Yemek.com
Mis Gibi Yaz Koktu:

Ananaslı Puding Tarifi

Gözlerimiz daha ferah lezzetler aramaya başladığına, diyetlerimiz düşük kalorili şeyler yememizi söylediğine göre yaz yaklaşıyor demektir.

Egzotik lezzeti, düşük kalorisi, doğal şekeri ile ananas, tam da yaza uygun bir lezzet. Diyetlerde tüketilmesi önerilen ananas, C vitamini yönünden muhteşem bir kaynak. Aynı zamanda sindirim problemi yaşayanların da kurtarıcısı olabiliyor.

Ananastan hafif bir püre yapıp, bol sütlü pudingin içine kattık. Kaşık kaşık yenecek, kalorisi düşük nefis bir puding yaptık. Oh, misler gibi yaz koktu.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 4 dilim taze ananas
  • 1,5 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Ananaslı Puding Tarifinin Püf Noktası

Ananaslarınızın taze olarak kullanılması şeker ve lezzet dengesi açısından oldukça büyük önem taşıyor. Ananasların olgunlaşmış ananaslar olmasına dikkat edin. Taze ananas bulamadığınız durumlarda konserve ananas kullanabilirsiniz. Fakat konserve ananası suyundan arındırarak kullanın.

Nasıl Yapılır?

  1. Ananasları mikserinizin içine alın ve püre haline getirin.

  2. Derin bir tencerenin içine nişasta, un ve şekeri ekleyin. Karıştırın. Sütü bu karışımın içine azar azar ekleyin. Eklerken de çırpma teli ile karıştırmaya devam edin.

  3. Ocağınızın altını açın ve pudingi sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin.

  4. Kaynama noktasına gelen karışımın içine püre haline getirdiğiniz ananası ilave edin. Karıştırmaya devam edin ve kıvam almasını sağlayın.

  5. Puding tam anlamıyla kıvam aldığında ocağınızın altını kapatın. İçine vanilya ve hindistan cevizi rendesini ilave ederek karıştırın. Servis kaselerine bölüştürün. Dolapta bir süre dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Ananaslı Puding Pişirme Önerisi

Ananas püresini ekledikten sonra kıvamı ile ilgili problem yaşarsanız, 1 yemek kaşığı daha nişasta ekleyerek dengeyi sağlayabilirsiniz.

Ananaslı Puding Tarifinin Servis Önerisi

Taze ananas parçaları ve hindistan cevizi rendesi ekleyerek servis edebilirsiniz.