Cilt, ne yazık ki iş ve dış birçok değişkenden kolayca etkilenen bir yapı.
Özellikle "hassas ciltli" olarak anılanlar için durum daha da vahim olabilir, güneş nedeniyle oluşan kızarıklıklardan, yanıklardan kurtulmak bile çok zahmetli bir sürece dönüşebiliyor, bildiğiniz gibi.
Durum böyleyken, gün içinde aslında hiç farkında olmasak bile sık sık farklı yüzeylere temas eden dirseklerimiz ve ağda gibi farklı tüylerden kurtulma yöntemleri nedeniyle zaman içinde kararmaya başlayan koltuk altlarımız da bundan nasibini alıyor, o kararmalardan kurtulmak hiç de kolay olmuyor.
Son zamanlarda bu konuyla ilgili kimyasal içerdiği söylenen farklı yöntemler geliştirilmiş olsa da cildine kimyasal uygulanmasını istemeyenler, doğal malzemelerden destek alma yoluna gidiyor.
Peki ama bu noktada yardımımıza hangi malzemeler koşuyor, bu doğal karışımlar nasıl uygulanıyor, gerçekten işe yarıyor mu?
İşte tüm bu sorularınıza en etkilisinden yanıt bulabileceğiniz bir karışım geliyor!
Önce kullanacağımız malzemeleri tanıyalım: Domates ve pirinç unu
Dirsek, diz kapağı ve koltuk altındaki kararmalar için uygulanabilecek doğal karışımımızın 2 temel malzemesi domates ve pirinç unu. Bu iki basit malzeme nasıl işe yarıyor derseniz hemen anlatalım:
Karışımın en etkili malzemesi olan domates, içinde bulunan bolca C vitamini ve likopen sayesinde cilt sağlığını destekleyen en önemli besinlerden biri. Likopen ve C vitamininden aldığı güçle cildin kolajen üretimi destekliyor, hücrelerimizin yenilenmesini sağlıyor. Aynı zamanda domates, cildi güneşin zararlı ışınlarından koruyarak doğal dengesini korumasına yardımcı oluyor, esneklik kazandırarak yaşlanma karşıtı bir etki yaratıyor. Hal böyle olunca çeşitli nedenlerle kararan dirsek, diz kapakları ve koltuk altına da çözüm oluyor.
Düzenli olarak yendiğinde de bu etkilerini hissettiren domates, maske olarak kullanıldığındaysa daha kısa sürede daha etkili sonuçlar alınmasını sağlıyor.
Domatesin asidik yapısı, özellikle hassas ciltliler için kızarıklık ve yanma gibi olumsuz yan etkiler yaratabileceğinden, pirinç unu da ona desteğe geliyor. Peki ya neden pirinç unu?
Çünkü pirinç ununda, pirincin içinde yer alan ve ferulik asit olarak anılan bir madde bulunuyor. Güçlü antioksidan özellikler gösteren bu madde sayesinde pirinç unu da bu sayede cildin temizlenmesine ve ışıl ışıl parlamasına, hücrelerin sağlığına kavuşup yenilenmesine destek oluyor.
Bunun yanı sıra yine pirincin içinde yer alan allantoin adlı madde sayesinde cilt, güneşin zararlı ışınları başta olmak üzere birçok kötü dış etkenden koruyor. Doğal olarak, cildimizde kararan bölgeleri beyazlatma çabamızda pirinç unu en iyi tercihlerden biri oluyor.
Gelelim nasıl yapıldığına: Dirsek ve koltuk altı kararmalarına çözüm olan doğal karışımın tarifi
Kullanacağımız 2 malzemenin de etkilerini öğrendiğimize göre sıra geldi bu pratik ve doğal karışımı nasıl yapmamız gerektiğine. İşte karşınızda dirsek ve koltuk altı kararmalarına çözüm olan doğal karışımın tarifi!
Malzemeler:
* Malzemeleri uygulayacağınız bölgenin genişliğine göre artırabilir ya da azaltabilirsiniz. Karışımın daha etkili olmasını istiyorsanız içine yarım limonu taze sıkarak suyunu ekleyebilirsiniz. Eğer hassas bir cildiniz varsa karışımın cildinizi kurutmasını engellemek için içinr 1-2 çay kaşığı zeytinyağı da ilave edebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Domatesi güzelce yıkayıp kabuklarını soyun ve rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Ardından içine bir yandan karıştırarak yavaş yavaş pirinç unu eklemeye başlayın. Karışımınız macun kıvamına geldiğinde kullanıma hazır hale getirdiniz demektir.
Nasıl Kullanılır?
Karışımınızı hazırlar hazırlamaz taze taze kullanmanız önemli. Bu nedenle dilerseniz karışımı hazırlamaya başlamadan önce cildinizi kirden ve deodorant, vücut kremi gibi çeşitli kozmetik kalıntılardan arındırın, maskeyi uygulayabileceğiniz temizliği sağlayın. Karışımı hazırladıktan sonra parmaklarınızla beyazlatmak istediğiniz bölgeye uygulayın. Bu şekilde 20-30 dakika bekleyin. Karışım tamamen katılaşıp kuruduğunda ılık suyla güzelce temizleyin. Haftada 2-3 kez güvenle uygulayabilirsiniz. İşte bu kadar!
Yorumlar
0