Lahana Turşusu Tarifi

Kış Sebzeleri Tezgahlardan Kalkmadan Bol Bol Yapılması Gereken 9 Kış Turşusu Tarifi

Favorilerime
Ekle

Kış sofralarının olmazsa olmazı turşuların büyük bir kısmını yaz sonu ve sonbaharda özenle kurduk, hatta çoktan afiyetle tüketmeye başladık. Ama bu güzelim mevsimin en lezzetli getirilerini de değerlendirmeden olmaz diye düşündük, kış sebzeleriyle hazırlayabileceğiniz turşu tariflerimizi hemen hazır ettik.

Beyaz lahanadan pancara, Brüksel lahanasından karnabahara, tam da şu aralar en lezzetli halleriyle tezgahlarda sizi bekleyen sebzeleri hazırlayın, kavanozları onların lezzetiyle dolduracağız bu kez!

Tam kıvamında olacak bu turşuların tadını öyle çok seveceksiniz ki her yemeğin yanında afiyetle yiyecek, bir kavanozu en fazla bir haftada bitireceksiniz. Tam da bunun için hemen aşağıda sizi bekleyen kış turşuları içinden en çok beğendiklerinizi bol bol hazırlamayı unutmayın deriz.

  • Mor lahana turşusu tarifi

Neredeyse sadece salatalarda kullanılan mor lahanaya hak ettiği değeri vererek başlıyor, onu hemen her yemeğin yanına yakışacak muazzam bir turşunun başrolü yapıyoruz.

Rengi iştahları en az ikiye katlayacak: Mor lahana turşusu tarifi

  • Lahana turşusu tarifi

En klasik turşu tariflerinden olan ama herkesin kolay kolay kıvamını tutturamadığı beyaz lahana turşusunu unutmak ne mümkün. "Benim yaptığım lahana turşuları hemen yumuşuyor" diyenler bu kıtır ve nefis kıvama bayılacak, bu tarifi tarif defterinin en başına yazacak.

Tam ölçülü reçetesiyle karşınızda: Lahana turşusu tarifi

  • Şipşak pancar turşusu tarifi

Turşuyu kurduktan sonra kıvamını bulmasını uzun uzun beklemekten yorulanları hemen böyle alalım. Pancarı turşu tadında hazırlıyor ama bu kez yemek için günlerce beklemiyoruz.

Yapar yapmaz yemeye başlayabilirsiniz: Şipşak pancar turşusu tarifi

  • Çabuk turşu tarifi

Turşunun olmasını uzun uzun beklemek istemeyenlere bir önerimiz daha var! Sevdiğiniz kış sebzelerini bir araya getirin, bu tarifle sadece 1 gün bekleyerek muazzam turşular elde edin.

Bittikçe yenisini yapmak da çok kolay olacak: Çabuk turşu tarifi

  • Pancarlı karnabahar turşusu tarifi

Mevsimin iki nefis sebzesi aynı kavanozda buluşur da böyle renkli bir lezzete hayır demek mümkün olur mu? Karnabahar sevmeyenler bile onu bu tarifin ardından afiyetle yemeye başlayacak, rengiyle kış sofralarında adeta bir çiçek gibi açacak.

Güzelliği lezzetinden: Pancarlı karnabahar turşusu tarifi

  • Brüksel lahanası turşusu tarifi

Farklı tatlar denemeyi sevenler için klasik lahana turşusuna bir alternatif de Brüksel lahanalarından geliyor. Bu mini mini lezzet topları turşuya dönüşünce damakta tam bir lezzet patlamasına dönüşüyor.

Tek başına dahi afiyetle yenir: Brüksel lahanası turşusu tarifi

  • Lokanta usulü kırmızı lahana turşusu tarifi

Daha önce evde hiç kırmızı lahana turşusu yapmadıysanız ya da deneyip bir türlü istediğiniz sonucu alamadıysanız bu tarif tam sizlik demektir. "Benim yaptıklarım hiç dışarıda yediklerim gibi olmuyor" diyenlere geliyor...

Bekleme süresi de birçok turşudan çok daha kısa sürüyor: Lokanta usulü kırmızı lahana turşusu tarifi

  • Sauerkraut tarifi

Şimdi de Alman ve Avusturya mutfağı başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde tanınan ve bolca tüketilen bir lezzette sıra. Kendi kendine fermente olduğu için bağırsaklar başta olmak üzere tüm vücuda birçok faydası bulunuyor, içeriğinde sirke bulunmadığı için klasik turşulardan çok daha farklı bir lezzete kavuşuyor.

Sirkesiz de yok limon da: Sauerkraut tarifi

  • Kırmızı soğan turşusu tarifi

Kırmızı Soğan Turşusu Tarifi

Kırmızı Soğan Turşusu Tarifi

Hazırladıktan sonra sadece 1 gün bekletmenizin yeterli olacağı bu turşu da bildiklerinizden biraz farklı. Kendisini garnitür olarak değerlendirebilir, ev yapımı burgerlerinizin içinde, birçok köfte, et yemeği, pilav ya da salata tarifinin yanında değerlendirebilirsiniz.

Mükemmel bir eşlikçi o: Kırmızı soğan turşusu tarifi


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?