Yemek.com
Anne Kurabiyesi Tadında:

Üzümlü Fındıklı Kurabiye Tarifi

Hepimizin alışık olduğu anne kurabiyesi tadında, şekersiz olduğuna kimsenin inanamayacağı bir kurabiyeyle geldik bugün. Hemen yapmalık, hatta bol bol yapıp saklamalık! Haydi sizi üzümlü fındıklı kurabiye tarifine alalım.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

25 dakika

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 1 adet yumurta
  • 8-9 yemek kaşığı yulaf unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kase çiğ fındık
  • 1 kase kuru üzüm

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Üzümlü Fındıklı Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

Çiğ fındığın kabuklarından kurtulmak ve kavrulmuş tadı yakalamak için tavada kavuruyoruz. Hazır fındık içi de kullanabilirsiniz ama emin olun kavrulunca tadı bir başka oluyor.

Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tereyağını bir kaba alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin, o sırada kuru üzümü yumuşaması için suda bekletin, çiğ fındıkları da bir tavada kavurun.

  2. Kavrulan fındıkları elinizle ovarak kabuklarından ayırın ve bir kenara alın. Daha sonra yumuşayan tereyağına balı ilave edip kremsi bir hal alana kadar karıştırın.

  3. Üzerine yumurta, un ve kabartma tozunu da ilave edip elinizle iyice yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olması lazım, unu yavaş yavaş ilave ederek bu kıvamı tutturabilirsiniz.

  4. Son olarak iri dövülmüş fındıkları ve üzümleri de ekleyip elinizle top yaparak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 20-25 dakikada hazırlar. Sunum sırasında üzerlerine pudra şekeri de ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.