Kuşburnu Çayı

Yemeklerin Ağırlığını Midenizden Atmaya Niyetli, Mideyi Rahatlatan 8 Çay

Favorilerime
Ekle

Bayram demek bol bol yemek yemek demek. Bol bol yemek yerken ölçüyü tabii ki kaçırmak demek. Ölçü de kaçtığında mideye giren kramplar, ağrılar, rahatsız hissetmeler demek.

Her bayram öncesinde televizyonda mide rahatlatan çaylar başlığında haberleri izleriz. Unutun haberleri, biz size hazırlanışlarıyla birlikte veriyoruz her şeyi. Mideyi rahatlatan çaylar dosyasını açıp tek tek sıralıyoruz.

Bu bayram kimsenin midesi üzülmesin, yersiz ağrı çekmesin, kendisini kötü hissetmesin diye.

Bunlar hep sizin için, hep bizim için.

  • Zencefil çayı

Kış günlerinin en sadık dostu olan zencefil çayı dolaşım ve sindirim sistemini hızlandırdığı için yediklerinizi daha kısa sürede hazmedebilecek ve midenizde hissettiğiniz ağırlığı üzerinizden atabileceksiniz.

  • Zencefil çayı nasıl yapılır?

15-20 gram taze zencefili temizleyip kaynatılabilir hale getirin. Zencefilleri ince ince dilimleyip kaynayan suya atıp 10 dakika demlemeye bırakın.

  • Safran çayı

Safran Çayı

Dünyanın en değerli baharatlarından bir tanesi ve bu nedenle kilo bazında fiyatı da oldukça yüksek olan safran, çok hafif olduğu için bir tutam safran ihtiyacınızı görecektir. Safranın iyi gelmediği şey de yoktur hani, bağırsak sisteminizi rahatlatıp sizi mutlu eder.

  • Safran çayı nasıl yapılır?

Bir tutam tel safranı bir bardak ölçtüğünüz kaynayan suyun içine atın. Ardından kaynayana kadar bekleyin. Kaynadıktan sonra bardağınıza alıp için.

  • Papatya çayı

papatya-cayi

Stres odaklı mide kramplarına dahi iyi gelen papatya çayı, hazımsızlık nedeniyle ortaya çıkan ağrıları da ortadan kaldırır. Mideniz mutlu, siz mutlu, siz rahat, her şey rahat.

  • Papatya çayı nasıl yapılır?

Papatya çayını bir fincanın içine 1 ya da 2 tatlı kaşığı papatya atıp üzerine kaynamış su ekleyerek hazırlayabilirsiniz. Demleme süresi ise bu narin bitki için 2 ya da 3 dakika.

  • Rezene çayı

rezene-cayi

Hazımsızlık, mide krampları, mide sancıları ve bağırsak problemlerinin azılı düşmanıdır rezene çayı. Rezene çayı mideye oldukça iyi geliyor ancak kullanırken dikkat etmek gerekiyor. Gün içinde yüksek miktarlarda kullanmamanız çok önemli.

  • Rezene çayı nasıl yapılır?

Bir bardak kaynamış suya 1 ya da 2 çay kaşığı kurutulmuş rezene dökün. Ardından 5-10 dakika boyunca demlemeye bırakın. Süzün ve dilerseniz tatlandırın.

  • Nane çayı

Midenizi şiş hissettiğinizde ağzınıza atmak istediğiniz o nane şekerini şimdi bir kenara bırakın ve nane çayına yönelin. Çünkü şekerin yapamadığını yapacak, midenizi pek rahatlatacaktır. Yiyecekleri öğütmenize yardımcı olacaktır.

  • Nane çayı nasıl yapılır?

2 yemek kaşığı kuru nanenin üzerine bir bardak kaynar su dökün. Bu karışımın üzerini kapatın ve 5 dakika demlenmeye bırakın. Ardından süzerek ve limon sıkarak afiyetle için.

  • Melisa çayı

Melisa Çayı Faydaları

Oğulotu çayı olarak da bilinen melisa çayı, mide spazmlarını azaltıyor ve rahatlatıcı etkisiyle mideyi korur. Ayrıca sinirsel mide rahatsızlıklarını da yatıştırdığı biliniyor.

  • Melisa çayı nasıl yapılır?

Suyu kaynatın ve biraz bekleterek 85-90°C'ye düşmesini sağlayın (çok kaynar su bitkinin faydalı bileşenlerini bozabilir). 1 tatlı kaşığı kurutulmuş melisa yaprağını (veya 4-5 adet taze melisa yaprağı) bir fincana koyun ve üzerine sıcak suyu ekleyin. 5-10 dakika demlenmesini bekleyin. Daha uzun süre demlenirse tadı biraz acı olabilir. Yaprakları süzün ve isteğe bağlı olarak bal veya limon ekleyerek tatlandırabilirsiniz.

  • Meyan kökü çayı

Meyan Kökü Çayı

Gastrit ve ülser gibi rahatsızlıklarda etkili olduğu söylenen meyan kökü çayının mide asidini dengelemeye yardımcı olduğu biliniyor. Ancak dikkat, yüksek tansiyon hastaları bu çayı tüketmemeli.

  • Meyan kökü çayı nasıl yapılır?

1 su bardağı suyu kaynatın ve ocaktan alın. 1 tatlı kaşığı kurutulmuş meyan kökünü (5-6 gram) suya ekleyin ve 5-10 dakika demlenmesini bekleyin. Süzerek fincana alın. Tatlandırmak için bal veya tarçın ekleyebilirsiniz.

  • Kuşburnu çayı

Kuşburnu Çayı

Bağışıklığı güçlendirmesiyle bilinen kuşburnu çayının mideyi rahatlattığı da biliniyor. Mide ülseri ve reflüye karşı koruyucu etki gösterirken mide asidini de dengeliyor.

  • Kuşburnu çayı nasıl yapılır?

Suyu kaynatın ve ardından ocaktan alın. 1 yemek kaşığı kurutulmuş kuşburnu (10-12 adet) ekleyin ve 10-15 dakika demlenmeye bırakın. Alternatif olarak kuşburnunu ezerek kullanırsanız, içeriğindeki vitaminler suya daha iyi geçer. Süzerek fincana alın. Tatlandırmak için bal, tarçın veya limon ekleyebilirsiniz.

Önemli Uyarı

Bu yazı genel bilgilendirme amaçlıdır, reçete niteliği taşımaz. Bu yazıdaki bilgiler de dahil olmak üzere doktorunuzun sizin için uygun görmediği hiçbir yöntemi denememelisiniz.


Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?