thespruceeats.com

Pişerken Çıkan Kokuyu En Aza İndirmek Mümkün: Lahana Nasıl Haşlanır?

Favorilerime
Ekle

Sonbaharın sonu ve tüm kış boyunca kocaman lahanalar kaplar tezgahları. Özellikle bu mevsimin en doyurucu sebzelerinden ve ekonomik tercihlerinden de biri olur lahana. Kapuskasından çorbasına, turşusundan salatasına kadar farklı farklı tariflerde de kullanılıp çok sevilir. Ancak lahanayı pişirmek hep bir zor olmuştur. Gelin şimdi bu zorluğuyla bildiğimiz işi hep beraber kolaylaştıralım. Evde lahana pişirilmemesinin önündeki en büyük engellerden biri de lahananın kokusu. Bu kokuyu en aza indirerek lahanayı dilediğiniz gibi haşlamanız mümkün.

Böylelikle dilediğiniz tarifte rahatlıkla kullanabileceğiniz, tam kıvamında haşlanmış lahanalarınız hazır! Şimdiden ellerinize sağlık, keyfi ve lezzeti bol olsun.

Bütün lahana nasıl haşlanır?

Lahana, büyük bir kısmı su olan bir sebze. Aslında haşlanma işlemine geçtiği zaman çok fazla su ve doku kaybediyor, bu da o farklı kokusunun ortaya çıkmasındaki nedenlerden biri sayılıyor. Bu nedenle haşlamak değil, buharda pişirmek gerekiyor aslında. Ama siz yine de haşlayarak pişirmek isterseniz bizim size minik birkaç önerimiz var. Özellikle lahana sarması gibi tariflerde yapraklarının bütününün kullanması gerektiği için lahanayı tüm bir şekilde haşlamak gerekiyor.

Lahananın sert birleşme noktasını bir bıçak yardımıyla keserek çıkarın. Lahananın çok büyükse dış yapraklarını dikkatli bir şekilde çıkararak lahananın boyutlarının küçülmesini sağlayın. Orta boyutlardaysa bir lahananız varsa varsa sararmış yapraklarını temizleyin. Ardından lahananızı hafif kaynamaya başlamış suyun içerisine aktarın.

Önce dış yaprakları pişmeye başlayacaktır. Bu nedenle lahananızı sık sık çevirerek her yerinin eşit şekilde yumuşamasını sağlayın. Lahananınızı haşlarken suyun içerisine hiçbir şekilde tuz ilave etmeyin. Lahananınızı bütün bir şekilde en kolay tüm şekilde bu yöntemle haşlayabilirsiniz.

Parçalar halinde lahana nasıl haşlanır?

Lahananın o sert birleşme noktasını çıkardıktan sonra yaprakları dikkatli bir şekilde ayırın. Ayırdığınız bu lahana yapraklarını sıcak suyun içerisine atın ve bir süre haşladıktan sonra çıkarıp soğuk suyun içerisine koyun. Böylelikle hem lezzetlerini korumuş olacaklar hem de çok pişip kıvamlarını da kaybetmeyecekler. Dolma gibi bir yemek yapmayacaksanız ve yaprakların tüm kalması önemli değilse lahananızı doğrayın ve sıcak suyun içerisinde hafif yumuşayana kadar haşlayın. İşte bu kadar basit!

Lahananın pişerken kokmaması için ne yapılır?

http://www.therusticwife.com/single-post/2015/10/04/Cabbage-Rolls |therusticwife.com

therusticwife.com

Biliyoruz, lahana pişirirken yaşadığınız en büyük sorunların başında tüm evin lahana kokması geliyor. Bazılarımızsa bu kokudan çok fazla rahatsızlık duyuyor. Ama bu işin de çok pratik bir çözümü var. Lahananın o sevilmeyen kokusunu azaltmak için haşlarken, haşlama suyunun içerisine elma kabuğu koyabilirsiniz. Sadece bu da değil, lahana haşlarken bu kokuyu gidermek için farklı seçenekler de var. Daha fazla öneri için sizi şuradan alalım: Neden Lahana Pişirirken İçine Elma Kabukları Atmalısınız?


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?