Ana Yemeklere Yancı:

Rus Salatası Tarifi

Rus Salatası Tarifi
Tarif Defterime
Ekle

Bol mayonezli, havuçlu muazzam bir salata... Karşınızda sofraların en sevileni olacak lezzetli bir tarif, Rus salatası tarifi. Hem ana yemeklerin yanında servis edilecek hem de misafirler geldiğinde pek çok böreğin, çöreğin yanına yancı olacak.

Malzemeleri de her evde bulunan türden ve ekonomik. Hazırlıklarınız tamamsa eğer mutfağa geçin ve salata tarifimizi hazırlamaya başlayın. Şimdiden ellerinize sağlık.

Devamını Oku

KALORİ: 1 porsiyon için100/kcal
Besin Değerlerini Görmek İçin
Tıklayınız.

KAÇ KİŞİLİK

1 büyük tepsi

HAZIRLAMA SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

10 dakika
Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.
ingredients

Rus Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2adethavuç
  • 2adet büyük boypatates
  • 1su bardağıbezelye
  • 8adetkornişon turşu
  • 3çorba kaşığımayonez
  • 3çorba kaşığıyoğurt
  • 1çay kaşığıtuz
  • 1daldereotu (arzuya göre)

Rus Salatası Tarifinin Püf Noktası

Buzlu su garnitürlerin sıcaklığını şoklayıp dağılmamasını sağlıyor.

Rus Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Havuçları, patatesleri, kornişon turşuları orantılı bir şekilde kesin. Sonra bir tencereye turşular hariç garnitürleri alıp haşlayın. (Çok haşlamanıza gerek yok)
  2. Haşladıktan sonra garnitürleri soğuk buzlu suyun içine alın ki şok etkisi yaratacağı için dağılmasın. 10 dakika dinlensinler.
  3. Bir cam kasede mayonez, yoğurt ve tuzu birleştirip, karıştıralım. İçine soğuttuğumuz garnitürleri de ekleyip harmanlayalım.
  4. Servis tabağına alalım ben görsellik için dereotu kullandım, arzuya bağlı. Afiyet olsun.
market-icon

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Pazartesi günleri kasap, Salı ve Çarşamba günleri sebze meyve, Cuma günleri kuru yemiş, Cumartesi günleri balık, Pazar günleri baharat siparişlerin için taptaze ve indirimli ürünler Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, tüm malzemelerin dakikalar içinde kapında!



Doyamayanlar için bir de videomuz var!


Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
4

Nur Başpınar
Ben de Yemek.com'un yazarlarından biri oldum. Kendimi geliştireceğime bütün kalb...
Devamını okuyun
0takipçi3 içerik

Sıkça Yenen Konular


Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?