2017-burc-yorumlari

Yıldızlardan Haber Var: 2017'de Hangi Burç Nasıl Beslenmeli?

Favorilerime
Ekle

Daha önce astrolojinin bize verdiği yetkiye dayanarak hangi burç hangi kahveyle iyi anlaşıyor, hangi burç hangi yemeği çok seviyor, hangi burcu nereye yemeğe götürmeniz gerektiğinizden bahsettik. Hatta biraz daha ileri gidip her burcun en kötü yemek alışkanlıklarını da bir bir ortaya döktük.

Bugün konumuz ise 2017 burç yorumlarınız. Gazetelerin sayfa sayfa yorumladığı yıllık burç yorumlarını biz tabii ki de yemek açısından ele alıyoruz ve bu sene içinde gastronomi haritanızda ne var, onu didikliyoruz.

Bakalım yıldızlar sizin için hangi yemekleri söylüyor?

Koç burcu (21 Mart – 19 Nisan): Demir içeren yiyeceklere yoğunlaşmalı

foodnetwork

Koç burcu insanları çevresindekilerle kendi tariflerini paylaşmayı en fazla seven burç grubu. Pratik ve kolay yemekleri yapmaktan keyif alsalar da mutfakta deneysel takılmayı da seviyorlar.

2017'de ise enerji depolamasına daha çok ihtiyaç duyacak Koçlar. Çünkü daha çok meşgul olup daha çok koşturmaları, istedikleri şeyler için daha çok çabalamaları gerekecek. Bu yüzden içinde demir bulunan istiridye gibi deniz ürünleri, ıspanak gibi yeşillikler, kaju gibi kuruyemişleri bol bol tüketmelerinde fayda var.

Boğa burcu (20 Nisan – 20 Mayıs): Kahvaltısız olmaz

yemek.com

Astrolojinin en midesine düşkün burcu olan Boğa için dünyadaki en güzel şey lezzeti tavan yapmış bir yemektir. Kötü bir yemek ise onu hayattan anında soğutabilir. Özellikle soslara düşkünlükleriyle de bilinirler.

Bu sene Mart ve Nisan ayında Mars gezegeninin burçlarında olması sebebiyle çok enerjik bir dönemden geçecek Boğa kardeşler. Bu yüzden kahvaltıda yumurta yemeden, akşam yemeğinde et ürünlerini tercih etmeden bu dönemi geçirmesinler.

İkizler burcu (21 Mayıs – 21 Haziran): Sağlıklı beslenme şart

Her İkizler burcu insanı aslında gizli bir Vedat Milör'dür. Yani yeni ve farklı şeyler yemeyi, denemeyi seven İkizler insanlarının içinde bir gurme yatar. En zayıf noktaları ise baharatlardır.

2017 Mart ayında kariyerlerinde yeni bir bölüme geçecek olan İkizler burcu dostlarımız iş değişikliği de yapabilir, tamamen yeni bir düzene de geçeblilir. Bu yüzden bu dönemde sağlıklı beslenmelerinde fayda görüyor yıldızlar.

Yengeç burcu (22 Haziran – 22 Temmuz): Hindistan cevizi yağı sizi çağırıyor

lifeinrecipes.com

Astrolojinin en evcimen burcu olan Yengeç, mutfakta zaman geçirmeyi de evde ailesiyle ve sevdikleriyle bir sofra etrafında toplanmayı da her şeyden çok sever.

Bu yıl içinde Satürn, Yengeç burcunda konumlanacak ve bu da Yengeçler için hayatlarının neredeyse en sağlıklı dönemlerine girmeleri demek. Bu yüzden astroloji onlara en sevdikleri yemekleri Hindistan cevizi yağıyla denemelerini öneriyor bu sefer.

Aslan burcu (23 Temmuz – 22 Ağustos): Davet sofralarının yıldızı o olacak

Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi

Lüks ve görkemli sunumlara asla hayır diyemeyen Aslanları mutlu etmek istiyorsanız ona birlikte yemek yapmayı teklif edin ya da ona sürpriz yapın ve mükellef bir sofra kurun. Öyle insanlar bunlar.

2017'de ise Mars gezegeni Temmuz sonundan Eylül ortasına kadar Aslan burcunda olacak. Bu süre içinde Aslanları daha çok yemek sofralarında, davetlerinde göreceğiz. Özellikle dolgulu mantar, somon gibi yemekler Aslanları çok mutlu edeceğe benziyor. Yalnız alkol tüketimine dikkat!

Başak burcu (23 Ağustos – 22 Eylül): Tavuk suyu çorba sizi mutlu edecek

Tavuk Suyu Çorbası Tarifi

Titizlilikleriyle tanınan Başaklar mutfakta da tarifleri harfi harfine uygulamaya dikkat eden, düzenden yana insanlar. Bu yüzden geleneksellikten de şaşmıyorlar genelde.

Eylül ve Ekim'de burcunuza geçecek olan Mars sayesinde bu dönemde tavuk suyu çorba ve meyveler en büyük yardımcınız olacak; sizi sağlıklı ve mutlu tutacak. Astrolojinin tavsiyesi bu sene yapay tatlandırıcılardan uzak durmanız.

Terazi burcu (23 Eylül – 22 Ekim): Aloe verayı kucaklayın

dherbs

Teraziler için astrolojinin en tatlıya düşkün burcu diyebiliriz. Tatlı ve şekerli şeylere hayır diyemeyen Teraziler ancak bu sene sağlıkları konusunda biraz daha özenli olmalı.

Zira özellikle 26 Şubat sonrası Teraziler sağlık ve beslenme düzenlerinde yeni bir yapılanmaya gitmeli. Bu sebeple midelerini rahatlatacak ve ciltlerini de güzelleştirecek aloe vera gibi bitkilerden yararlanabilirler.

Akrep burcu (23 Ekim – 21 Kasım): Et yemekleriyle istediğiniz kişinin kalbini çalacaksınız

Terbiyeli Kuzu Şiş Tarifi

Akreplerin gizli tarifleri vardır ve bunları pek paylaşmazlar. Zira yaptıkları her yemekte farklı bir tat alırsınız, bunun sırrı da içine gizemli malzemeler katmalarıdır.

Ekim ortasından yıl sonuna kadar burcunuzda kalacak Jüpiter sayesinde çok şanslı bir dönem geçireceksiniz. Bu dönemde arkadaşlarınızı davet ederek onlara mutfaktaki becerilerinizi göstermek isteyebilirsiniz. Kuzu şiş, et sote gibi ana yemekler istediğiniz kişiyi etkilemenize yardımcı olacak.

Yay burcu (22 Kasım – 21 Aralık): Menülerinizi basitleştirin

Sebzeli Kiş Tarifi

Burçların maceralardan ve yeni yer keşiflerinden sorumlu devlet başkanı olan Yaylar mutfakta da bu huyundan vazgeçmiyor ve dünya mutfaklarını kendi mutfaklarına taşımaktan zevk alıyorlar.

Ancak Aralık sonuna kadar Satürn'ün etkisinde olacak olan Yaylara astrolojinin tavsiyesi menülerini bu yıl biraz daha basit tutmaları. Fırın yemeklerine ağırlık verebilir, maharetinizi kiş tariflerinde gösterebilirsiniz.

Oğlak burcu (22 Aralık – 19 Ocak): Bol bol süt, peynir, yoğurt

peynircim

Satürn tarafından yönetilen Oğlak alışkanlıklarına çok bağlıdır. Konu yemek olduğunda da gelenekselden ve resmiyetten vazgeçmeyi pek istemez.

2017'de kariyeri açısından yeni bir dünyanın kapılarını aralayacak olan Oğlak dostlarımız kendilerini güçlü tutacak besinlere yönelmeli. Satürn kemikleri yönettiğinden kalsiyum ve magnezyum açısından besin değeri yüksek yiyecekleri tercih etmeliler. Özellikle süt, yoğurt ve diğer süt ürünleri sofralarında mutlaka olmalı.

Kova burcu (20 Ocak – 18 Şubat): Asya mutfağı sizi çağırıyor

Zodyağın en arkadaş canlısı burcu olan Kova bir ekmeği ikiye bölüp sizinle paylaşacak insandır. Kendinden çok arkadaşlarının da damak zevkine önem verir ve ona göre sofralar kurar.

Bu sene daha fazla özgürlüğüne önem vermeye başlayacak olan Kovalar bol bol da seyahate çıkacaklar. Özellikle Asya mutfağı onların kendilerini bulmalarını sağlayacak.

Balık burcu (18 Şubat – 20 Mart): Biraz da kırmızı ve beyaz et lütfen

Duygusallıklarıyla tanıdığımız Balıklar kendilerini rahatlatacak çay çeşitlerini ve çorbaları menülerinden eksik etmezler.

2017 boyunca burçlarında kalacak Neptün sayesinde onları daha fazla kendi hayal dünyalarına dalmış göreceğiz. Ayakları yere bassın istiyorlarsa kırmızı ve beyaz et onlara yardımcı olacaktır.

Bol afiyetli bir yıl olsun.


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?