Kalp kalp kalp, çok kalp! İçinde yok yok bu kalplerin! Bildiğimiz milföyden ne mi farkı var? Gelin anlatalım...
![milfoy-kalp](https://cdn.yemek.com/mncrop/940/625/uploads/2019/11/milfoy-kalp.jpg)
Çocuklar Bunu Sevdi:
Sosisli Peynirli Milföy Kalpler Tarifi
22 Kasım 2019
Tarif Defterime
Ekle
Ekle
Devamını Oku
KAÇ KİŞİLİK
1 tepsiHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
20 dakikaSosisli Peynirli Milföy Kalpler Tarifi İçin Malzemeler
- 1paketmilföy hamuru
- 4adetsosis(ben piliç sosis kullandım)
- 100grambeyaz peynir
- 15dalmaydanoz
- 1paketsalam(aç-bitir salam)
- 1adetyumurta(milföylerin üstüne sarısı sürülecek)
Sosisli Peynirli Milföy Kalpler Tarifinin Püf Noktası
Bu tarifte malzemelerden sonra benim için en önemli olan şey görünüşleri. Bu yüzden en fazla özendiğim kısım da aynı zamanda. Siz de büyük/küçük kalpli kalıplarınız sayesinde benimki gibi farklı boyutlarda içi boş/dolu kalpler yapıp güzel görünmelerini sağlayabilirsiniz. Evdekiler tok bile olsa bu sevimli kalplerden yemek isteyeceklerdir :) Servis ederken yanına da yine kalıplarınızla kalp şeklinde salamlar kesip koyabilirsiniz, gerçekten kolay ve güzel oluyor.
Sosisli Peynirli Milföy Kalpler Tarifi Nasıl Yapılır?
- Milföy hamurunun çözülmesini beklerken bir yandan sosisleri küçük küpler halinde kesiyoruz. Yeterli miktarda peyniri çatalla hafif eziyoruz. İsteğe bağlı olarak 10-15 dal maydanozu da yıkayıp kesiyoruz.
- Milföy hamurları yeterli yumuşaklığa gelmişse kalpli kalıplardan (Bende 3 boy var, küçük/orta/büyük) en büyüğüyle kalpler yapıyoruz; bunlar zemin olacak.
- Zemin olarak hazırladığımız kalplerin üzerine küp küp kestiğimiz sosislerden, peynirden ve maydanozdan koyuyoruz. Ben bazılarını sadece sosisli ve/veya peynirli yaptım.
- Üzerlerini kapamak için 3 farklı yöntem kullandım. Yine en büyük kalp kalıbıyla kalp yapıyoruz ama sonra en küçük tarafıyla içini tekrar kesiyoruz.
- Dışta kalan ince şerit şeklindeki kalp bizim 1. kapama yöntemimizi oluşturan kapak aslında. 2. kapama yöntemi olarak basit bir şekilde zeminde kullandığımız kalplerden yapıp aynı şekilde üstünü kapatıyoruz.
- Bu yöntemde üstü düz kalmasın diye ben orta boy kalp kalıbıyla kestiğim salamlardan üstlerine koymayı tercih ettim, salamın üzerine de en küçük kalp kalıbıyla bir kalp kesip yerleştirdim.
- 3. yöntemde ise yine ilkinde yaptığımız ince şeritlerle kapatıp ortalarına küçük kalplerden yerleştiriyoruz; bu şekilde hem yanlardan içerisindeki malzemeleri görmüş oluyoruz, hem de daha güzel bir görüntü ortaya çıkıyor :)
- Yağladığımız tepsiye böreklerimizi dizip üstlerine yumurtanın sarısını sürüyoruz; önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
![youtube-thumbnail](https://cdn.yemek.com/uploads/2016/06/ymk-lazy.png)
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
5
Yorumlar
0