Mis gibi bir karnabahar kızartmasına, kıymalı ya da sade olarak hazırlanan bir karnabahar yemeğine ya da karnabahar ile yapılan başka herhangi bir tarife siz de en az bizim kadar bayılıyorsanız, tam da zamanıyken onu bol bol değerlendiriyorsanız yaklaşın hemen böyle.
Biliyoruz, karnabahar yedikten sonra birçoğunuz gaz problemi yaşıyor, "Karnabahar gaz yapar mı ki?" diye düşünüyorsunuz. Adeta baklagil yedikten sonra yaşadığınız o rahatsızlığın benzerini yaşayabiliyor, belki de karnabahar yemeği hazırlamadan önce hep "Karnabaharın gaz yapmaması için onu nasıl pişirmeli acaba?" diye düşünüyorsunuz.
İşte tam da bu sorununuza çare olacak, bir an önce herkesin öğrenmesi gereken püf noktalar var. Buyursunlar, karnabaharın gazı nasıl alınır, adım adım öğrenelim.
Karnabahar gaz yapar mı, karnabahar neden gaz yapar?
Karnabahar gaz yapar mı sorusunun cevabını vererek işe başlayalım: Evet dostlar, ne yazık ki karnabahar gaz yapan bir yiyecek. "Neden ki?" diyenler de olacaktır mutlaka. Hemen kısaca buna da değinmeden geçmeyelim:
Karnabahar her ne kadar sağlık deposu, çok faydalı bir sebze olsa da içeriğinde sindirim sistemimiz tarafından kolayca sindirilemeyen bazı karmaşık yapılı karbonhidratlar bulunuyor. Bunlar hazmı zorlaştırdığı için sindirim sisteminin zorlanmasına neden oluyor.
Aynı şekilde vücutta en çok gaz oluşumuna neden olan maddelerden olan kükürt de karnabaharın içinde bol miktarda bulunuyor. Tüm bu etkiler bir araya geldiğinde de karnabahar, vücudumuzda gaz yapıcı bir etki oluşturuyor. Peki bu sorundan kurtulmak mümkün değil mi? Tabii ki mümkün!
Karnabaharın gaz yapmaması için onu nasıl pişirmeli?
Karnabaharın neden gaz yapan bir yiyecek olduğunu öğrendiğimize göre, gelelim bu durumu engellemek için uygulayabileceğiniz püf noktalarına. Şu adımları uygulayarak karnabahar yedikten sonra vücudunuzun hiçbir gaz sorunu yaşamamasını sağlayabilir, karnabaharın gazı nasıl alınır adım adım keşfedebilirsiniz:
Yorumlar
0