2017-mutfak-tasarim-trendleri

Mutfağını Yenilemek İsteyenler İçin Bu Yıla Damgasını Vuracak 9 Tasarım Trendi

Favorilerime
Ekle

Belki aklınızın bir köşesinde bu sene mutfağınızı yenilemek, değiştirmek var ya da yeni bir eve taşınacaksınız ve mutfağınızı nasıl dekore etmeniz gerektiğine henüz karar veremediniz.

Yemek yapmayı ve yemeyi sevenler için evin en önemli yeri olan mutfağın tasarımı da en az orada geçirdiğiniz vakitler kadar değerli. Bu yüzden gelişigüzel kararlar almayın istedik ve 2017'de karşımıza çıkacak mutfak tasarım trendlerini derledik.

Sonuçta mutfak insanın kendine yakışanı yemesidir. Bol afiyet ve ilham olsun.

Mutfakların rengi bu sene lacivert olacak

paintersplaceblog

İster mutfak dolaplarınızı, ister duvarın renklerini lacivert olarak seçin, ama her türlü bu sene laciverte bu sene şans verin.

Bitkiler mutfağı ele geçirecek

inspiredhomeideas

Mutfaklarda daha çok yeşillik görmeye başlayacağız. Saksı bitkileri olduğu kadar sarmaşıklar da mutfağa hem tazelik hem de şıklık getirecek.

Her yerde ahşap görmeye alışın

ahsap-mutfak

Bu sene mutfakta doğallık daha ön planda. Bu yüzden doğal malzemeleri da daha çok göreceğiniz. Hatta daha çok ahşap mutfaklar ön planda olacak. Yerler, duvarlar her yer tahta olacak.

Çiftlik evinde yaşıyormuşsunuz gibi

backpackerbucks

İsterseniz metropolün en göbeğinde, 20 katlı plazada yaşayın mutfaklara çiftlik evi esintisi geliyor. Çok da yakışmıyor mu?

Sıcaklık ve konfor ön planda

nasets-marcusgard

Soğuk İskandinav kültürünün etkisiyle Danimarka'da bir yaşam biçimi olan "hygge" bu sene tüm dünyayı ele geçiriyor. Yani sıcaklık ve rahatlığı çağrıştıran şömine ateşlerinden tutun, peluş halılara, el örmesi battaniyelerden erimiş peynir, sıcak çikolatalara kadar her şey aklınıza gelebilir. Mutfak dekorlarına da işte tüm bu elementler hakim olmaya hazırlanıyor.

Mermer desenli duvar kağıtları

decorpad

Eğer duvar kağıdı kullanmayı tercih edenlerdenseniz bu sene mermer desenli olanlara şans verin. Mermerin sadece banyoya değil mutfağa da yakıştığını göreceksiniz.

Çerçeveler her yerde

jeleba

Mutfak duvarlarınızı boş bırakmayın. Geçen sene olduğu gibi bu sene de pleksiler mutfaklarda boy gösterirken çerçeveler de mutfak duvarlarını süsleyecek. İçine koyacağınız fotoğraf ve resimler size kalmış.

Bakır masalar, sandalyeler...

pinterest

Mutfakta yemek masası kullanmayı sevenlerdenseniz bu sene tercihiniz bakırdan yana olsun. Zira bakır ayaklı masa ve sandalyeler bu sene çok moda olacağa benziyor.

Halılar, kilimler sayesinde ayaklar da üşümeyecek

pinterest

Bu senenin trendlerini belirleyen konfor, sıcaklık ve doğallık mutfağın yerlerine de yayılıyor ve dokuma halılarla kilimler yeniden aramıza katılıyor.


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?