Türkiye'de vegan olmak kolay değil. Bu topraklar vegan beslenmeye -maalesef- alışık değil; hatta böyle bir akıma ve düşünce biçimine de tam olarak henüz hazır değil.
Bu yüzden de doğru inandığı şekilde yaşayan ve beslenme düzenini de bu inandıklarına göre ayarlayan veganlara saygımız sonsuz. Yemek.com'da olabildiğince yer verdiğimiz vegan tarifleri, en iyi falafel mekanları, vegan ile vejetaryen arasındaki farklar ve diğer vegan yazıları da bu saygımızdan ötürü aslında.
Yeryüzüne Özgürlük Derneği'nin hazırladığı nefis vegan beslenme tablosunu da bu yüzden bayılarak yayınlıyoruz. Dünyada örnekleri olan ancak Türkçe olarak ilk defa bu kadar kapsamlısını gördüğümüz vegan beslenme tablosunda, özellikle Türkiye'de kolaylıkla bulunabilecek vegan yiyecekleri ön planda tutulmuş. Bu da bazen istediği lezzette yiyeceği bulamayan veganlar için çok doğru bir yönlendirme demek.
Aşağıdaki tabloda yer verilen ana konular şu şekilde:
¦ Hangi vegan yiyeceklerinde günlük ihtiyaçlar ne kadar yer alıyor?
¦ Vegan beslenenler için hangi besinden günlük ne kadar tüketmek lazım?
¦ Vitamin ve minerallerin vücutta depolanabilirliğini ve emilimini arttıran/azaltan faktörler neler?
¦ Gut hastalığına, kolesterole, kalp-damar hastalıklarına, obeziteye iyi gelen vegan yiyecekleri neler?
¦ Veganlar için kahvaltı önerileri neler?
Print edip, duvarlara, buzdolaplarına asmalık bir çalışma. Görsellere sağ tıklayıp, bilgisayarınıza kaydedebilir ya da tıklayarak daha büyük haline ulaşabilirsiniz. Yeryüzüne Özgürlük Derneği'ne buradan selamlarımızı ve sevgilerimizi gönderiyoruz.
Yorumlar
0