya göre, kafein alımı ile ilgili temel sorun, tüketilmesinin ardından meydana gelen glukoz intoleransı. Ne yazık ki, glukoz intoleransıyla birlikte tip 2 diyabet de gelişebiliyor. Vücut bir şeker hastası gibi insülin ve şeker dengesini dengelemeye çalışırken kilo almaya daha meyilli bir hale geliyor.
Günde 200 miligramdan daha fazla kafein tüketmek aynı zamanda yatkın olan bünyeler için anksiyete riskini artırabiliyor ve uykuyla halledemeyeceğiniz olumsuz bir ruh hali yaratabiliyor. Buna ek olarak kafein tüketimi stres altında olmasanız dahi kortizol üretimine neden olabilir.
Yorumlar
0